Napsali jsme jinde - Prezident Václav s chotí zavítal do Slavonic

Mimořádnou  informaci o oficiální návštěve prezidenta našeho golfového Šoubyz Brut Clubu si nemůžeme nechat pro sebe. Takže pro všechny ne-dokonalé golfistky ji přebíráme ze spřáteleného webu.


Úřadující prezident Šoubyz Brut Clubu Václav s paní prezidentovou Alenou  zavítali  na dva dny do jihočeských Slavonic, kde navštívili své předchůdce, prvního prezidenta ŠBC Trojana s chotí Bárou. V oficiální delegaci nechyběli významní představitelé golfového a především nongolfového dění, zakládající členové mateřského Brut Clubu, hráči Vodička, Javorská a Volt

Návštěva se nesla v ryze přátelském duchu. Zatímco si prezident a exprezident vyměňovali poznatky nabyté na hřištích a v klubovnách, dámy se chtěly vydat na dětské oddělení místní nemocnice nabo alespoň do pasťáku a za přítomnosti kamer pohladit po hlavičkách malé pacienty či delikventy. Neboť se v dosahu Besídky taková zařízení bohužel nevyskytují, zavítaly nakonec těsně před půlnocí do protilehlého obchůdku u Babety a nakoupily sukně, kalhoty, trička a pod. Na otázku, kam bude paní prezidentová nosit tu rasta čepici, ona sama neodpověděla a i tiskové oddělení mlčí. V rámci oficiálního programu čekaly delegaci i dva dny golfu. Ve více než třicetistupňovém vedru je strávili na hřištích Telč a Mnich. Včery se pak nesly v uvolňenějším až  ryze neoficiálním duchu na předzahrádce Besídky, kde se významní činitelé nenápadně vmísili mezi prosté obyvatelstvo, kterému tak připravili nezapomenutelné chvíle.

U úřadujícího prezidenta Václava i jeho choti je nutné vyzdvihnout - stejně jako u papeže Františka - jejich skromnost až lidovost, kterou prokázali, když přijali ubytování, jak se později ukázalo, bez tekoucí vody a světla, které ovšem prezident otočením žárovky promptně zprovoznil. Návštěva tak utužila vztahy mezi Prahou a malými Slavonicemi a ukázala, že Šoubyz Brut Club může napomoci zlepšení stavu golfových i nongolfovýhy aktivit na úrovni regionů.

Více golfových zajímavostí na http://soubyz-brut-club.webnode.cz/

Žádné komentáře :

Okomentovat

×