MUSÍME VIDĚT - Designblok a kam na něm vyrazit

Program na příští týden máme s Líbou jasný. DESIGNBLOK. Jeden den prošmejdíme obě dvě Superstudia i Openstudio a v pátek si šlehneme módní přehlídky. Kam se vydat a co kde uvidíme, jsme si pečlivě nastudovaly dopředu. Protože je toho spousta a my nemáme čas ztrácet čas:) Takže, tady je návod, jak se orientovat na letošním Designbloku:

čelenka-čelovka od chp...? Ta bude vystavená v Art House. Ten kluk asi ne:(






Od 7. do 12. října v Superstudiu v Hotelu Evropa na Václavském náměstí (co německých filmů jsme tam kdysi točili, úžasně fotogenický secesní objekt!), v Superstudiu HRA v bývalé škole v Mikulandské ulici (tam chodila nejmladší ségra), v Openstudiu v domě U minuty na Staromáku, v Art House v Colloredo-Mansfeldském paláci u Karlova mostu a v odsvěceném kostele Šimona a Judy za Intercontinentálem.... tam všude nás příští týden najdete.

My to s Líbou dáme stopro celé. Jestli ale máte málo času, vybírejte jen to, co fakt nutně potřebujete. Vidět nebo nakoupit:) 


Novinky ve světě designu 

Konsepti Moroso
Pokud hledáte inspiraci pro zařizování interiéru, chcete vědět, jaké jsou novinky českého i zahraničního designu, chcete se dostat do kontaktu s nejlepšími výrobci a prodejci a získat přehled o současné scéně, doporučujeme začít v Superstudiu Evropa. Moooi, Stockist, Cappellini/Konsepti, Křehký, Preciosa, Kavalier Glass, Brokis, Bomma a mnoho dalších výrobců vám budou k dispozici ve svých expozicích, které budou umístěny do jednotlivých hotelových pokojů. Na pokladně Superstudia Evropa si navíc můžete vyzvednout zdarma noviny Designbloku, kde jsou obsaženy informace o nejdůležitějších bodech programu Designbloku. K dispozici bude i katalog a nový Designblok magazine.  

Lena Lumelsky, fashion
Klára Válková, fashion

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cesta do fantazie 

Kraud Stillives - Fehlingpeiz
V Mikulandské, bývalém prostoru základní školy, bude umístěno druhé Superstudio Designbloku nazvané HRA. Zde bude hlavní výstava nazvaná taktéž HRA, kde téma dětství bude zpracovávat šest evropských designérů. Kromě této výstavy zde budou interaktivní instalace lifestylových značek jako Nike, Botas 66, Heineken, Specialized, tělocvična Riada, instalace Veroniky Jirouškové a Lenky Míkové nazvaná Dílna, kde si budete moci odpočinout pracovní výchovou a mnoho dalšího. Svou premiéru zde bude mít také nová Škoda Fabia. Odpočinek vás čeká také ve stromové instalaci Maxima Velčovského, kde si budete na ikonách Vitra moci vychutnat občerstvení od Ambiente v koruně stromu na školním dvoře. Superstudio HRA je vyhrazeno interaktivním a velkorysým instalacím.

Ola Mirecka

 

Na hranici mezi uměním a designem 

Cockerel, fashion
Pokud vás zajímá především konceptuální design, na hranici mezi uměním a designem, navštivte Art House v Colloredo-Mansfeldském paláci u Karlova mostu. Zde se budou setkávat světové hvězdy s domácími. Gijs Bakker, Ineke Hans, Tjep, Numeró 111, Eva Eisler, Liběna Rochová, Jakub Berdych, Jiří Příhoda a mnoho dalších. 
  

Móda a nákupy 

A pokud vás zajímají především nákupy od designérů a chcete vidět expozice mladých studií, je pro vás připraven největší prostor letošního Designbloku – Openstudio U Minuty na Staroměstském náměstí přímo vedle Orloje. Přes 100 designérů pod jednou střechou z 15 zemí Evropy. Zážitek, který si nemůže nechat ujít žádný milovník mimořádných zážitků. V pátek a sobotu jsou připraveny přehlídky v kostele sv. Šimona a Judy v Dušní ulici. České hvězdy vedle mladých talentů z celé Evropy.

Hana Zárubová, fashion


Jaký byl loňský Designblok, jsme psaly tady:
Designblok a první šáńo s Vopicí
Módní YES i DĚS Designbloku
Cockerel.Zárubová, Rajská - móda nás fakt baví

Foto a tisková zpráva: Designblok.cz

Žádné komentáře :

Okomentovat

×