Adventní MUST HAVE - rtěnka, dárky, kamarádi, odtahovka...

Tak co, žijete? V pohodě, No super! U nás dobrý. Sice asi do poslední chvíle nebudu vědět, kolik se  nás sejde pod stromečkem, ale zato už vím, že na Štěpána budu péct zase ptáky pro 25 lidí.  Jsme dost rozmnožená rodina:) A do té doby jupí.....
Původně jsme na tý fotce byly dvě, ale obávám se, ne každý chce viset na síti. Což adventně respektuju a klonuju se:)




Večírkujeme

Decentně. A vychytrale. Asi takhle: Na uvedení nového mobilu do Pařížský vyrážíme s kamarádkou ortěnkovaný až za ušima a na neschůdných podpatcích. Protože my dobře víme, co se sluší. Tváříme se kikinovatě, konverzujeme o operačním systému toho zázraku a.... no ježišmarja  jasně, čtvrt až půl milionu  za takovou dokonalost vlastně neni vůbec moc. Jen blázen by váhal. I když... je to v podstatě nerozbitnej mobil, což nás dvě, expertky na displeje s pavučinou, dost zaujme. A taky možnost mít nonstop na telefonu mužíčka, kterej za vás zařídí úplně všechno. Nejspíš udělá i vaší ženě děti, jestli to nestíháte..

Tak prý v poho:), takže tady máte náš adventní originál:)
U francouzskýho šampaňskýho ještě zdrbnem půlku Prahy a už tasíme v taxíku z kapes placatý boty a pokračujeme na Újezd bavit se u svařáku s kamarádama o filmech.  Po zbytek večera se tváříme velmi alternativně:) Jak jinak, když na dotaz: Máte šáňo?, odpoví obsluha: Máme, ale je tak hnusný, že Bohemka je proti němu luxus. 

Uklízim

Taky decentně. Ale kuchyni odmastit musim. Kdo má plyn a digestoř na baterky, ví, o co go. Chci elektrickej sporák (a to jsem si před patnácti lety vydupala plyn místo plánované elektriky...) a pod stromek novou digestoř! Jupí...ta už je objednaná!

Dárky už mám

Pro každýho jeden dva, všechny se mi líbí a daly mi zabrat. Nebyly drahý a klidně bych si je nechala pro sebe... kdyby měl někdo výhrady.  Až na tu Camel mikinu pro Ondru. Ve stanu nechodim!
"Nejdražší" dárek měl původně stát 160 Korun. Kdybych nezůstala trčet v podělaný Krymský. Doslova. Mohli by si to tam  hipsteři trochu vysbírat.... teda samozřejmě, až si zastřihnou a vykartáčujou plnovous:) Domu jsem se svezla odtahovkou. Výsledná cena dárku... 1960Kč. Miluju šoping.

Nepeču




Nikdo to nejí, je s tim děsnýho patlání a naše nejoblíbenější cukroví je stejně nakrájený ovoce politý rozpuštěnou čokoládou a přikrytý šlehačkou. Ne, nenamáčíme to po jednom. Jíme z misky lžící. V čase adventím radši vařím. Třeba tuhle panenku na petrželi a ...Cinzanu. Dry! Jednou jsem s ním podlila krevety a od té doby je u nás každý druhý jídlo "čízo style".

Jsem svíčková bába

Říká mi Ondra. No asi jo. Letos ujíždím na velkých temných svíčkových koulích, které nepotřebují podložku a mohly by stát přímo na stole, kdybych nebyla srab. Protože netečou a jen co trochu prohoří, stanou se měsícem.  Kupuju kávově hnědé, takže nechápu, proč na fotce vylez růžovej úplněk:)

 

Jsme kulturní

No fakt. V pondělí La Fabrika, dneska Činoherní klub, v pátek Sklep - to se uvidíme s Líbou, což bude asi samostatná kulturní vložka,  a v sobotu Dejvické divadlo. I když ta sobota by možná měla být spíš v sekci Večírkujeme, protože jak v něčem hrajou kamarádi nebo příbuzný, nikdy nevíš....:)

A od čtvrté neděle adventní už budu jen zaklínat Bublinu, aby přestala pelichat. Budou Vánoce a já chci mít čistou podlahu. Nebo čistý stůl? Nebo stačí štít?? :))

3 komentáře :

  1. Pěknej život Báro)))),nutně potřebuju tu svíčku,kde ji kupujete?

    OdpovědětVymazat
  2. Jano, já na Budějivické v DBK nad Billou - je tam patro s bytovými doplňky a nádobím:))) maj je v různých barvách od nejmenších až po obry se 3 knoty:)

    OdpovědětVymazat
  3. Hoj, hoj... po adventu se dostávám k Tvému adventu! To byl parádičkovej advent :)
    Ten mobil..., umí i hlídat děti?? Jestli jo, neváhám...
    Hmmmm a odtahovkou jsem se taky svezla. Jela jsem z Brna, auto narvaný dárkama, na teploměru -18, domů ještě 200 km a auto hulákalo "engine malfunction". Tak jsem se svezla odtahovkou zpátky do Brna, v servisu si vybrala bourák, přeskládala dárky....a domů přijela půjčeným fárem :))) Je to už nějaký rok...., když byla ještě zima :)
    Tak parádního Silvestra!!!!
    PS: Co "Štěpánští" ptáci?? Povedli se :)?

    OdpovědětVymazat

×