Dáme si Vojtu Dyka, Idiota i Smrtelné historky. Jsme TAK kulturní!

Čtyři tipy na to, jak si užít začátek jara, i když venku je zrovna nejarně:) Na tohle se chystáme vyrazit od čtvrtka do příští středy - hudba, divadlo, filmově-hudebně-jarní večer a filmová premiéra. Jdete s námi?
www.bernsteinmass.cz




První bude tenhle čtvrtek Mše. Přesně představení Mass od Leonarda Bernsteina s Vojtou Dykem v hlavní roli. Těch kamarádů se na tomhle mimořádném projektu podílí víc, třeba režijní duo bratři Cabani nebo Terezka Černochová a my se  s Líbou děsně těšíme. Mimochodem, víte, kdo si Mši u autora před 45 lety objednal? Jackqueline Kennedy. (Cizí jména - značky my zásadně nepřechylujeme:) Jdeme se na ně podívat do Fóra Karlín vlastně všechny holčičky z G6. Takže následovat bude večírek. Bohužel beze mě. Protože já ráno vstanu jako rybička, naložím své dvě sestry a jedeme do Bratislavy, kde nás čeká...
www.bernsteinmass.cz


Druhý kulturní večer - divadlo. V pátek obsadíme s naší slovenskou rodinou divadlo Astorka a  dáme si ruskou klasiku. Idiota od Dostojevského. Ovšem v režii českého herce a režiséra Miroslava Krobta. Musím se podívat, kdo v tom všechno hraje. Ale určitě to bude bomba, protože hlavně tam hraje moje děsně moc oblíbená kamarádka a herečka Anička Šišková. Jupí! A už na to koukám: Miazga, Latinák, Kemka, Farkaš.... znáte? Ne? Já jo. Já si nemůžu pomoct. Jako malá jsem koukala na slovenské pondělky, jako velká si občas švihnu potají Panelák, abych neztratila přehled. A Smotánku.  Modří vědí:)
www.astorka.sk


V pondělí bude PRVNÍ JARNÍ DEN a naši hyperaktivní kamarádi připravili oslavu - večer s filmem Sugar Man, tancem a kubánskou hudbou. Ale teď koukám na pozvánku, je to privátní, tak dál bohužel nezvu a plynule přecházím do filmové premiéry...

www.smrtelnehistorky.cz

Ta bude ve středu 23. března v rámci filmového festivalu Febiofest. Trikový povídkový celovečerák o smrtonosné odvaze malých hrdinů Smrtelné historky  je boží. Kromě animovaných postav a neodolatelných loutek v něm hraje Jan Budař, Aleš Najbrt a Pavel Landovský. Byla to jeho poslední filmová role. Úplně. Co k filmu říct. V každé ze tří povídek stejně jako ve všech čtyřech krátkých  gagových blackoutech narazí něco malého na něco hoodně velkého a  pro prcky to nedopadne  úplně nejlíp. Ale je to zábava, výtvarně krásné, pokaždé jiné a je tam to, co já miluju nejvíc - je to děsně vtipný!
„Mám rád všechny ty umanuté prcky, o nichž film je. Baví mě nadšení, s jakým po hlavě letí proti zdi bez ohledu na následky a zdravý rozum,“ říká o svých postavách režisér Jan Bubeníček. A já ho úplně chápu:) Na premču už lístky nejsou, ale další projekce jsou 24. a 25. března na Febiofestu v Cinestar Anděl a pak všude možně různě.
Tak nezapomeňte chodit ven - do kina, divadla, na koncerty... a oslavit jaro:)

2 komentáře :

  1. Ad Smotánka..... hm, chápu. Nevím proč. Taky jsem utrpěla tuto úchylku. A to přísahám, že český bulvár fakt neznám, neviděla jsem jediný Top Star nebo něco podobnýho, ovšem vyprsená Erika, která komentuje hadry hrdinek Horné Dolné (v životě jsem neviděla), Búrlivého vína (platí dtto), no ale prostě na to občas kouknu. Jsem ráda, že v tom nejsem sama :-) Renina Š.

    OdpovědětVymazat
  2. :))ano, je to tak neuvěřitelný, že si to prostě občas musím švihnout:)))

    OdpovědětVymazat

×