Tohle je Toskánsko - přísahám!!!

Vážně, taky mi spadla čelist! Na konci června jsme si zaletěli i s Vopicí na čtyři noci do Toskánska, kde jsme nic "toskánskýho" nezažili. Ale to my schválně, páč my se jeli najíst a vykoupat.
P.s. Pro ty, kteří se bojí lítat. Neleťte do Bologni! Z Prahy se tam lítá jen vrtuláčem. Nejlepší místa na sezení jsou vzadu, kde to prej tak neřve (haha). Taky nastupujete jen zadním vchodem, bo předním jdou vaše kufry. A úplně nejlepší je tak šestá řada, to máte přímo výhled na tu vrtuli! Zvlášť pěkný pocit je, když se při startu točí jen jedna!
Alenka je moje kamarádka více než deset let. A víte, jak se pozná vopravdická kamarádka? Umí si odtrhnout od pusy, aby nakrmila vaše dítě. Dá vám poslední cigáro a dovolí vám vypít poslední víno se svým mužem!

Je tak veliká! A tak moc ji milujeme. Na konci srpna ji budou tři roky a když chci, aby měla šaty pod kolena, musím jí koupit velikost pro šestiletý dítě!
Jako tohle je jediná památka, kterou jsme viděli! Přísahám!
Ještě k tomu moři... Tohle jsem fakt nepochopila. V Toskánsku je jinak vážně docela hnusný moře.

Roman nesnáší, když ho fotím, natož o něm píšu. U každý cesty jsme něco nakoupili. Když to jídlo je tam tak levný!!!
Když chcete mít na dvě hodiny klid, kupte holkám lak na nehty. Nejlépe světlý, aby ty pomalovaný nohy a ruce tak nesvítily. To vymyslela Alenka, mě by to nenapadlo. Tedy napadnul by mě třeba modrej, ale to bych pak asi viděla rudě. (V tom domě, kde jsme bydleli, měli tři psy. Všichni ti psi vypadali takhle, Alenka je uměla jménem, já ne. Byli strašně hodný a přitulný. Až tak, že jsme se celá rodina museli odčervit.)
Teď už víte, proč těm holkám ta Alenka chytře koupila ten lak na nehty.... Abychom se spolu mohly zmalovat vším, co jsme si na jediném výletě do města nakoupily. Dostaly jsme na dvě hodiny rozchod po krámech. My vydržely dvě hodiny v jediném a nakoupily si nový ksichty. Až pojedete do Itálie, zajděte do KIKO Milano. Levná kosmetika, kde některé produkty jsou srovnatelné kvalitativně s Diorem. Věřte mi, to jsou léta praxe! Tam já se vždycky převrátím.
Recept na nejrychlejší Minestrone na světě! Tuhle polívku bude milovat úplně každej. V Čechách koupíš v Lidlu mraženou zeleninu Minestrone. Ve vývaru ji uvaříš, přihodíš velký těstoviny a navrh servíruješ parmezán. Když je rodina hodná, přihodím i kuřecí maso. Sytá rychlá polívka na všední den.
Vopice je boží. Konečně je to parťák na cesty. Ona už byla před tím, ale teď už si můžu i na DESET minut lehnout na ručník.
Je super jet někam, kde už to znáte a nedělat tam všechny ty věci, co se tam normálně dělají. A věřte mi, Toskánsko není dražší, když víte kam a kde. Je ale lepší, než severnější čast Itálie. Protože tu v obyčejným supermarketu koupíte daleko lepší víno za skvělou cenu. Taky mořský potvory, nehledě na ovoce a zeleninu. My si dovezli i deset past Marvis za 2 eura 20, páč v Čechách se prodává jedna za 230. Navíc jste v krásným prostředí, není tu hlava na hlavě a všechno je tak nějak důstojnější!

P.s. Jasně, že příště si zas uděláme klasický zastávky: San Gimignano (mimochodem, z této oblasti je moje nejoblíbenější bílé víno), Siena, Montepulciano, Arezzo, Livorno... a možná už konečně přidám tu Pisu a Elbu. A jasně, že poletíme do Florencie a tam si půjčíme auto.

6 komentářů :

  1. Kde přesně v Toskánsku je takhle krásné moře? Míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://www.turismo.intoscana.it/site/en/nature/The-white-beaches-at-Vada/

      Vymazat
    2. Děkuji, úplně jste mě vtáhla do atmosféry. Já můžu povědět o Elbě - stojí za návštěvu - nejlepší je objíždění jejích divokých skalisek na lodi s možností zastavení a koupání kdekoliv. Jen občas ty potvory medůzy zazlobí, jinak nááádhera. Míša

      Vymazat
  2. A jeste lepsi je jim koupit laky na nehty Lallabee, jsou totiz omyvatelne vodou a nebudou zfetovany ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Holky, závidím. Alenku znám 3/4 délky jejího života, je to sluníčko s perfektním názorem na život. Vyzkoušejte příště Ischii, stojí to za to. Mimochodem do Neapole létají lepší letadla. Letošní léto stálo pro mne za starou bačkoru ale příští si to s vílou Žvanilkou užijeme také. Babka Alena

    OdpovědětVymazat

×