Marihuana a thaiská bazalka - bylinky týdne!

Ráno kouknu na blog, kde je ta Líby slibovaná nová kuchyně... protože hotová už je a je boží. Jenže jsme včera měly zásadní G6 party - dvoje narozeniny v jednom. A Líbě je prej dneska poránu všechno a já mám děsně, ale děsně rozpraskanou pusu. Jako vždycky po večůůrku. Takže kuchyně počká a jeden rychlej rescue příspěvek..... Co na kocovinu úplně asi neporadím, ale co na rozpraskanou pusu a do jídla, to jo:)

Tenhle domácí krém je marihuanou tak narvanej, že s nim přes hranice fakt lítat nebudu
Takže na rozpraskanou pusu, suchý lokty, suchý a podrážděný všechno -  tenhle domácí krém s domácí a tedy děsně bio marihuanou. Jezdíme si pro něj na jeden statek u Slavonic a s kamarádkou Radkou jsme si na něm vytvořily fakt závislost. Já ho mám na puse furt a uvažuju, že si ho začnu mazat i na chleba.

Voní jako pytel trávy a když se s ním namažu večer do postele, připadám si jako že Woodstock hadr:) Ne, je fakt skvělej a pro ekzematiky úplná bomba - bambucký máslo, trochu vosku, kopec trávy ...a to je myslim všechno. (Nebo si z výkladu víc nepamatuju:)



A druhý jupí dnešního dne - ze Slovenska mi dorazila moje milovaná... thaiská bazalka (Ocimum sanctum - bazalka posvátná) Venku je kosa, tak zatím bydlí na parapetu v pekáči. Je tak boží, ostřejší než naše klasická. Až zesílí, půjde do oleje.

Teda do tohohle děsně rychlýho receptu: 
 Vepřovou panenku rozkrájím na tři čtyři špalíčky, osolím, opepřím, ze všech stran krutě opeču. Nechám odpočinout a rozkrájím na plátky. Rozložím je na talíř a jejich syrové středy zaleju vroucím olivovým olejem s opraženou thaiskou bazalkou. K tomu salát třeba z  rucoly s cherry rajčaty, s citronovou šťávou, oliváčem  a parmezánem. Aaaa. To je tak děsně dobrý:)


Tak Líbo, ať je ti líp! Já se jdu namazat tou trávou:)

2 komentáře :

  1. Óóó, recept! Sem s ním! Bramborové lodě už jsem dělala dvakrát, naprosto se trefujou do mých oblíbených chutí, takže s tímhle receptem si budu taky rozumět. Jenom bude muset stačit obyč bazalka... Thajskou jsem si sice zasadila a zatím klíčí a roste, ale neni vůbec jistý, jestli někdy doroste.
    Taky mám po večírcích pusu rozpraskanou jak blázen... hm, čím to je?

    OdpovědětVymazat
  2. prosim tě, v originále se do toho oleje dává rozpálit TYMIÁN a dělá se to z pravé svíčkové... ale já to dělám i takhle z vepřové panenky.

    OdpovědětVymazat

×