Thaiské grilování - jako reportér jsem na odstřel

Jsem fakt děsná. Přiznávám, vykašlala jsem se na blog, na Líbu a na vás všechny a nenafotila zásadní, v místním vyčpívkovém tempu zlomovou událost uplynulých dní - grilování za barákem. Zuřivej reportér se ve mně probudil až ve chvíli, kdy byl všude totální bordel a ohlodané rybí kosti, opatlané misky a pokecanej stůl. No a co. Stejně vás toho neušetřím. Vzhůru do smeťáku!



Vím, mohla jsem fotit už od  trhu. Tuňák a další "no name" ryby, dva druhy mušlí, kuřecí,  zelenina.... to všechno v množství pro nároďák. Pak přípravu ohně včetně výpravy pro banánové listy, ve kterých se ten tuńák griloval... krásně načančanej stůl, než to všechno vypuklo, mušle v hrnci  i přímo na grilu , kuřecí satay na špejlích, díky kterým mám ještě teď žlutý prsty, kuřecí paličky s chili, plněné ryby v alobalu... Nic, ani ťuk. Ale zase..., super fotek vystajlovaného jídla jsou všude tuny. Rozmazaný fotky olezlejch odpadků po velký žranici jen na Nedokonalých.

Pojďte mi zapózovat k tomu chlívu a tvařte se líbezně. Děkuju.

V tom hrnci byly mušle slávky na másle a víně.Vařil pan Richard B. To je největší mušlí guru v Praze, ovšem vaří jen pro kamarády a to jsme naštěstí i my:) Cha.

Kuřecí paličky v chili a zázvoru a česneku a medu a nebo v tom, co zrovna najdete. Na talíři z Ceramic Kitchen na Phuketu.

Není nic lepšího než česnekové máslo.  To stopro donutí vaše hosty cpát se nejen masem, ale sežrat i všechno pečivo.

Berta a zbytky.

I krásný stůl může vypadat pěkně hnusně

Na modrém  Ikea talíři (v Praze v Ikea stojí 349 Kč, tady asi 50:) z místního obchodu zvaného hliňák, protože je to vlastně hangár s hliněnou podlahou, jsou zbytky toho tuńáka, co se griloval v banánových listech. Ty zbytky jsem ráno rozdělila mezi březí kočku a pomazánku. To je fér, myslím.

Ale někteří grilaři stejně dali přednost toustíku s Nutellou.... protože Bára nedala do marinády na chicken satay kokosový mlíko a Tonda to poznal, děsně se naštval a přinesl si z domova svojí večeři...

A pak už jsme jen leželi a hekali a koukali na terase do stropu.

A druhý den jsme se stavili u Ranna na jeho vynikající Tom Yum Kai, samozřejmě thai style, takže pěkně pálivou. Přišli se na nás z kuchyně podívat, jestli to dáváme, tak jme to dali... ale slzy mi při tom tekly:)
A pak šup na pláž

A taky šup do plážového baru Same Same But Different....

... který má krásnou homolí střechu...

...co vypadá jako proutěná katedrála:)

Konec hlášení. Mávám, slunce a vlnky posílám. Dneska nás čekají masáže, abychom rozhejbali naše povalováním ztuhlý svaly. No, svaly je asi doost silný slovo.....

P.S. Jídlo chystali: Kristina, Bára, Zuzka, Ondra, Richard. Za tekutiny děkujeme m.j. i  skupině MIG 21.

4 komentáře :

  1. Báro, nejlepší reportáž z grilovačky! Páč vyfotit to načančaný to umí každej trouba, ale vyfotit stylově jak je to všechno sežraný, to jen tak někdo neumí :D (protože stylový to teda je, máš tam celebrity a značky obchodů...) Kácím se k zemi :)

    OdpovědětVymazat
  2. Víš jak mi bylo, když jsem si uplně přežraná a usmažená od grilu uvědomila, že nemám z tý parády jedinou fotku... ale zachránili jsme to:)

    OdpovědětVymazat
  3. We find lots of learning after reading this very useful article .

    OdpovědětVymazat

×