Jezero Wolfgangsee: Tip na výlet úplně pro všechny!

V červenci jsme byli u Wolfgangsee a já tohle jezero prostě miluju. Dá se k němu jezdit celoročně, zábavy je tu víc než dost a dnes pro vás mám rovnou dva tipy, kde přespat. A protože sestřenice u něj byla v srpnu v kempu, tak dost možná přidám i třetí. Navíc je jen necelých čtyřista kilometrů od Prahy a kousek od Salzburgu, kde tak rádi nakupujeme. A jako bonus k tomuto článku máte mojí fotku po ránu!
Alpské jezero Wolfgangsee je deváté největší jezero Rakouska. Dá se k němu jezdit celoročně, ostatně jako ke všem jezerům. V létě je skvělé na koupání, vodní sporty, rybaření, cyklovyjížďky, procházky, nordick walking, koně, golf... V zimě si zas zalyžujete a hlavně - hlavně tu mají neuvěřitelné adventní trhy. Koneckonců, v St. Wolfgangu je celoročně otevřen obchod s vánočními ozdobami. Tam už jsem taky nakupovala!


Letos jsme si vybrali hotel kousek nad jezerem. Naposledy jsme tu bydleli přímo u jezera a ten oceníte hlavně, když je fakt teplo. Není nic krásnějšího než ležet přímo na břehu jezera a kochat se pohledem na neuvěřitelně modrou vodní hladinu a v dálce pozorovat hory. A jasně, že se vykoupat!
Vitalhotel Wolfgangsee, zhruba deset minut pěšky od jezera. Má vše, co má hotel pro rodinnou dovolenou mít. Navíc jako bonus jsou přímo vně hotelu tenisové kurty! Takže když se náhodou stane, že je pár dnů deštivo, máte co dělat. 
Spa zóna je na tomto hotelu opravdu to nejlepší. Taky je nejnovější z celého komplexu a byla jsem v ní každý den. Obsahuje pět různých saun, objednat si můžete masáže /vyzkoušeno a doporučuji/  a v místním obchůdku zakoupit alpské produkty. Navíc je tu i mini posilovna. Taky vyzkoušeno - denně od půl sedmé!

I Ellu jsme v něm namočili. A protože jsme neměli moc velké štěstí na počasí, tak jsem se ve venkovním koupala jen jednou. Taky tak milujete ten pocit, když můžete přejít v županu ze spa rovnou do postele?
Za hotelem je mini zoo pro děti. Výběhy s králíkama a kozama, do kterých děti smí a chodí je tam krmit. 
A protože Vopice ještě neuměla tou dobou pořádně chodit, tak aspoň mordovala hotelové psy.

My jsme si objednali hotel jen se snídaní. Já mám totiž obecně problém, že nemůžu jíst až v půl osmé a déle. Večeře jsou servírované a končí nejdříve v devět a to pro mě fakt není. Takže já jím venku nebo si koupím salát, ovoce a tak... v supermarketu a nechávám na hotelové ledničce. V Rakousku totiž běžně v chlaďáku najdete už připravený čerstvý salát rovnou k servírování, včetně příborů.
Hotel má vlastní bylinkovou zahrádku!
Bublinky! 

Táta pouští bublinky!

Nikdy si nezapomeňte dát v Rakousku štrůdl!

A objednat Radlera. Já mám nejradši značky Zipfer.
Přímo u jezera je výborná rybárna. Pozor - mají otevřeno jen přes oběd a pak až na večeři. 

A protože jste na horách, tak je dobré sledovat počasí. Během chvilky se totiž tak změní, že si musíte zavolat taxíka a jet na hotel, protože se z nebe spustí provazy a vy nemáte šanci udělat ani krok... Protože na to nejste připraveni. Na této fotce asi za pět minut... 
Letos jsem toho opravdu moc nevyfotila... Ve městečku jsme byli jen jednou a začalo lejt... Neměla jsem ani foťák a tak pro vás nemám fotku obchodu, kde prodávají vánoční ozdoby. Kostelíček a vlastně celé městečko jsme si koupili už před dvěma lety. A pokud milujete Vánoce obecně, jeďte se podívat na dokonalé vánoční trhy, kdy je osvětlené i jezero. Letos se začíná již 21. listopadu a více se dozvíte zde.

Tak mě napadá, že to bude již dva měsíce, co jsme tam byli a já mám na okně pořád bazalku, kterou jsem si tam v Bille za euro koupila. Odjížděli jsme tehdy až v neděli a protože to mají obchody zavřeno, velký nákup jsem udělala už v sobotu. Vydržela přes noc v autě a nejenom ona, taky kartóny Radlera, dětské jídlo, hygienické potřeby, polévky Weight Watchers v plechovce, pečivo...

Pro ty z vás, kteří si chcete dopřát romantický víkend u jezera, tu mám super tip na hotel přímo na břehu. Je to vlastně první butikový hotel v této oblasti vůbec. A co je na něj nejlepší? Nesmí do něj děti!!!! www.cortisen.at.
Ideální na  romantický víkend. Povečeřet při svíčkách, zajít do spa, druhý den projít městečko, odpoledne si v hotelu zdarma půjčit kolo a objet jezero /zvládně opravdu každý/. A taky si dost užít hotelu. Protože je fakt super! Mimochodem, designově podobný Kitzhofu
Foto: Já, Roman, hotel Cortisen, Vitalhotel Wolfgangsee

2 komentáře :

  1. Nádherné fotografie mi připomněly návštěvu stejného místa a potvrzuji, že je tam přímo kouzelně...

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den. Dá se u jezera někde volně přespat ve stanu?

    OdpovědětVymazat

×