Za 5 minut - srovnaná záda a zatažené břicho

Tohle jednoduché cvičení - tedy spíš ležení, jsem objevila na internetu a je fakt skvělé. Narovná a natáhne mě za 5 minut a prý se po něm dokonce hubne v pase. Ale to je mi samozřejmě fuk, takové věci neřešim, a když, tak až na úplně prvním místě...

...a až se na tom srovnáte, tak tím někoho můžete rovnou přetáhnout





Zkouším ho teprve 4 dny, ale opravdu mi dělá dobře. A až k němu ještě připojíme s Líbou naše letošní předsevzetí - opravit si záda plaváním - třeba se konečně začnu o čuc míň hrbit:)


1. Smotáme ručník do pevného válečku, dlouhého cca 40 a tlustého 7-10 cm. Omotáme ho - já pěkně černou stužkou -  aby nějak vypadal a hlavně se nerozmotal.

2. Posadíme se na dostatečně pevnou podložku (měkká postel není vhodná,  lepší je pevná pohovka, karimatka nebo koberec). Svinutý ručník položíme za sebe pod bedra.

3. Pomalu si leháme na záda, ručník přidržujeme tak, aby byl přesně pod pupkem – prostě pupek leží nad středem ručníkového válečku

4. Nohy dáme od sebe na šířku  ramen, chodidla od kotníků dolů  přibližíme špičkami k sobě, aby se palce dotýkaly a mezi patami bylo 20-25 cm.

5. Paže natáhneme  za hlavu. Dlaně otočíme k podložce a přiblížíme k sobě tak, aby se malíčky dotýkaly. Není to úplně pohodlné, trochu to táhne, ale docela příjemně:). Komu se nepodaří paže narovnat úplně, nevadí, můžou být trochu pokrčené. Hlavní je, aby se dotýkaly malíčky na rukách a palce u nohou.

6. V téhle poloze vydržíme 5 minut! Nebo ze začátku alespoň 3 minuty.

Podle autora cvičení, doktora Fukutsudzi - to bude nejspíš ten sympatický pán na videu, díky kterému se ty dvě svihlé dámičky ve finále vesele píchají do pupků, které ale v podstě nemají, protože jim zřejmě během toho povalování zmizely, nebo co. Japonština mi ještě moc nejde... - bychom měli cítit, pokud tedy všechno provedeme správně, jak se naše kostra vrací do svého přirozeného tvaru a jak se napřimuje.  
Břicho se bude postupně vtahovat (jupí) a vnitřní orgány budou zaujímat optimální polohu (no konečně). Po cvičení máme vstávat z podložky opatrně a pomalu, protože se během něj  kosti a klouby nepatrně pohybují.

Tak zlomte vaz... ale opatrně!


A na léto zpevňujeme i paže: Cviky na krásné ruce - protože ty v šatech neschováš!

Foto: rojka.ba

26 komentářů :

  1. Ahoj. To vypadá zajímavě!! Válet se a ještě ztratit pupek :D Kdybys našla něco podobného - válet se, klidně si zdřímnout a ztratit přitom prdel a stehna, šup sem s tím... :) (píše hruška, neboli kanoe)
    Parádní den a válení zdar! Kat....
    PS: Těhule to ale asi cvičit nemohou, co?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O těhulích tam nic nepsali. A cvičení - válení vhodné na prdel a kejty hledáme s Líbou fakt pečlivě. Už léta:))))

      Vymazat
    2. Vy ste vtipný. Video si jdu taky pustit! :)

      Vymazat
  2. Kde je to video, bylo tady tuhle v noci, když jsem přečetla Váš blog od začátku do konce a skončila v šest ráno a ted ho nemohu najít???? Pište dál, jste super!

    OdpovědětVymazat
  3. Ha , fakt zmizelo:( dám ho tam znovu... je asi začarovný:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Ti moc, včera jsme se tady s kámoškou válely po zemi a zkoušely, obě nadšené, že cvik takhle vleže jsme ještě nikde nenašly. Ale ouha, mne tedy pěkně bolela páteř mezi lopatkama- asi mi tam roste hrb z pletení a háčkování a Soninu zase vloni nemocná paže. I jsme se nasmály při měření břich, když já bez brýlí viděla o šest cm víc než předtím. Tak příště budu muset břicho Soně označit propiskou aby se měřilo přesně. A jak často se to má cvičit? Díky za rychlou reakci a vrácení videa! Mávám z Irska Marcela

      Vymazat
    2. No já to cvičím každý den... a taky mě všechno bolí:))) Ale mám pocit, že jsem rovnější - právě mezi lopatkama. Taky jsem si všimla, že ty Japonky po tom povyrostly... takže začínám dost vážně přemejšlet o modelingu:))))

      Vymazat
    3. Tak modelíny by z nás v našem věku(já 53) byly jistě úžasné a ještě bez hrbu na zádech...WOW Jinak já se svou výškou 178 cm snad už ani růst nemusím, i tak mi spousta mých přátel nešahá ani po ramena...vysoká, slovansky tvarovaná žirafa...

      Vymazat
    4. No tak to jsi za vodou:))) Věk je ideální, výška taky... a slovanský tvary teď letěj:)

      Vymazat
    5. drzim palce v cviceni. ja tuto techniku poznam dlhsie a aj ju "cvicim" od novembra 2015 ale nemozem bohuzial povedat, ze sa mi stav zlepsil. mam bolesti v lumbalnej casi chrbta. povod bolesti je viacero. Cox arthroza, 3x hernia platnicky, prostatitida....

      snad tato metoda niekomu pomoze, zrejme tomu co este nema "zdemolovany" chrbat ako ja ....




      Vymazat
  4. pěkné cviky na kulatá záda jsem našla zde:
    http://www.rehabilitace.info/zdravotni/jak-na-kulata-zada-zkuste-tyto-cviky/

    OdpovědětVymazat

  5. Hi there to every single one, it's actually a pleasant for me to pay a quick visit this web site, it includes valuable Information. facebook login

    OdpovědětVymazat
  6. Thank you for this work.. Check out the Kenya visa invitation letter for to know about the all types of visa and related information.

    OdpovědětVymazat
  7. What an outstanding post! “I'll be back” (to read more of your content). Thanks…Indian visa online for US citizens, USA citizens whose sole purpose of visiting India is for leisure, sightseeing, religious work or casual travel to visit their friends or relatives can apply for Indian 30 days tourist visa through online India visa application system.

    OdpovědětVymazat
  8. Hello sir, thank you so much for your support. Keep it up. Traveling to India would be of interest to you. Do you know what is e visa Indian? Yes, We provide Indian e visa information. You don't know how to apply e visa to Indian and what documents are required. You can read here all of the visa requirements on our eta Indian e visa page.

    OdpovědětVymazat
  9. Hello everyone, Many people ask , it's a difficult traveling to Turkey without knowing English or Turkish. The answer is no, no problem, you can travel in Turkey without knowing English or Turkish. Everyone will help you. You can read all the info about Turkey. You can visit our blog and read all the info.

    OdpovědětVymazat
  10. Granite is an igneous rock that is found naturally in the earth. It is one of the hardest and most durable rocks, making it an ideal material for countertops. Granite is also heat resistant and does not stain easily, making it a popular choice for kitchen countertops. granite countertops tampa

    OdpovědětVymazat
  11. Normally I do not learn post on blogs, but I wish to say that this write-up very forced
    me to check out and do it! Your writing style has surprised me.
    Thank you, quite a nice post. Feel free checking out this information. Bridging the IT Divide Unleashing the Power of Quantum Computing. Explore the transformative potential of quantum computing in revolutionizing the future of technology and bridging digital gaps worldwide.

    OdpovědětVymazat
  12. Great post! Insightful and to the point. Thank you for sharing. The Saudi Arabia eVisa is available for GCC residents, simplifying travel. Ensure to check eligibility and requirements for Saudi Arabia eVisa GCC Residents before applying.

    OdpovědětVymazat
  13. Your blog post unfolds as an intellectual dance, with each paragraph swirling gracefully to the rhythm of profound insights. The choreography of your prose is a captivating spectacle, enchanting readers with the harmonious movements of wisdom. Thanks for orchestrating this literary ballet, where every word pirouettes through the mind, leaving a performance of enlightenment.

    OdpovědětVymazat
  14. Your articulate expression echoes the depth of your understanding, delivering a reading experience that is both enlightening and profoundly fulfilling. Your blog functions as a sanctuary, encouraging readers to immerse themselves in a reservoir of intellect and emerge with fresh perspectives and an enriched grasp of the subjects examined.

    OdpovědětVymazat
  15. Your piece is incredibly well-written and engaging. Your expertise in the subject shines through brilliantly. With your permission, I'd like to follow your RSS feed to stay abreast of your future posts. Thanks a million, and keep up the fantastic work! 🌟

    OdpovědětVymazat
  16. I'm truly impressed by the dedication you pour into your website and the valuable insights you offer. Discovering a blog that provides fresh perspectives is like stumbling upon a hidden treasure. Your posts are both enlightening and thought-provoking! I've bookmarked your site and included your RSS feeds in my Google account for easy access. 🌟🔖

    OdpovědětVymazat
  17. 🌈 Having gone through a handful of your blog posts, I genuinely appreciate your blogging technique. Added it to my bookmarks and will revisit soon. Drop by my site and tell me what you think! Best of luck with your journey onward!

    OdpovědětVymazat

×