Tip na levný vánoční dárek: Vyfoťte se!

Dnes mám pro vás Kubu. Kubík je kluk, kterýho znám asi deset let. Dělal pro mě fotoeditora během mých šéfovských let na různých postech. Ještě byl kluk, on je vlastně pořád klukem. Je spolehlivej, milej, tichej a neprudí. Ideální kombinace. Nechcete ho taky zkusit? Za pár stovek vám vyfotí, co budete chtít! Dnes fashion story jedný Vopice.
Mamí, to bude legrace. V ateliéru je tolik věcí, který můžu prozkoumat. A je tak velkej, že si můžu zajezdit na svým auťáku. /jako zkušená matka jsem totiž přitáhla Ikea tašku krámů/ Styling: sponka do vlasů asi Lindex, tričko H&M, džíny Zara, boty Timberland.
Kuba před těma deseti lety ještě studoval vejšku, ale pak se rozhodnul pro dráhu fotografa. Fotí super auťáky a přivydělává si focením v aťasu. Rodinky, děti, babičky, dědečky, prostě všechny a všechno, co chcete mít na památku. Dost možná to pro vás bude inspirace na vánoční dárek. Dole pod fotkama je návod a popis a cena a jak na focení s dětmi.
Objevila jsem tam krásný stolek, tak jsem ho musela vyzkoušet! Uši mám z Disneylandu, tričko Ralph Lauren, kraťasy GAP.
Jéééé, umím taky poslat pusu oběma upatlanýma rukama! Vidíš? Čelenka Lindex, šaty Heirlooms by Polly Flinders. Ty jsem si za strašnýho řevu vybrala v Americe.

Máma mermomocí chtěla, abych si sedla na tuhle sedačku. Vrzla mi do ruky nádobí, ať prej uvařím kafe. Tak jsem ho sice uvařila, ale za odměnu jsem na fotografa naházela celej servis.

Tuhle teplákovku mi koupil táta. Převlíkla jsem se jedině za Brumíka. Jo a bez toho žlutýho řetězu se prostě nevyfotím!
Brumík snědenej, tak máma musela vyšpulit bublifuk. Jo a dres je originál. Táta je totiž bejvalej hokejista, takže mi ho koupil na zápase. Teď je pro změnu golfista, takže přístě se fotím s holema. Ty máma doma zapomněla. Grrrr... Jsou mi dva a už patuju. Heč!
Máma už se válí po zemi a má nervy nadranc. Chytá se z toho za hlavu, co je na tom? To umím taky!

Dobře, tak ten nos jsem si po deseti minutách na pár vteřin nasadila.
Když s ním ta máma před tím půl hodiny šaškovala.

Prej si mám vzít do ruky tu žehličku, když se s ní máma táhla. Ok, nejdřív jsem přežehlila půl aťasu a tak mám projet aspoň ty kaťata. Nevím proč je po mě hodila, ale asi se jí to barevně hodilo do kompozice.
Hele, už mě prudíš hodinu. To stačí. Chci jít pryč!!!!

Focení je prostě na nervy. Možná jen focení s Ellou je na nervy. Ale jako zkušená matka, co zažila mraky focení, tu mám pro vás pár rad, jak to všechno přežít.

  • předem si připravte varianty, ve kterých chcete dítě vyfotit, maximálně 5 a v té první ho rovnou přivěďte
  • taky mu vezměte jeho oblíbené hračky
  • nezapomeňte na spoustu jídla a čokolády /ať si klidně narve do pusy celou, hlavně ať neprudí a rovnou ho přitom foťte/
  • kupte bublifuk!!! 
  • rozhlédněte se po ateliéru a rychle se dohodněte s fotografem, kde a co chcete fotit
  • největší převleky vyfoťte hned na začátku
  • hlídejte si čas, na každý "obraz" máte jen 10 minut

A smiřte se s tím, že dost možná bude finální výsledek vypadat jinak, než jste si představovali. A taky doporučuji chodit sama s dítětem. Další element jen rozptyluje a navíc hrozí hádka, že "mě se to ale takhle líbí víc" a nemluvě o dítěti, kterému se rozhodně nelíbí nic.

Pokud chcete využít Kubu, tak pište na jakub.novotny@gmail.com. Taky můžete volat na 723 619 609. Když řeknete, že jste z Nedokonalých, dostanete speciální cenu 1500 Kč /v ceně je i pronájem ateliéru, ten je na Praze 3 - kousek od Flory/.

Za 15 stovek vám udělá 5 až 7 retušovaných fotek. Ty si vyberete ze zhruba 30 náhledových, které obržíte mailem. Pokud se vám jich bude líbit více, není problém, každou další si koupíte za 200 Kč.

Fotky jsou samozřejmě v tiskové kvalitě a není problém je pak vytisknout v jakémkoliv formátu. Kuba umí také zajistit super kvalitní tisky. To je na dohodě. Taky má FCB teď nově.

Ufff, my už to máme za sebou a další focení hodlám podstoupit až na jaře! To hodlám táhnout všechny krámy někam do sadu, ať máme fotostory pěkně zelenou.

Všem matkám zdar a přeji pěkný začátek Adventu. Ella už si své napečené perníky během jednoho dne sežrala, pardon spapala!

P.s. Normálně říkám: "Hlavně se z toho nepo...., ale vám napíšu... Hlavně se z toho nepřevrátit!"

2 komentáře :

  1. Tak to je teda velmi přátelská cena! Já bych měla za dětičky speciální příplatek. Kdybych byla fotograf. :)))

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné fotky!! To autíčko na první fotografii je to nejkrásnější dětské odrážedlo, co jsem kdy viděla. Koukala jsem po něm na internetu, ale bohužel stojí hrozně moc, ale je to dokonalá stylovka :)

    OdpovědětVymazat

×