Bez bulváru a dechovky! Aneb jak se mastí tiskovka.

Já se picnu, já se picnu. Už v neděli vypukne ve Slavonicích masakr. Tedy náš  festival. Tedy Slavonice Fest. Co na něm  bude? No to vám řeknu přesně. Všechno. A co bude chybět? Bulvár. A dechovka. Což je moje interpretace festivalového programu. Na vymejšlení blbostí jsem fakt expert.....



Kromě toho, že na Slavonice Festu budu mít na starosti partnery a popletený kamarády (jako je paní Líba), jedu už asi 3 měsíce PR. Vymýšlím texty spotů, texty na web a FB, komunikuju s novináři, rádii.... a musela jsem vypotit druhou tiskovou zprávu. První byla v pohodě, tam se narvalo všechno. Ale co dát do druhý??

Žádnej Mel Gibson k nám nepřijede - sice chtěl, ale má smůlu:) Stála jsem za ním  ve Varech ve frontě na auto, měl vražený v puse párátko, podepsal se s neprůstřelným výrazem pár lidem, jedna pani, která tam na něj čekala už hodiny,  omdlela dřív,  než mu stihla podat fotku, on jí nevěnoval ani pohled, vlez do auta  a byl hvězdně v čudu. Na to tady zvědaví fakt nejsme. Naštěstí kromě partičky hereckých kamarádů, kteří dorazí, jsou pro mě dost zábavní i ti, kteří Slavonice Fest vykopali ze země:


Festival si vymyslel režisér Ondřej Trojan. To je ten kluk, co jsem si ho před 26 lety vzala:).  Když se tak koukám, co všechno chce stihnout vidět a slyšet, musím se hnusně zeptat: A makat tu bude kdo? No nic. Tak tohle je jeho výběr: „Festival je tak nabitý, že vyjmenovat to nej je opravdu těžké. V programu máme jak filmy pro každého, tak filmové úlety, komedie a dramata, novinky i archivní poklady. Já určitě vyrazím na hit letošního festivalu Sundance i Karlových Varů Nick Cave: 20 tisíc let na zemi, Krobotův režijní debut s Dejvickým divadlem Díra u Hanušovic, kompletní sérii HBO Temný případ, na AIDS drama z 80´let The Normal Heart a stoprocentně na dokument se záznamem legendárného koncertu Led Zeppelin z roku 1973 The Song Remains the Same a Břímě snů. Těžší bude stihnout všechny koncerty, kterých máme denně 5. Dva alternativní v hudební Stodole a tři na Open Stage v Maříži. Pro mě je jasná Jasná páka, G-Point Hunters, Garage&Tony Ducháček, Please The Trees, David Koller, Vypsaná Fixa, Vladimír Merta, Prago Union, Lenka Nová...“



Znáte Kafkovu bezhlavou sochu v Praze. Tak tu dělal kamarád, úplně skvělý  malíř, sochař a velký filmový fanoušek Jaroslav Róna. A ten sestavil celou jednu festivalovou filmovou sekci. “ Jsem rád, že můžu představit filmy, které mne oslovují, a jsem sám zvědavý, jak je diváci přijmou. Všechny jsou to snímky o umění nebo jeho tvůrcích, jako je oscarový Umělec, nebo dokument Břímě snů o režiséru Herzogovi, i filmy, u nichž hraje výraznou roli výtvarná složka, jako v retro snímku Nejsmutnější hudba světa či Anténa,“ řekl mi do telefonu. A pak vyprávěl, jak se znal s hercem Herbertem Lomem z Růžového pantera, režisérem  Lindsay Andersonem.... Jestli si budete na festivalu chtít pokecat o filmech, určitě někde odchyťte Jardu Rónu!


 A další, koho vám chci představit, je kamarádka, zpěvačka  Lenka Nová. Ta s Ondrou postavila hudební část Slavonice Festu. Tuhle odpověď do tiskovky mi psala na telefonu. Protože si právě do počítače nalila čaj:) „Hudební program jsme postavili společně s Ondřejem Trojanem, jeho srdcovky jsem doplnila jmény, která neznal, a u kterých jsem měla pocit, že by se mu mohla líbit. Dalším vodítkem pro výběr bylo nádherné místo, vesnička Maříž, kde se budou koncerty odehrávat. Vybírali jsme pozitivní a kvalitní muziku a nešli jsme jen po momentálně módních jménech. Vznikla  pestrá a neokoukaná sestava kapel a interpretů, která ve spojení s místem konání myslím přinese intenzivní zážitek.“

Bude to fakt festival pro všechny. 31 filmů a 21 kapel ve 4 dnech.... A to ani nemluvím o pohodičce u rybníka nebo nočních tanečních mejdanech. Tam se nakonec stejně všichni sejdeme. Jediné, co bude na SLAVONICE FESTu chybět, je ten bulvár. A dechovka.  To řikám já. A protože mě už znáte, tak já dneska bez fotky:)

Celý program festivalu, info o ubytování a vstupenkách  najdete na: www.slavonicefest.cz

P.s. Výhoda totální vyklepanosti z toho, jak to celé dopadne, je, že moc nejim. Takže budu na festivalu  celá zelená a hubenáááá. Ať neprší ať neprší, čárymáryfuk.


2 komentáře :

×