Romantický výlet do Říma...

Bylo to sice již na začátku listopadu, ale bylo to skvělý, protože to bylo bez Vopice. První víkend letadlem pryč! Tzn. můžete pít a kouřit, kdy se vám zachce, můžete spát bez omezení, nakupovat bez stresu, chodit JEN s MALOU kabelkou, neobědvat zásadně dětský jídla a nikdo na vás neřve: Mamííííííííí! A taky nemusíte dělat vůbec nic! Chcete to vidět?
La dolce vita...
První, co mě v Římě zajímalo - postel.

Druhá věc - koupelna!



Tyhle hodinky se nám válely v trezoru. Na naše cca. za 180 tisíc. Poctivě jsme je vrátili majiteli. Ani nám nepoděkoval. Mimochodem, týden na to jsme letěli na Kanáry a našli pro změnu hodinky od Cartiera... Taky je vrátili... taky nám nikdo nepoděkoval. Bez komentáře.

Jako tohle jsem vám musela vyfotit. Pokojová služba vám ustele před spaním. Vyndá papuče, připraví vodu na noční stolek, na posteli nechá snídaňové menu (kdybyste si ji chtěli dát v posteli) a něco ke čtení.
V Římě musíte na kafe do "Caffe Greco" na Via dei Condotti. Jedná se o druhou nejstarší kavárnu v Itálii vůbec. Od roku 1760 se tu vystřídalo mnoho známých osobností jako třeba Stendhal, Goethe, Byron, Ibsen, Vagner a i Casanova! Dneska se tu schází umělci, politici, spisovatelé a moc to tu žije!!"

Pak jsme šli na Španělský schody, který se opravovaly. Takže jsem je ani nefotila. Zato Fontana di Trevi byla v obležení. Zrovna ji ten týden otevřeli.


Pantheon je naše nejoblíbenější památka v Římě. K ní vždycky musíme. Zato do Vatikánu už nemusím vůbec. Vůbec nechápu, že jsou z něj všichni tak poprděný.
A honem na jídlo a Aperol. A honem na Piazza Navona.
To je takový to náměstí s tou kašnou, do které byl hozen jeden z kardinálů ve filmu Andělé a démoni. Tam jsme proseděli půlku odpoledne.

Hotelové lobby. Všimněte si pravých dveří v pravé části fotky.
Jsou to dveře do výtahu! Ve výtahu je sedačka!!! No, z toho by se jeden převrátil. Poprvé s vámi projde hotel poslíček, který vám všechno ukáže. Myslím, že tohle je jeho nejoblíbenější čast prohlídky. Všem totiž spadne čelist a to doslova! Říkal, že za celou tu dobu, co v tom hotelu pracuje, byl jen jeden host bez emocí, podobný výtah viděl v LA.

Andělský hrad byla snad jediná památka, která mi chyběla.

A fakt stojí za to navštívit.

Protože nahoře na ochozu je restaurace, tam si můžete objednat stůl a koukat na Vatikán.
Příště to tak udělám! Ale Aperol taky dobrej!

Byl to fakt skvělej víkend. Jedli, pili, hodovali... Nic a nikam nechvátali...

Tip na hotel v centru Říma: J.K.Place Roma
Pětihvězdičkový butikový hotel, který patří do kategorie The Leaging Hotels of the World. Mimochodem, koukněte na fotogalerii hotelu, to se fakt převrátíte a fak to tam tak vypadá.

Tip na nákupy: 
Naproti Španělských schodům je rukavičkářství, kde mají všechny možné a nemožné barvy ručně dělaných kožených rukavic. A fakt nejsou předražené.

Via dei Condotti, kde si dáte to kafe, jsou samý luxusní butiky. Ale třeba i Zara, kde mají tak polovinu jinýho zboží, než u nás! Taky tam má stánek pán, který dělá kožený náramky jako od Pandory, ale stojí jen pět euro.

Těsně, než dojdete k Pantheonu, projdete okolo nejstaršího dřevěného hračkářství v Římě. Já v něm třeba koupila dřevěnou káčů svýmu tatínkovi!

Na městském trhu si kupte lanýže. A pozor, dá se smlouvat.

A pokud milujete vůně do bytu, musíte do obchodu Dr. Vranjese. Z toho se vážně převrátíte.

P.s. Někdy vám budu vyprávět, jak jsem se seznámila s baronem a markýzou. Mají vlastní zámek v Toskánsku, palác v Římě i s kašnou a jsou to bezva lidi. Markýza je sestřenicí Audrey Hepburnový a doma ubytovávaj návrháře od Gucciho.

Bohužel teď jsme je doma nezastihli, páč byli někde na honu nebo co. Mimochodem, ty by nám za nález hodinek určo poděkovali, bo nejsou žádný křupani, jako ty z hotelu od Chanelu.... a stějně ty hodinky nebyly pěkný...

13 komentářů :

  1. Umíte žít! To je krásný... A cssss, kdo by stál o hodinky Chanel, že?
    U6 teď se těším na vyprávění o baronovi a markýze ;).

    OdpovědětVymazat
  2. Hotel za desítku na noc, není to málo ? Jinak pěkný buržoázní výlet.

    OdpovědětVymazat
  3. Ten anonym zní jako naštvaná soudružka :D :D :D

    OdpovědětVymazat
  4. Mně taky přijde, že by měly být nějaký tabulky schválený národním výborem, kolik má hotel na romantický dovolený stát. Já navrhuju max. patnáct stovek i se snídaní... a taky večerku v deset:)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tou snídaní bych si to ještě rozmyslela. Bez práce nejsou koláče... víš jak... :)))

      Vymazat
  5. diiiiky, holky!!!! :) pac to se jinak okomentovat neda!

    OdpovědětVymazat
  6. Stydím se, jé, jak já se stydím, bože, děsně se stydím ... a co, tak já to napíšu - závidííím! Teda tím dobrým způsobem. Jako že já chci takyyyyy. Ačkoli já bych asi brala i Poděbrady s kontinentální snídaní. Hlavně v klidu a kolem mě jen samí dospělí. Krásný fotky, Renina Š.

    OdpovědětVymazat
  7. Jee, tak takhle to je hezkyyy napsany:) tak at to vyjde,deti k babicce a do Poděbrad. Tam se mi kdysi mooc libilo:)

    OdpovědětVymazat
  8. Jee, tak takhle to je hezkyyy napsany:) tak at to vyjde,deti k babicce a do Poděbrad. Tam se mi kdysi mooc libilo:)

    OdpovědětVymazat
  9. Jj,Poděbrady jsou dobrý na nervy....děkujeme Líbě zá názornou ukázku jak se má žít))))))),já jdu alespoň namočit římský hrnec a upéct kuře:-)

    OdpovědětVymazat
  10. Kašlete na závistivou soudružku !! Já chci taky na buržoazní výlet !! Romantický víkend s manželem/milencem/přítelem se má užít ať to stojí, co to stojí.....

    OdpovědětVymazat

×