Stylové "babičky" - inspirace pro módní lenochy

Když se mi chce už třetí den vyrazit v péřovce, legínách a crocsích sněhulích, protože počasí i nálada jsou na stejným teplotním stupni, jdu za nimi. Za dámami, které módou žijí, a jejichž styl je díky letům věnovaným jeho tříbení opravdu pokročilý:) Advanced Style je prostě můj nejmilovanější fashion blog.

Kolik vám je? "Něco mezi padesátkou a smrtí." Ilona Royce,  93 let
Ilona Royce Smithkin


Blog založil třicátník, kterého k okouzlení mimořádným stylem generace 60+ přivedla, jak jinak, vlastní babička. Vlastně obě babičky. Ta první mu ukázala svět plný klasických filmů a starých fotek precizně  oblečených mužů a žen v kloboucích a rukavičkách, ta druhá ho inspirovala svými dokonalými módními kreacemi.

„Jmenuju se Ari Seth Cohen a v ulicích NewYorku pátrám po nejstylovějším a nejkreativnějším stáří. Respektujte ho a nechte tyhle dámy a gentlemany naučit vás pár věcí o tom, jak žít svůj život naplno. Advanced Style přináší od moudrých a šedovlasých důkaz o tom, že osobní styl se věkem zdokonaluje,“ představuje svůj blog, který je v módním světě něčím naprosto ojedinělým. Sám v oblasti módy pracoval a jeho pozornost vždycky přitahovala starší generace: „Přijdou mi mnohem zajímavější, protože nemají zapotřebí už nikoho ohromovat a nosí opravdu jen to, co sami chtějí.“


"Nedovedu si představit, že bych vyšla ven bez klobouku. Klobouk je jediná romantická věc, která ještě v životě zbývá."  Mimi Veddell

Kromě blogu vydal Ari Seth Cohen loni i knížku Advanced Style a ve střižně je momentálně  dokumentární film, který mapuje tři roky s jeho stylovými ikonami.



Být "chic" fakt nemá s věkem nic společného. Projeďte si Ariho fotky. Já jsem pro vás vybrala na první pokuk ty umírněnější. Ale když si na Advanced Style nalistuje  například příspěvky z letních měsíců, na chmury a nudu zatažený oblohy okamžitě zapomenete. Přísahám! A že to celé je vlastně víc než o módě o tom, že dokud je člověk kreativní, optimistický a  dokáže sám sebe pobavit, tak opravdu žije? No bomba! Dobrá zpráva!
Teda aspoň pro nás s Libunou, protože my furt taky roupama nevíme, kdy s tim mládím přestat.






























Mít jejich možnosti! Ne, o tom to není.  Mít jejich sebevědomí, odvahu a vtip. Mít jejich styl!

Jacquine, jedna z Advanced Style "děvčat" se stala loni, v 82 letech, modelkou kampaně  Lanvin



Foto a zdroj: http://advancedstyle.blogspot.cz/

5 komentářů :

  1. To je bomba! Uplně jsem na ten blog zapomněla! Musim si ho dát do oblíbených a vás už konečně taky ;).
    Už před nějakým časem jsem se přehoupla přes pětatřicet a poslední dobou dost řešim, co ještě můžu a co už ne. Mám strach, že to nepoznám. V pátek jsem přiša od kadeřnice s kraťoučkou rozčepířenou ofinou a prostě nevim, jestli to už neni přes čáru :))). Doufám, že ne a tyhle dámy mi dost pomáhaj! Díky.

    OdpovědětVymazat
  2. :) už se těším na ten jejich film. I když jedna z nich, Zelda, loni umřela - v 95 to s ní "seklo" v první řadě na módní přehlídce. Krása:)

    OdpovědětVymazat
  3. Milé dámy, nechtěly byste se občas zaobírat slušivou modou pro štíhlé skoro šedesátnice. Když vyrazím do nákupního centra tak tam nic šmrcovního pro nás nenacházím. Asi začnu zase na sebe šít......Ty dámy byly kouzelné, ale v něčem takovém vyrazit na českém venkově....no nevím

    OdpovědětVymazat
  4. Jste v jakékoli finanční potíže? Potřebuješ
    půjčku začít podnikat nebo platit své účty?
    Zajišťujeme půjčky lidem, kteří potřebují pomoc a my půjčují místním firmám, mezinárodní i při velmi nízkou úrokovou sazbou ve výši 2%.
    Podejte žádost prostřednictvím e-mailu: victoriamichaelloanfirm@gmail.com
    Děkuji
    Díky a Bůh ti žehnej
    paní Victoria

    OdpovědětVymazat

×