MUST HAVE - vánoční dárky. To nutně potřebujeme

Máma mi dneska řekla, ať jdu s těma Vánocema do háje, že je konec října. Divný, já, která nakupuju vánoční dárky po patnáctým prosinci, jsem začala zjišťovat, co kdo chce, už teď. No, je to vlastně trochu jinak. Došlo mi, co všechno nutně potřebuju, a snažila jsem se si to včas u rodiny objednat  U mámy jsem nepochodila, tak brnknu někomu jinýmu. Než mi to vyprodaj. A možná se něco z mých tipů šikne i vám:)


Holinky. Nutně potřebuju. Na psí procházky. Buď slovenské Novesty nebo britské Hunter. A na zimu do nich fuseklovou vložku. 



Holinky jsou jediné boty, jejichž podrážky nemusím po psím výletě čistit potupně klacíkem. Zuju a ostříkám hadicí. Novesty se mi moc líbí, ale Huntr je lesní klasika.... Takže nakonec to asi dopadne po anglicku.

V tomhle kabátě ze Zary vypadám, že jsem ho po někom zdědila. Ale ta modelka taky. Ten mám vyzkoušenej, tak doufám, že mi pro něj Ježíšek zaletí. Velikost S, prosím. V XS nepředpažím:), i když Líba tvrdí, že mi sedí líp. A jak tak na něj koukám, tomu by ty Novesty dost  slušely...


STOP THE WATER WHILE USING ME! Prostě když si čistíš zuby, sprchuješ se nebo myješ vlasy, vypni vodu! Je jí málo a bude hůř. Německá ekologická na zvířatech netestovaná kosmetická řada z přírodních ingrediencí. Dokonalé. Jdu si hned něco na ZOOTu objednat. ten nápad je děsně vtipnej a zároveń moudrej. No jako my:)


Tak tahle taška Longchamp, Le Pliage, velikost L v olivově zelené mě provází už tři roky všude, válí se v letadle pod sedadlem, nakupuju do ní, vláčím v ní notebook... a podle toho vypadá. Takže potřebuju novou. Buď klasiku černou nebo tu v barvě, které výrobce říká krtčí šeď. A ve světle  šedé vypadá samozřejmě nejlíp, ale další šedivku jsem si už zakázala. Ideální dárek i  pro maminky a babičky. Jediná její nevýhoda je, že uvnitř se všechno smíchá na jednu hromadu:). U nás prodává Beltissimo. 
















Tohle bych chtěla dostat od Vopice Elly. Fotku jsem našla na FB a je to skvělý nápad, jak obdarovat všechny příbuzné a známé v okruhu sta kilometrů. Jen musíte mít doma někoho s roztomile malou nožičkou. Na devětatřicítku by asi nikdo zvědavej nebyl:)



Krém na ruce - vinná kosmetika,  Manufaktura. Miluju. Je s bambuckým máslem a v klidu strčí do kapsy drahý L´Occitane. Všechno z Manufaktury je boží, vońavé i bez parfemace, české, krásně balené a hlavně... netestované na zvířatech. Ten krém na obrázku jsem si koupila dneska do Slavonic na stavbu. Na lov vánočních patlátek vyrazím příště. Mají řady ovocné, pivní, mojito, kosmetiku s karlovarskými prameny i z Mrtvého moře, řadu doplňků a ňuňátek. I hrníčky a mýdelničky. Já tam dokážu čenichat i  hodinu.

peelingové mýdlo z vinné kosmetiky Manufaktura

 














Pro tátu, který nosí motýlky, ale všechny, co mu nadělíme, mu přijdou "moc lesklý".  A je úplně fuk, že vůbec lesklý nejsou. Tak jsem mu našla tenhle. Ten se stoprocentně neblejská. Je od české značky BeWooden vyrábějící dřevěné módní doplňky. Každý jejich  výrobek si uchovává příběh konkrétního stromu. A protože se vyrábí ze zbytků dřevovýroby, stromy se kvůli němu kácet nemusely. Prodává e-shop Harddecore.


Tak tuhle barevnou litografii nazvanou Harmonie od Jaroslava Róny bych ráda letos taky nadělila. Po pětadvaceti letech manželství mám pocit, že jí děsně rozumím:) Teda samozřejmě nejradši bych od Róny něco obrovskýho a v oleji, ale to by se Ježíšek chudák prohnul.


"Jé, ten je super", řekla moje 13 letá neteř na svetr, co jsem si sama nadělila k narozeninám. A zatvářila se vánočně. Takže se jdu podívat, jestli ho v Marks&Spencer ještě mají.Všimla jsem si poslední dobou, že pubertální holčičky a Líba srdíčka na oblečení milujou:) Já teď už vlastne taky.


A ještě trochu kosmetiky. Málem jsem přešla na make-up od Armaniho, ale moudře jsem vyzkoušela vzorek a neee. Takže zůstávám u osvědčeného Sisley. Už ho vyškrabuju prstíčkem, takže sem s ním. Kdysi jsem ho chtěla od Ondry k narozkám. Divil se, že mi k nim  stačí jen pidilahvička make-upu. Tss. U kasy mu pak spadla čelist a nic jinýho už mi nenutil. Na internetu vyjde teď milosrdnějc:) No a taky mi dochází moje závislost - See By Chloe. Tralala















 A s Vánocema nekončíme. Naopak. Brzy tu přistane i něco od Líby a až vyrazíme do města, narveme sem i naše tipy a konkrétní úlovky. My můžeme prozrazovat. Moje děti na Ježíška dáávno nevěřej a Líby Ella věří jen na plnou flašku. Takže my jsme v klidu:)

Bára

4 komentáře :

  1. V Manufaktuře jsem v životě nebyla, vždycky mi připadalo, že to je jen lákadlo pro turisty, kteří ji mají zmíněnou v Lonely Planet a tak tam všichni choděj a vycházej s tou líbivou papírovou taškou nacpanou k prasknutí. Dávala jsem přednost Botanicusu, ten je taky parádní. Ale když říkáte, že i toto je dobrý, tak já vám teda věřím :)

    OdpovědětVymazat
  2. Těším se na Libušky příspěvek jak barví Vopici nohu a kreslí motýlky!!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no, Juli.... pockej, abys mi s tim nemusela asistovat ty! :)))))

      Vymazat
  3. mně poprvé ten vinný krém ( ještě ve starém obalu) nadělila tchýně, takže takhle jsem Manufakturu objevila já :)

    OdpovědětVymazat

×