Tip na dovolenou: Wörthersee, Rakousko, Korutany

Na konci června jsme jeli do Korutan. Moc jsem se tam chtěla podívat, protože dovolená u jezer je super, ty severní pod Salzburgem známe, takže Wörthersee byla jasná volba. Taky jsem se chtěla přesvědčit, zda má voda opravdu 28 stupňů, jak hlásí kdejakej průvodce. A opravdu má!
Foceno z rozhledny Piramidenkogel. Ta je strašně vysoká, že jsem až nahoru nevylezla, páč se mi chtělo blinkat. Nahoru můžete buď pěšky nebo rychlovýtahem. A pak ještě o patro výš po schodech... Neposeroutkové můžou část sjet v zakroucený rouře dolů. Takovej tobogán... No já bych ho .... celej!
Ella má novej klobouk. Prej se nosí do sauny. To musím ještě vyšpekulovat proč. Zatím je stále v koši na prádlo a hádám, že tam bude tak do zimy. Páč s plstěňákem se mi teď fakt nechce.... víte co!

Severní část jezera je více osídlená. Rozhodně doporučuji hledat ubytování v oblasti Velden.

Malebné prázdninové městečko. Spoustu obchůdků, stánků se zmrzlinou. Za nás se jezdilo na Mácháč a dnešní smradi už jezdí do Korutan. Mimochodem, Itálie je fakt kousínek... Tzn. dobrá zastávka cestou třeba do... Bibione?. :)

S promenádou okolo vody. V dálce již zmiňovaná věž.

Pěkná kachna...
Za úplatek dojdou kamkoliv...


I vyšlapou tu rozhlednu...

Dokonce jsme část jezera objeli i na kole. Když se ubytujete v barry.at, budete je mít zadarmo. Včetně dětských, dospěláckých, nosičů na děti a helem!
Když je parta, je to sranda... Taky je dobrý, že jsou všude dětský hřiště. I pod rozhlednou. Takže si toho Radlera i v klidu vypijete.

Aspoň jedno selfíčko si musím udělat!

Po jezeře taky jezdí loď, která vás po kanálu dopraví až do Klagenfurtu. Krásný, čistý, upravený městečko. A toho zboží!
A tohle nás čekalo na konci kanálu.


Taky mapa, co projít...


Miluju retro...

My jsme nechtěli ztrácet čas na lodi několik hodin. Tak jsme zaparkovali až v půlce kanálu u Minimundusu. Zábavní park pro malý i velký. Miniaturní svět všech zajímavostí světa. Hned vedle zoo na plazy. Takže, když na to přijde, ani byste to město nemuseli stihnout. Rozhodně ne za jeden den.

Hotel Barry je fakt dost dobrej! Krásný čistý apartmány, přímo u břehu. Spoustu atrakcí na vodě zadarmo, včetně šlapadel, kanoí... Půjčovna kol zadarmo, dětský hřiště zadarmo. spa zadarmo... A od baráku obchody s jídlem pěšky pět minut. Lenoši si můžou půjčit kola.
Bylo to super! Chystám se teď na Kos. Ale nejdřív musím na prázdniny k babičce a na Slavonice Fest. Přijedeš taky?
P.s. A víte, co je neuvěřitelný? Že ta voda je fakt takhle modrá a průhledná. Takže vy vidíte okolo sebe ty velký ryby, jak na vás čumí. A když se nehejbete, tak vás začnou pošťuchovat. Mrchy!

Kdybyste nevěděli kam k moři? Tip na Kypr.

7 komentářů :

  1. Ježíš, ta Ella strašně rychle roste. Ale je to fakt krásná holka! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Opravte si, prosím, tu chybu ve slově - vydíte -. Jinak, váš blog je dobrej a čtu ho ráda.

    OdpovědětVymazat
  3. Libo. Super tip, akorát přemýšlíme, kam ještě vyrazit. Jdu mrknout na ubytko. Díky; )

    OdpovědětVymazat
  4. Dítě je nádherné:-))),tip super,škoda jen že si něměcky umím objednat jen "pívo"

    OdpovědětVymazat

×