Štastnej novej NE!DOKONALEj rok všem!

V pondělí ze mě konečně spadl loňskej rok. Ne na Vánoce, ne na Silvestra... Až čtvrtého ledna v Praze, ve večerním tichu, na sněhu, se psem, když jsem ve sněhulích a kulichu olizovala tající vločky ze rtů a nemohla se nabažit pohledu na nedotčený bílo nasvícený pouliční lampou. Kdyby na něm Bublina nevyrobila žlutou díru a hnědou hromadu, tak se tam rozplývám doteď...
Vypadá to, že se Bublina do novýho roku moc optimisticky nedívá, ale ona prostě čučí furt stejně: jsem chudinka, potřebuju najíst a podrbat, prosím:)




To jsem si napsala ve středu ráno. Teď je pátek, máme za sebou dva dny rozbředlých čvachtaček a dnešní ranní slunečnou ledovku. Sentiment je v háji a jede se dál. Tyhle Vánoce byly stejně nějaký náročný. Nastydlý, místy podrážděný, rozhodně převečírkovaný. Ale vlastně dobrý.

Štědrý den - jsem pekelně nastydlá. Po návratu z odpolední rodinné procházky se ukazuje, že doma něco děsně smrdí. A jakože fest, když to cítím přes ty nudle i já. Ano, NĚKDO nedal do lednice těch 6 kachen koupených na svatoštěpánskou rodinnou žranici a nechal je v garáži. Ve 14 stupních.... a JÁ jsem to nebyla! Tři letí rovnou do popelnice odkud tiše smrdí další 3 dny. Nesmradlavý zbytek jde okamžitě  do trouby a remosky. Chce se mi vraždit. Jako asi každýmu, komu místo františka provoní celý Štedrý večer puch kachního sádla. Chce se mi plakat. Jako asi každýmu, kdo místo sjíždění pohádek a koled sedí přilepenej k telefonu a shání po rodině "ňáký maso na pečení místo těch zasranejch kachen."

Uklidnila jsem se až u bramborovýho salátu a pobavila u stromku, když jsme odzpívali tradičně první sloku Narodil se a na druhou zmlkli, protože ji prostě neumíme. Jen nejstarší sklopil oči, zatvářil se jako Ježíšek panáček a zpíval dál. Málem jsem si dojetím fňukla. Vidíme se tak málo, klouček se připravil, aby udělala mamičce a tatíčkovi radost.... Prdlajs.. Oči ho prozradily.  Sice vypadal jak Jezule, ale četl to z mobilu:)

Jak to dopadlo na Štěpána? Rodina dodala obsah svých mrazáků, kachny se nastavily vepřovým a kuřecím, dvoje knedlíky, dvoje zelí, dvě polívky, cukroví, ovoce s čokoládou a šlehačkou, pršut, sýry, bagetky... přišli ve 12 odcházeli o půlnoci. Myslim, že dobře:)

Druhý den jsem  všechno, co zbylo,  smíchala dohromady a nacpala to do kamarádů. Klasika. A pak honem na krůtí hody a Silvestr do Slavonic. Moc jídla, moc pití, moc tance, moc lidí, moc hodin...
1. ledna domů. Dva dny si lížeme rány, pijeme čaj a jíme suchary. Jsem zdecimovaná až do chvíle, než konečně napadne sníh... no a to už znáte, to bylo právě teď v pondělí:)

Letos sobě i vám  fakt a upřímně  přeju spolu se všema Misskama : světu mír. 
A aby se všechno vrátilo, kam má, jedu v zimě místo k moři zase pěkně na lyže. Tak! 
Šťastnej novej NE!DOKONALEj rok vám všem:)




5 komentářů :

  1. Šmarja, ty kachny musely zamrzet... a zasmrdět... :)
    Přeju jen to nej do novýho roku a mávám!
    paaaa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky mávám do tepla a přeju ti, aby ti všechno letos vyšlo... a klidně i to, co neplánuješ ;)))))

      Vymazat
  2. Zrovínka si říkám že"nedokonalé" někde zamrzly a ejhle,Bára jako vždy pobavila:-))))Jdu si to hodit ještě jednou,páč kachny a chlapeček u stromečku nemají chybu))))Zdravíčko a jen dobré zprávy přeju...všem!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, tobě taky, Jani jen to nejnej:) No jsme lehce zamrzlý, ale snažíme se rozmrazovat:)

      Vymazat

×