Světýlka štěstí - předražený suvenýr, sorry

Nemám je ráda. To je samozřemě problém můj a máho vkusu. Co mi ale vadí víc než ty svítící kuličky na šňůrce, je to, za kolik se v Praze prodávají.... a navíc jako designová vychytávka!?

V Koh Lanta, Saladan ... samozřejmě je mají ve všech barvách, duhovky a i decenťačky




Když jsem je asi před dvěma lety objevila na českém internetu, málem mi spadla čelist. Chtěli za ně přibližně TISÍC korun....  Záleželo na druhu dopravy. Dneska jsem si je našla znovu, abych nemlžila. Cena s DPH 857 Kč plus 109 Kč doprava plus 30 Kč dobírka. Celkem 996 Kč. Takže se toho moc nezměnilo.

fotka jako důkaz

Já vím, že doprava z Thaiska (nebo odkud z Asie to dovážejí) je drahá. Ale tohle mi přijde už moc. Jestli je turistům PŘED smlouváním nabízejí za 280 Bathů (x 0,6) tedy za 168 Kč - a to je OSTROVNÍ cena vždycky vyšší než pevninská, tak kolik asi ta krása stojí ve velkoobchodě.... Mám pocit, že si z nás ty super designový eshopíčky dělaj víc než srandu.

A taky vím, že Líba chtěla, abych jí jedny přivezla... ale fakt jsem nemohla. Ani za ty necelý dvě stovky. Když to tam vidíš rok co rok na hromadě vedle dalších suvenýrů,... a vůbec, měli jsme plnej kufr peřiny, kterou jsme tam předloni omylem koupili v nějakým záchvatu strachu z klimatizace. Klimošku skoro nezapínáme, zato ve Slavonicích je kosa. Tam se šikne.  Takže jsme asi první magoři, co si místo budžíků a popelníčků z kokosáků vezou jako suvenýr z Thaiska dvojduchnu. Červenou. Dost designovou. Že bych ji tady vlastně zkusila prodat? Třeba za trojku.

1 komentář :

  1. Spousta designových e-shopíčků si tady děláz lidí prdel. A tak kvalitka co z toho potom vyleze... Ale lidi to kupujou jak diví. Nevim proč. Asi protože "desing"... :D

    OdpovědětVymazat

×