Co nás dostalo - Designblok, Gaultier a Vopice

Naplánované jsme to měly s Líbou ve středu dobře. Ráno skoukneme kolekci Gaultiera pro Lindex a po obědě vyrážíme s Ellou na Designblok. A dáme minimálně dvě studia -  v hotelu Evropa a v domě U minuty.  Ella  bude šťastně dřepět v kočárku, občas zatleská ručičkama a děsně si to všichni užijeme....

Sešly jsem se v deset. Děsně lilo. Bylo mi děsně a všechno bylo děsný. Líba mě uklidňovala, že to zase bude dobrý, ale zároveň uznala, že momentálně je to fakt peklo.Co? No přece nic a všechno:)

Ella je  do oběda u hlídací tety a my jedeme na Chodov. Věříme, že Gaultierovy proužky nás nakopnou..... Zkrátím to. Po vyzkoušení půlky kolekce  jsme měly všude nalepený chlupy ze svetrů a kabátů a doufaly, že nemáme alergii na umělou hmotu.

Co na tu kolekci říct?  Nic jsme si nekoupily. I když jsme se fakt moc snažily. Gaultiera  zavraždily materiály.

Vyzvedáme napapanou Vopici a sice bez Gaultiera, ale už ve slunci a s lepší náladou, jedeme na Václavák. První zastávka - Openstudio Designbloku v hotelu Evropa. Ella vypadá, že usne, hotel má výtah, my máme kočár... to bude bomba. Tak honem:

U postele, která získala Cenu šéfredaktorů Designbloku, to ješte vypadalo nadějně - Ella bude spát!
Střih. Nebude. Stačí drobná kočárová scéna a i my uznáváme, že lepší bude poskakovat po týhle koupelnový dlaždičce. Když se na ní dupne, ze stropu začne foukat. Jupí
V tomhlepokojíčku nabízeli kafe. Měli jsme  s Líbou děsnej hlad a žízeň. Ale nějak nám přišlo moc punkový, nechat to tam Ellu celý  rozmetat ....
Už jen kvůli hotelu Evropa stojí za to na Designblok vyrazit.

Na spaní máme prej zapomenout, protože pani právě objevila  design, kterej je konečně k něčemu

Ne, že bych měla nějakou úchylku na svítidla nebo toaleťák, ale v tomhle patře si prostě Vopice na chvíli vlezla do kočáru, tak jsem měla volný ruce


Jelínci a králíčca běleli a růžověli a to se mi moc líbilo. Vlastně jo. Mám ráda světýlka.




A už jsme v přízemí. Já splavená z Elly, Líba z tahání kočáru. V hotelu je sice výtah, ale ten byl neustále obsazenej. Přiznávám, když z něj po pětiminutovém čekání vylezly dvě fiki-miky dámičky, byla jsem v pokušení žádat od nich  tlustým hlasem potvrzení  o výměně kyčelního kloubu. Nebo pokutu.

No a tady jsme se zasekly nejdýl. Pošta navržená  pro šampańský dům Veuve Cliquote. Koupili jsme si tam speciální designblokové známky, vzaly pohledy, přiznaly si, že další lokace s dítětem v kočáru, který samozřejmě nechce být v kočáru, už fakt nedáme. Takže konec kultury. Jde se jíst!


Ovšem dneska jdeme od 18 hodin na přehlídky do kostela Šimona a Judy. Jsou tři. Monika Drápalová, Hana Zárubová a Pavel Brejcha. A protože jsou mezi nimi lehké pauzičky, tak to vidíme na takový příjemně poštovní pátek.

Dostali nás ve středu opravdu všichni tři. Designblok nás nadchnul, Gaultier pro Lindex zklamal a díky Elle jsme se večer cítily jak po celodenní lyžovačce.
Instalace Designbloku jsou otevřené do neděle, takže v sobotu snad aspoň někteří z nás zvládnou zbytek. Bez kočáru!

Info o programu na www.designblok.cz

Jestli vás ne-dokonalé baví, budeme rády za váš hlas v soutěži BLOGERKA ROKU http://www.blogerkaroku.cz/nominovane-blogy/http-www-nedokonale-cz

Úplně vyřízené fanynky designu se těší na řízek. Ke kterému si musely, ač nerady, dát šáňo. Na tlak.


5 komentářů :

  1. Hezké..., děkuji za report :) Vzhledem k tomu, že mám PaPrda lehce mladšího než je Ella, Designblog si nechám ujít.
    Fuuuuj, ten Jean-Paul je fakt hnusný... Teda ne on, ta jeho kolekce. A to ho mám mezi oblíbenci a jeho kousky opečovávám ve vakuových pytlících. Ne, to je žert, mám je v obyčejných :)))
    No a řízek...., mňam. Pokud jste k tomu dali pitíčko "Vdovy Klikóótové", čest a sláva vám :D
    A hlas už ode mě máte :)
    Krásný den...Ka....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme:) a fakt se to J.P.G. smeklo:) Ale je to prý jeho poslední kolekce pro smrtelníky, teď už bude dělat jen haute couture... takže asi jsme už došopovaly:)

      Vymazat
  2. Skvely clanok, super som sa pobavila, mam doma 2.5 rocnu dcerku tak viem o com je rec :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Holky, zahlidla jsem vas tam a moc vam to sluselo! Ja taky vyrazila s kocarem, cekani na vytah byla pruda, ale v Openstudiu to bylo jeste horsi! Stalo to ale za to, hlavne kvuli tomu interieru hotelu ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělý komentář a ještě lepší fotky, které vracejí Hotelu Evropa zase lesk. Byla jsem tam a je to vlastně stará, ošumělá a vykotlaná chudinka. Snad bude rekonstrukce hotelu opravdu návratem ke staré kráse, ne příležitostí k odcizení secesních dekorací. Design blok jsem navštívila poprvé a moc mě to bavilo. Dík za tip.

    OdpovědětVymazat

×