Tip na luxus, který stojí za to: Když vás hotel baví víc než lyže

Zas jsme byli v Rakousku, tentokráte v Kitzbuhelu - poprvé. Potvrzuji tímto, co se o něm říká, že prý je to Svatý Mořic Rakouska a v noci Monte Carlo Alp k tomu! Je prostě sexy a má šmrnc. Stejně tak jako hotel, ve kterém jsme strávili 3 noci a kousek vám z něj teď ukážu.
Je mi půl roku, miluju cestování a mámu s tátou!

Cestou do Alp se nikdy nezapomeneme stavit na něco k jídlu u Rosenbergera. Mají tu skvělé saláty, polívky a zákusky. Pokud jste ale přísný na italskou kuchyni, tak těstoviny si tu rozhodně nedávejte.

Miluju prodloužený víkendy mimo republiku. Vlastně i hory jen na pár dnů. Raději pojedu několikrát za zimu na prodloužený víkend, než na týden v kuse.

Moc jsem se do Kitzbuhelu těšila a nezklamal mě. Protože ale bylo málo sněhu, vyměnila jsem lyže za procházku k Černému jezeru a hotel wellness, válení a pití Lillet spritz. Což je má momentální alkoholová novinka číslo jedna. No jasně, že jsem to ale prokládala Proseccem.

Všude kolem inspirace, což je nebezpečný.
A musím upřímně říci, že hotel Kitzhof mountain design resort patří do první trojky best hotelů, kde jsem si kdy válela šunky. Taky je součástí světové sítě designových hotelů a patří do první stovky. A to má jen 4 hvězdy. Ale někdy je ty hotely mají schválně. Taky je do konce zimní sezóny vyprodaný a přitom tedy vážně není levný.

Je prostě vymakaný do detailu. A to my máme s Romanem rádi. Designérské vychytávky, skvělý rychlý servis, nápadité jídlo, wellness - kde se dá opravdu wellness, nenásilný program na každý večer, ke snídani hotelové "news" na stole a považte, mají tu i žabky na nohy, když se jdete koupat! Asi jste již pochopili, že hotelové papuče jsou sice super, ale jsou i tací, kteří je nesnáší, třeba jako já.

A tak jsme s Romanem a Vopicí leželi v posteli a nahlas se snažili najít chybu, co je tady špatně. A představte si, že jsme se shodli jen na jedné! V koupelně mají jen jeden háček na pověšení třeba županu. Jinak tu prostě není nic špatně. Na pokoji dostatečný úložný prostor, velké množství zásuvek na nabíjení 3 mobilů, ipadu, počítače, foťáku i chůviček najednou. A přitom ty věci neválíte na zemi. To jsem ještě nezažila.

Každý pokoj má svůj balkon s lehátky na slunění, v koupelně jsou připravené miniatury opravdu luxusní přírodní kosmetiky. Fitko je otevřené nonstop a tak moderní stroje mají málokde. Voda a ovoce je samozřejmostí a zdarma. U bazénu na vás čekají aktuální čísla světových lifestylových magazínů - takže další post bude o tom, co nutně potřebuju, páč už to vím!

Snídaně jsou formou bufetu a večeře jsou čtyř chodové menu, které si vybíráte a la carte. Nebojte, aby nebylo úplně vše růžové, tak jedna v našem případě dopadla katastrofálně.

Já zůstala hladová a Roman se přejedl, až se pozvracel. Oba dva vzteky kvůli Vopici, která se nechovala slušně a ještě k tomu smrděla na sto honů, bo se jako každou večeři tady zrovna pokadila. Poslední večer zakončila náš pobyt hlasitým prděním, které by nikdo netipoval rozhodně na tak malé rozkošné miminko, takže jsem byla rudá až za ušima, protože jsem se bála, že si všichni okolo myslí, že jsem to já! No, romantika to nebyla, co vám budu povídat, ikdyž se kromě nás romanticky tvářili snad úplně všichni.

Tak dost řečí a snad z toho bude cítit ta pohoda, kterou jsme tam zažívali. Určitě se do Kitzhofu někdy vrátíme. A dost možná to bude již v létě. Protože tam samozřejmě je i golf! :)


Vopice byla nadšená, já po první noci méně, protože jsem alergická na prach a ty úžasný prachový peřiny jsme museli vyměnit za hypoalergenní. Mimochodem, ty červený polštáře se dají v hotelu koupit. Kašmírová verze za 80 euro se nám válí v ložnici a když na něm zrovna nespí Roman, tak ho přežvykuje šéfová.


Pokud jste dostali chuť na něco k jídlu, mám tu tip na rakouský bramborový salát.





Lillet spritz: Lillet, soda půl na půl a zastříknout bezovou šťávou. Přidat led a plátky okurky. 
Asi dva kilometry od města je Černé jezero, dá se obejít a na břehu občerstvit.









Když není sníh, přepnu na kolečka...

V centru městečka mají obchody jako u nás v Pařížský. A Roman mi tam koupil nový kozy. V dalším postu vám je ukážu.

4 komentáře :

  1. krásný fotky, rozkošná prdící holčička:). Andrea

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle je fakt nádhera! Já do Rakouska jezdím taky celkem často, ale zatím jsem se neodvážila nikam jinam než do Vídně, ale už je to nůďo. Chtělo se mi do Salzburgu, ale teď když vidím ty fotky, nasadila si mi brouka do hlavy :)

    OdpovědětVymazat
  3. ....jj prdící holčička je super, ale přece jenom se to dá "vokecat"..ale prdící tříkilová čivava...tak to už člověk "nevokecá"...a můžu vám říci, že ta čivava smrdí jak bernardýn....super počteníčko, víkendy v Rakousku také miluji...

    OdpovědětVymazat

×