Jeřabiny: Lepší než kanadské brusinky, věřte mi!

Volala mi sestřenice, že ji trápí "močák" - strašák všech žen, které na něj nebo s ním trpí. I já to znám jak svý boty. Jednou za rok mě to stoprocentně skolí a někdy bohužel končím i na antibiotikách. A tak jsem si vzpomněla, že bych sem mohla hodit jeden rychlý tip pro ty z vás, které ví, o čem je řeč. A ten zní: Pijte čaj z jeřabin! Mně pomáhá více než brusinky.
Letos jsem bohužel usušené plody neměla, ale objednala jsem si přes net aspoň v prášku.

A přišla jsem na to vlastně náhodou, když už jsem se nemohla ani podívat právě na brusinky. Sušené se pořád jíst nedají a je to stejně k ničemu, to byste jich museli sníst kila. Tablety mě polikat nebaví a stejně se u zánětu močového měchýře musí pořád pít. Taky mi to řekla maminka, která na to trpěla od malička a v padesátých letech brusinky ještě nebyly v módě. A víte přeci, že maminka a režisér má vždycky pravdu! Jo a je to levnější!
Jeřáb červený je velkým zdrojem vitamínu C, má močopudné účinky a blahodárně působí na poruchy močové ústrojí. A je dobrý i na cholesterol, dýchací cesty a nejen to...

Letos jsem s koncem léta měla jiný starosti, ale příští rok už s Vopicí vyrazíme na lov jeřabin a taky třezalky. Proč třezalky? ... si přečtěte zde!

P.s. Těště se na pátek, Bára má pro vás fakt bombu! A taky se dozvíte, jak budem vypadat za 40 let!

4 komentáře :

  1. kdybys mi to řekla dřív, víš co jsem ti jich mohla nasbírat:) U souseda. Celej podzim tam nebyl:)

    OdpovědětVymazat
  2. Super tip, letos jsem si s močákem užila až až, tričko zastrčený, na mezích nesedím, všechno jak má být a stejně!

    OdpovědětVymazat
  3. A existuje něco jako "jeřabiny akut"? :-) Když už mě močák chytí a nepomáhají urologické čaje, tak mi v poslední době hodně dobře zabírá Urinal Akut (nebo pak ještě druhý "Akut", akorát od jiné značky, cenově skoro stejný), který je právě z brusinek... (a mimochodem, může se i v těhotenství nebo při kojení, kdyby se někdo trápil... Do mě pořád doktorka chtěla cpát antibiotika a až v lékárně mi tohle poradili.)

    OdpovědětVymazat

×