Jsem stará unavená MISS DIOR…

Nedávný pátek jsem po xletech vyrazila s Blankou. O Blance já říkám, že je moje mladší já. Poznaly jsme se na DAMU a poznaly jsme toho spolu moc. Taky máme hodně nezapomenutelných zážitků. Ten pátek jsme měly další a já navíc zjistila, že už jsem opravdu, ale opravdu stará! A navíc mi to nevadí, což mi tedy trochu vadí.
Problém všech žen nad 30. Vyfotit se na fotce tak, aby se obě samy sobě líbily, je utopie. Ještě, že existuje photoshop. Tohle bylo nejlepší, co z toho vylezlo. Pak taky ještě jeden kubistickej model, ale to už byste tu Blanku nepoznali vůbec.

Roman byl kdesi pryč, Vopici hlídali naši a já se viděla někde pěkně oblečená, načesaná, namalovaná… na baru a jak se spokojeně vracím domů nejdřív ve tři ráno, protože přeci nemusím. Jenže…

Mělo mě napadnout, že nejsem výjimečná ani pro Dior. Volali mi ze Sephory, ať si přijdu nechat namalovat pěkný obličej.  Nechodím na takový předváděčky, ale když jsem si představila, že by se o mě mohl někdo postarat… Ženy na mateřský mi teď budou rozumět. Ok, tedy přijdu,  ale 2x!  Páč kdyby malovali klauny, tak ať v tom nejsem sama. No, co se dělo dále… níže.

Sraz jsme měly s Blankou na Smíchově před obchoďákem v 17.10

13:30 Přijíždějí naši, doma je bordel, já rychle nakupuji něco k jídlu. Máma mi jde naproti, venku je krásně. Čekáme, než se Vopice probudí a pijeme kapučíno. Tady idylka dne končí.

14:30 Vopice se probudila a jdeme domů, dostává najíst, ukazuji našim: co k večeři, kde má pyžamo… Klábosíme a najednou jsou čtyři.

16:20 Sakra sakra sakra. Nemůžu po zimě najít žádný baleríny a taky punčocháče. Teprve třetí mi jakžtakž jsou. Začínám se potit a vzteky funět. Volám si taxíka.

16:40 Konečně se mi podařilo si učesat ofinu. Zbytek vlasů sepnu nějak někam nahoru.

16:50 Vybíhám do taxíku a cestou se roluju po celým těle válečkem na chlupy. Ještě, že mi u toho Diora namalujou něco na ten ksicht. Uffff
To jsem měla ještě chuť vtipkovat a prosila Blanku, ať ukáže plážový catwalk v obchoďáku a není hnědá.

17:15 Se potkávám s Blankou. Asi se převrátím, jsem kráva. Takže, já se mám nechat zmalovat v prostředku obchoďáku, aby na mě všichni čuměli? Číšník mi nabízí vodu nebo Moeta. Voda mě nezajímá. Asi se bál, že mu to šáňo budu pít rovnou z flašky a do konce předváděčky se už neukáže.

17:25 Jsem zoufalá, mají prý místo jen pro mě a ne pro Blanku a navíc prý nelíčí celý obličej. Bože, ale tohle je můj večer!!!! Chci všechno!!!! Slečna pochopila, že mě jinak z toho křesla prostě nedostane.

17:50 Mám trochu /podle mého/ namalovaný obličej. Vím, že ze slečny víc nedostanu. Přemýšlím, co si koupím za malovátka a na jakým záchodě se ještě obtáhnu. Zadkem shazuji část stojanu s produkty.
A letělo to všechno!

18:10 Blanka si vybrala nové oči. Ještě jsem vám totiž neprozradila, že od půl osmé musíme jít do divadla. Představení Táta, v Celetné.

18:25 S taškou plnou kravin, co jsem si koupila v Sephoře, přemýšlíme, kam se půjdem najíst. Máme hlad. Blanka má zas plnou tašku nevím odkud. Ok, za dámy JEN s kabelkou tedy nebudem, ale tety s igelitkou, co se snaží sedět důstojně na baru jo.

18:40 Rveme do sebe hambáče v Mekáči. Taky hranolky. Blanka mě chválí, že jsem prozřetelně objednala víc majonézy. Ještě jsme si ani nestačily nic říct.

18:58 Už víme, že je to jedině na taxíka. Jdeme na štafl na Andělu a sedáme do prvního, který je na řadě. Taxikář je hulvát, navíc neví, kde je Celetná. Vyráží směr Barrandovský most. Začínám se opět potit - stresem, že mu zezadu dám pohlavek, kam to jede a taky, že to nestihnem. Ofinu, už definitivně nanahoním.

19:25 Jsme u divadla.

19:30 Vcházíme do sálu a osobně nás vítá hlavní protagonista. Prozřetelně se v šatně ptám, jak dlouho to trvá. Syndrom DAMU. Naštěstí jen 70 minut.

19:35 Sedíme v první řadě, sedadlo 3 a 4. Vedle je slečna, kterou vím, že nepřeskočím. Představení je interaktivní. Bože…

19:50 Všichni v sále se skvěle baví, my s Blankou se bavíme pouze tím, co tu děláme zrovna my dvě.

20:00 Intenzivně přemýšlím, proč ten herec mluví s tak příšerným moravským akcentem a taky, kolik mu to za večer hodí, když ukazuje fotky své rodiny veřejně…. Intimní fotky!!!!

20:10 Chce se mi blinkat z tý majonézy.

20:20 Počítám kapacitu a hlavou mi šrotují čísla honoráře za tu vyprodanou kravinu. Ale přeju mu to. Našel díru na trhu, a kdybych měla více rozbouřený hormony, asi bych se i bavila. Blanka se nebaví vůbec.

zdroj: www.showtata.cz 
20:30 Blanka je šťastná, když jí říkám, že za 10 minut bude konec!

20:50 Vycházíme z divadla a chceme jít do Dlouhý. Zatím je plán na jeden až několik barů. A taky drinků.

21:10 Sakra, tím kulturním šokem nemůžem najít Dlouhou a končíme na Staromáku. Jediný bar, na který si obě vzpomenem, je Tretters.

21:15 Při pátku nacházíme poslední volný stůl. Hurá! Na postávání u baru mě bolí nohy. Objednáváme si gin-tonic. Po tom Mekáči bychom víno prostě nedaly.

21:30 Už nemám ani patku, horkem se mi přilepila na čelo. Házím ji za hlavu.

21:45 Myslím, že už nemám ani ten slavný make-up. A taky nemám sílu jít na záchod a z tašky lovit šminky, které jsem si koupila na dioří retuš.

22:00 Už opravdu nemám žádný make-up. S Blankou jsme si zatím nic zásadního neřekly. V Tretters je strašný řev, horko a pomalu se podnik začíná plnit umakartovejma slečnama.

Mimochodem, na baru stojí dvě vyšeptalý vichřice a jinak jsou tu samý modelky patý kategorie, který mají na čele napsáno: sbal mě. Jediný holky, který sedí, jsme my dvě s Blankou. Asi to ty chlapy rozrušilo, protože se snaží navázat oční kontakt. Nereaguji, poprvé v životě je mi to jedno. Blanka už vůbec ne, protože sedí natočená  20 čísel od mýho obličeje. Bo neslyší, co říkám a zatím odezírat ze rtů neumí.

22:20 Dáváme si druhý gin-tonic a shodujeme se na tom, že okamžitě odjíždíme. Jsme vyčerpané. Stále jsme si ještě nic neřekly. Servírka mi už asi po třetí sbírá obsah tašky šminek ze Sephory. Blance už asi po desáté upadne ubrousek. Brčka raději ani nepočítám.

22:30 Tím vydejchaným vedrem už ani nemluvíme, nemáme sílu. Blanka volá taxíka.

22.45 Opouštíme Tretters, pod stolem je bordel jako na záchodcích. Největší radost jsme tím udělaly jednomu obstarožnímu cizinci, který se taky potí. Okamžitě zapad do našeho smeťáku. V taxíku píšu Blance, že se musíme brzy vidět, abychom si něco řekly.

23:05 Jsem doma, střízlivá, jdu se psem a spát. Snad poprvé v životě dřív, než mý rodiče.

Závěr:
Vyprdněte se na předváděčky v obchoďácích. Rozhodně nechoďte s kamarádkou na představení TÁTA. To naopak navštivte jen, pokud jste v očekávání, nebo čerstvě po porodu a pokud chcete PARTNEROVI načechrat ego. A jestli si JEN chcete požvanit s kámoškou, nechoďte do Tretters.

P.s. Byl u nás Adam, Romanův syn. Tak Roman je taky starej, protože si koupil boty New Balance a sporťák vyměnil za velký Volvo. Prej celej Jobs. Tak se jen modlím, že nám s Vopicí vydrží dýl.

4 komentáře :

  1. Libunko pecka, eště že byl ten večer tak na houby, dlouho sem se tak nepobavila:). Andrea

    OdpovědětVymazat
  2. a mě bylo divný, že si přišla tak brzy a střízlivá

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to je bomba:-))) Brečím smíchy:-)))

    OdpovědětVymazat

×