Co na vysušenou pleť? Krém od Biodermy a olejíček z trhu!

Mám dvě vychytávky pro ty, které jako já nedodržují pitný režim, neni jim už dvacet (třicet, čtyřicet....), a proto se potřebujou občas pořádně namazat. Zvenku.  Jako teď já. Protože jsem se u  toho moře teda pěkně scvrkla a vysušila.


Obličej i tělo dostaly dost zabrat. U moře se kromě opalovacích krémů mazat vůbec nemusím,  tam je vlhko dost. Ale  cestou zpátky, za víc než 20 hodin v letadlech a pod palbou letištní klimatizace, se všechno pěkně nasčítá. A domů pak dorazí jedna velká šupina. Takže to chtělo okamžitě NĚCO na obličej a tělo. Krém na obličej mi poradila Líba a myslím, že u něj teď dlouho zůstanu. Hydratuje skvěle, je lehoučký, nemastný a mám po něm opravdu mooc příjemný pocit. I pod make-up je dokonalý. Na internetu jeho cena začíná kolem 380 Kč a tady je oficiální popis. Řekla bych, že opravdu nelže:)


Bioderma Hydrabio Riche
Patentovaný biologický komplex Aquagenium stimuluje schopnost kožních buněk v hlubších vrstvách vytvářet a na svém povrchu udržet vlhkost, která je nezbytná pro rovnovážný stav pokožky.
Krém Hydrabio Riche obnovuje pružnost, jemnost a jas pokožky, dodává hloubkovou výživu. Okamžitě zklidňuje. Má příjemnou a svěží parfemaci a určený je pro suchou až velmi suchou pokožku.  Je vhodný i pro alergiky a neucpává póry.

Olejíček z trhu
Mazání na tělo jsem si poradila sama. Krémů mám sice tuny a taky je poctivě patlám, ale nic mě nepřivádí do stavu naprosté  blaženosti tak, jako... Jasmínový olej.  Tenhle je z Old Townu, vlastně čínské čtvrti na ostrově Lanta.


    Miluju! A nejsem sama. Účinky jasmínu jsou známé už od starověku. Zažívání, nadýmání,  jaterní problémy ale prý i impotence, frigidita a předčasná ejakulace. No bomba, ne:) Ale hlavně božsky voní. Já se s ním mažu někdy celá, někdy jen ruce a někdy si ho namažu do výstřihu, abych ho cítila co nejdýl. A skvělý je i na suché vlasy.
    Jasmínová silice by se ale neměla používat v těhotenství, protože podporuje průtok krve pánví, jak jsem si přečetla..... tak bacha. Ale zase v pozdějších fázích porodu prý posiluje děložní kontrakce. Pár kapek jasmínového oleje do napuštěné vany má ulevit od PMS a menstruačních bolestí.... no, to jsou rady. Já nevím, kdo si v tomhle období napouští vanu.... Namazat pod pupík bude asi lepší:)

    Já se s ním teda rozhodně budu mazat dál, protože, kromě těch neuvěřitelných kouzel uvedených na začátku, taky podporuje růst buněk, zvyšuje elasticitu pokožky, pomáhá při léčbě strií, jizev, popálenin a ekzémů. A podle mě dělá něco i se stavem  mysli. Protože jen co se napatlám, přestávám prudit, pořád se očichávám a nablble spokojeně se usmívám:) A už tolik nešustím.

    2 komentáře :

    1. Báro, dotaz, kde se dá koupit u nás? já taky občas šustím, tedy pořád, mažu, z venku mažu dovnitř a šustím a šustím. Mamka Líby

      OdpovědětVymazat
    2. no, to musím ještě zjistit... vím, že masážní jasmínový má Saloos... ale netuším, jakej je:)

      OdpovědětVymazat

    ×