Reklama: Přiznám se bez mučení. Miluju ji!

Miluju reklamu, vopravdicky! Z dětství si kromě Večerníčku pamatuju panáčky ze ZDF. Těchto šest kreslených postaviček předělovalo reklamní spoty a já je prostě milovala! Samotný reklamy mi přišly ták dlouhý, než se objevil ten pidi příběh na oddechnutí! Dokázala jsem na reklamu čekat hodiny. Kam se na ně hrabal pan Vajíčko a koťátka. A proč jsem si na to dneska vzpomněla?
Anton, Berti, Conni, Det, Edi a Fritzchen. Až teď jsem dozvěděla, že mají jména. A na obrazovce se objevili už v roce 1963. Wow!

Byla jsem v krámu, že se podívám po jogurtech. Obyčejný blbý jogurty by si jeden řekl. Ale ty dnešní děti se maj! My, co co jsme si hráli s obaly od jogurtů a vařili do nich jídla z písku a kopřiv, se teď můžem převrátit! Tedy aspoň já.

V živé paměti mám, jak jsem strašně záviděla holkách jejich obaly od značky Muller. Jednu sezónu díky tomu byly za bohyně! To nikdo jiný neměl. Plastový pohárky s barevným potiskem. Kam se na ně hrabalo nádobíčko.
Občas tak brouzdám očima po regálech... A teď koukám, Danone má novinku - Danonino. Co to je za kolotoče? Nedalo mi to a opatrně jsem vydolovala jednu lahvičku a čumí na mě dráček? A teď koukám, že jich je do kolekce 24! Považte, celá dračí rodinka.

No schválně, koupila jsem 3 balení, abych věděla, jak moc rychle se dá nasbírat celé sérka. A mám rovnou 12 různých!!!! Asi se převrátím... V té euforii mi bylo úplně jedno, kdo to doma bude pít, protože Ellie je na to ještě moc malá. Ale já si prostě vzpomněla na tu dětskou závist a bylo vymalováno...

Roman mě zabije, Vopice to sice ještě  nemůže, ale nemám jí nasbírat kolekci? V Tescu teď zas jede za nákup pexeso a v Albertu mají zologickou. To je prostě moje smrt!

Ale je to dědičný, páč máma takhle nasbírala dvě kolekce Šmoulů a to ještě neměla ani vnouče.

Ach jo, jsem konzumní typ, sběratelka všeho a chtivá vše vyzkoušet. Jen si začínám uvědomovat, že to asi není normální a modlím se, aby ta Vopice byla po tatínkovi!
A ty dětský jogurty ho mají dokonce vytlačenýho na obalu! Roman už nechce o jogurtech ani slyšet! Tak se příště musím poohlídnout po něčem jiným!

No řekněte, nejsou krásný!!!!
A jasně, že jsem se pak podívala na složení. Žádná guma, umělá barviva, konzervanty a doporučuje to i Česká pediatrická společnost. Tak na tom bude Vopice fakt frčet.

P.s. Co sbíráte vy?

2 komentáře :

  1. Já sbírám samý blbosti, ale u těch reklam jsem si vzpomněla, jak jsem ve svý dětský nevinnosti myslela, že ty dlouhé barevné reklamy maj na Rakušácích jen proto (děda s babi bydleli v jižních Čechách a chytali na telce Rakousko), aby si mohli lidi dojít v klidu na záchod a nic jim z filmu neuteklo...

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem je nedavno objevila a to slozeni me vic nez mile prekvapilo :-)

    OdpovědětVymazat

×