Dárky k narozeninám - to už mám do smrti jen uklízet a vařit?!

Chtěla bych nový kabát s vosím pasem, skinny džíny, boty na tááákovýmhle podpadku a plastiku očních víček. A oni, ti zlí, mi dají k narozeninám tohle. Dárky, který na mě řvou: "Ty jako nevíš, kdy s tim mládím přestat, holčičko? Doma budeš! Vařit, uklízet a nosit sukně pod kolena.... víš, kolik ti je?"

Takhle se rodině líbím, já vím....

Vim. Jednak umím počítat a jednak jsem se dívala ráno do zrcadla. Takže když mi volala Líba, aby mi řekla, že po Vopici ( tedy po  Elle, ne opici)  přibrala i v obličeji, zavyla jsem do telefonu jak raněný kolouch: Já ho mám zase celej starej. Co? No ten obličej. Ty seš blbá! Nejsem, jsem jen starááá.....

Ne nezeptali se mě, co bych si přála k narozkám. Zeptali se mě, co mi chybí ve Slavonicích v kuchyni. Teda, zeptali... oni to věděli. Chybí ti velkej hrnec, viď, chudinko. Tak dostaneš k narozeninám  jeden desetilitráček, aby sis ho příště, až přijedeme a budeme mít hlad, nemusela půjčovat v hospodě.  Je hezkej, viď. Jasně, boží, skoro jako ten můj vysněnej kabát....

Velký, nerezový, objem 10 l, na kulajdu z  www.ikea.cz

No a pak jsme si taky všimli, žes nám letos neudělala meruňkový knedlíky. To ale nebylo od tebe hezký. Nechceme hned tvrdit, že jsi líná, tak se budem všichni tvářit, že ses na ně vyprdla, protože ti chyběl  vál na těsto. Viď. Takže tady je  jeden a pořádně velkej. Je nás hodně a v létě zase přijedeme. Je super, co! Ano, děkuju, jdu rovnou zadělat těsto a zapomenout na nový úzký džíny. Mně už bude stačit jen zástěra.

Největší bukový vál z www.aukro.cz - myje se ve vaně, do dřezu nevleze

Třeba od zbytku rodiny dostanu něco šik&beauty, utěšuju se... marně.  Šik a beauty nebudu já, ale barák. Takže všechno nejlepší a tady máš úplně nejúčinnější protialergický, protiroztočový luxík.... do ruky, lehký, takže se kdykoli můžeš pohotově vymrštit a vyluxovat každičké smítko dřív, než dopadne na zem nebo na sedačku. Na Bubliny chlupy je přímo dělanej. A taky s nim můžeš ve Slavonicích odroztočit všechny starý matrace.... Hurá děkuju, myslela jsem, že dostanu nový boty a matrace koupíme na jaře taky nový, ale jasně, lux je bomba. Miluju luxovaní a luxy... vlastně.

Certifikovaný, s hepafiltrem, protialergický, roztomilý a ve slevě z  www.atocare.cz

No a teď  už třeba konečně vyšpulej  ten poukaz na moje  oční víka. To fak neviděj, že už přes ně nevidim. Ne. Zase jsem úplně mimo. Protože v těch Slavonicích je tak milo a rodinná setkání nemaj chybu a ta vína, co vozíte s Radkou  z Rakouska, to je fakt luxus za rozumnou cenu a tenkonstěnný skleničky nic nevydržej, podívej co jsme si - teda ti - koupili. Deset odolných praktických tlusťochů na nožce. To se šikne, ne... No jasně, jen blázen by nehýkal radostí!

Levné, odolné, i když pár už jsem jich taky roztřískala z www.ikea.cz

Takže takhle nějak budou v pondělí vypadat moje narozeniny. Protože já vím, co dostanu. Ne, že bych si o to přímo řekla, ale bohužel jsem  o všech těch věcech v uplynulých měsících neuváženě prohlásila, že bych je POTŘEBOVALA. A protože narozdíl od hadrů a očních víček, na který by se mi konečně kromě linky mohly vejít i stíny, tyhle dárky k pohodlnému fungování POTŘEBUJE i široký zbytek mojí rodiny, dostanu přesně tohle a nic jinýho. Tedy já je nedostanu v pondělí, ale až příští pátek. Ve Slavonicích, kam všichni přijedou. Takže je budu vlastně dooost potřebovat. Už se těším. Sakra, zapomněla jsem si "objednat" tu zástěru.... tak v druhým kole. Na Vánoce:)

Bára

3 komentáře :

  1. Teď jsem si vzpomněla na Alana Rickmanna v Lásce nebeské, kde se ptá své sekretářky, co jí má koupit, když budou ty vánoce. A ona říká: "Nechci něco, co potřebuju. Chci něco, co chci. Něco hezkého." Tak to je i moje pravidlo, když přijde na dárky, ať už jsem darující nebo obdarovaný :-) Něco jinýho je, když si člověk sám vyloženě řekne "Hele, budu mít narozky a potřebuju tohle." Ok, to beru, pak jsou přijatelné i ty domácí spotřebiče.
    Jo a vůbec největší nespravedlnost je, že tohle vybavení do domácnosti dostávají výhradně ženy. Ještě jsem se nesetkala s tím, že by chlap dostal žehličku, papiňák nebo sušák na prádlo. Nebo...?
    Verunka

    OdpovědětVymazat
  2. jasně:), ale přiznávám, příklepovou vrtačku už jsem taky darovala:)))))

    OdpovědětVymazat
  3. hahaaa a můj muž si od Jéži přeje žehlící prkno a pořádnou žehličku (teda bohužel ne domů, ale do čalounický dílny, ale stejně ....)

    OdpovědětVymazat

×