Plavky 2014 - léto bude!

Víte, proč dámské magazíny od března do léta chrlí plavkové přehledy jak kombajn balíky slámy? Protože takové články super zvyšují čtenost. A víte proč? Protože na fotky polonahých modelek kliknou i chlapi. Ale fakt ne proto, aby nám vybrali na léto plavky podle posledních trendů...

www.roxy.com

Taky jsme to s Líbou dělaly. Když bylo třeba zvýšit počet PV ( page views - neboli klikance, neboli zobrazení stránky. Čím víc fotek v galerii, tím víc PV). Takže na redakční poradě to někdy vypadalo asi takhle: Hele, čtenost dobrá, ale potřebujem nahrabat PV. OK. Namastíme ňáký plavky. Na to už je trochu kosa, ne? No jo. Tak namastíme ňáký prádlo. Tak jo. Na pondělí? Jasně, to čtou po víkendu jak vzteklý.

Nevím jak pro vás, ale pro mě jsou kritéria nákupu  daná jasně. Nové plavky sháním, když zjistím, že těm starým spuchřela guma nebo se působením mořské vody vytahaly tak, že je dost zbytečný je vůbec nosit. Mám vždycky aspoň troje dvojdílný a jedny z toho černý. Ty pak kombinuju s ostatními. Černej vršek nebo spodek mi jde vždycky ke všemu. Na trendy kašlu. Na co nekašlu je, aby z nich nelezlo, co nemá, a aby držely všechno alespoň přibližně na místech k tomu původně určených a ne o moc níž:) A pak nesmí být oranžové nebo s jakýmkoli zvířecím vzorem. Než  růžového leoparda, radši burku!

www.roxy.com

Dneska jsem vybrala plavky, které se představily na tradičním plavkovém Fashion Weeku v Miami. Jako inspirace dobrý. Asymetrické prostřihy, etno a psycho vzory, pastelkové a reflexní barvičky, modrá ve všech odstínech vody, trochu nezbytné bordelové image, padesátá léta a kalhoky do pasu:), třásně a volánky na podprsence.... (sranda je, že já se fakt nemusím dívat na fotky z fashion weeku, mně staší projet thaiskou tržnici - tam už to měli všechno okopírovaný)













A teď něco, co miluju já. Plavky Roxy. Jejich lifestylové snímky jsou nafocené se surfařkami. Takže opravdovými sportovkyněmi:) Takhle mě totiž plavky baví nejvíc. Ve vodě. Protože já teda nehodlám v plavkách ani svůdně pózovat a vůbec už se v nich nebudu po hrázi rybníka promenádovat na podpatcích a se silikonovým hrudníkem. I když přiznávám, vlastně  tiše závidím, že jim ty silikony držej plavky, který se tím pádem ani nehnou... a ne naopak.


Něco málo jsem u Litexu posbírala i pro ty, které to mají jako kdysi moje babička Jiřina.  (Babi, a proč nemáš dvoudílný plavky? Protože to se pro mě, Barunko, už dávno nehodí.) Když si to teď spočítám, mohlo jí být tenkrát tak....pětapadesát?




 A z toho hnusnýho deště venku ještě  na chvíli do moře. Tak přemýšlým, že bych to prkno zase po sto letech vytáhla..... samozřejmě s plachtou:)






Foto: roxy.com, lindex.cz, miami.mbfashionweek.com

P.S. chrlení balíků přímo kombajnem považujte, prosím, za autorskou zkratku:)

3 komentáře :

  1. pěkné, být na poradě, pochválím tě před nastoupenou jednotkou!!!!! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Hm, Roxy má vůbec dobrý hadry... Se mi líbí všecko od nich. Od bot, přes šaty až po ty plavky... A lepší fotky vysportovaných surfařek než plavky s podpatkama, to je fakt ujetý.

    OdpovědětVymazat
  3. To teda má. A mně ty fotky úpně naladily na blbnutí ve vodě, jako když jsme byly malé. Konec s "pani radovou":)

    OdpovědětVymazat

×