Rychlovka k večeři - brokolice se zázvorem a kuřecí kousky

Neni problém uvařit, největší opruz je to vymyslet. Co bude k večeři. Neplánuju, nakupuju chaoticky, takže se vždycky večer odevzdaně postavím před lednici a špajz a čekám, co mi nabídnou. A to pak zmastím dohromady. V pondělí to bylo tohle:

Rychlý, jednoduchý, zdravý (doufám), lehký. Brokolici na zázvoru s ústřicovou omáčkou milujeme všichni a kuřecí stehenní řízky, co se udělají samy v toubě, zatím co  připravuju brokolici, miluju já. Jsou tak sympaticky samostatný.

Takže jedem. Maso nakrájím na kostky, cibuli na kolečka, česnek na kousky, rajčata na měsíčky, dám do pekáče, přidám trochu olivového oleje, sůl, sušenou bazalku,  namelu pepř a chili, promíchám a dám péct. Na plný plyn:) Za 20 minut je hotovo. Super je to i s provensálským kořením. A když se k tomu přihodí na kostky nakrájené syrové brambory, máme to i s přílohou.
















A už je to v troubě. Nasypu granule Bublině a vysvětlím jí, že i když správně poznala, že se peče kuřecí, dneska žádný kůžičky a chrupavky nebudou, a proto je úplně zbytečný tvářit se nad miskou zpruzeně.

Z lednice vytáhnu brokolici a zázvor. Ten oloupu a nakrájím na plátky, brokolici ufiknu tlustou nohu, kterou taky oloupu a nakrájím, zbytek rozdělím na růžičky. Pak to hodím všechno na pánev s rozpáleným olivovým olejem. Dvě tři minuty restuju, osolím, osladím lžičkou cukru, zaliju troškou horké vody, přidám tak tři lžičky ústřicové omáčky, ještě asi dvě minutky nechám na plynu, zéleží na velikosti brokolicových růžiček. Pořád míchám. A ochutnám a podle chuti sem tam něco z ingrediencí přidám. Hotovka. Kluci si k tomu dali ještě bagetu, já samozřejmě ne. A co budeme mít  k věčeři dneska, teda fakt netušim. Jen chudák Bublina má svý granule jistý.


3 komentáře :

  1. Vypadá to dobře a jednoduše! :) Určitě zkusím...jen ten můj nejí brokolici, tak to budu muset zkusit ty brambory..

    OdpovědětVymazat
  2. A kořenit se to dá podle chuti. Třeba vynechat bylinky a česnek a přidat curry, římský kmín a rozemletý koriandr....:)

    OdpovědětVymazat
  3. Je to super, to mě taky naučila paní Bára!

    OdpovědětVymazat

×