MUST HAVE: Tutovka proti svědění a jedno malý černý!

JJ, mejdany už nejsou, co bývaly. Místo alkoholem se musím holt zabavit něčím jiným a tak poslouchám chytrosti a rady dospělých. O víkendu jsme slavili u tety na chatě. Teta má na chatě komáry, ale má taky Alpu s třezalkou a Alpu s hřebíčkem. A já už ji mám taky. Zásadní MUST HAVE každé domácnosti a navíc DIY, takže doooost trendy! A jako bonus vám ukážu koťátka.


Třezalka je od soboty moje momentální favoritka do vázy! Kecala bych, kdybych řekla, že vím, jak vypadá. Tedy, teď už to samozřejmě vím. A navíc roste u každý strouhy. Páč tam ji rvala nastávající babi za jištění svého zetě a mého dirigování z auta....

Ale teď konečně to drbání. Díky těhotenství mám někdy opravdu, ale opravdu strááášně nateklý nohy /a protože my tu s Bárou píšem jen pravdu pravdoucí, tak mám i důkaz níže/.
Jj, hodila jsem přes ty nohy lehký filtr, jinak se na to totiž fakt nedá koukat! No, ono se na to nedá koukat i tak!
A tak mi zas začaly bobtnat na večírku. A s každým nafouknutým centimetrem mě začne víc a víc svědit kůže a to je můj psychický i fyzický konec. Stává se ze mě hysterka, která se nemůže navíc přes to břicho ohnout. A tak moje hodná teta zdravotnice začala polévat ty nafouklý rukavice tou třezalkou a HA! Já se přestala drbat!!!!

Tedy: třezalka naložená do Alpy je dobré pomazání a přírodní antiseptikum na každý štípanec, oděrku či ránu, otoky a HLAVNĚ proti svědění! 

A protože jí teď ještě narvete, uhánějte pro ní. Hoďte tři snítky do lahvičky s Alpou a nechte ji tam! Klidně do příštího léta. Voda vám pěkně zhnědne, jak se tam holka vylouhuje. A vy si ulevíte. No, po porodu si zkusím asi i cvaknout, jak chutná vnitřně... Páč ona je dobrá i na nervy!


 A na co, že je vlastně kromě drbání třezalka taky dobrá? 
  • obnovuje duševní pohodu,
  • předchází podrážděnosti a nesoustředěnosti,
  • pomáhá překonávat deprese,
  • mírní žaludeční potíže,
  • bojuje proti nespavosti,
  • usnadňuje období menstruace a klimakteria,
  • redukuje abstinenční příznaky, doprovázející odvykání kouření, pití alkoholu nebo redukční dietu.
Pokud si ji chcete koupit v tobolkách, rozhodně se poohlédněte po té od značky Kneipp! To mi zas poradil náš Milánek ze Sklepa. S ním jsou nejlepší debaty o vaření nebo o prášcích!

A abych nezapomněla, tady máte ty koťátka, co porodila tety Berta. Mimochodem, kdybyste někdo chtěl jedno celý černý, je ještě volný. Co, Báro?


P.s.:  A ta Alpa s hřebíčkem je zas skvělý přírodní repelent proti těm komárům! Na jednu lahvičku 30 kousků.

2 komentáře :

  1. tak jsem právě naložila dvě lahvičky, doufám, že mi je tu někdo nevypije

    OdpovědětVymazat
  2. Jakže je to? Naložit se do Alpy a zajídat třezalkou? Líbo, ty nohy, jak já se na to pamatuju u sebe. Konečně někdo udělal coming out! Hanka Mikeš

    OdpovědětVymazat

×