Jak jsme s mámou držely detox - dietu!

Potřebujeme to obě. Já po porodu, máma celkově.  I když jsem se už zařekla, že diety nikdy! Ona to vlastně není dieta, je to takový detox. Na 28 dnů a hrozně teď frčí a já málem pukla závistí, když s ním Romanka zhubla 7 kilo. Tak co? Tipnete si, kolik jsme s mámou daly my?
Vyfotila jsem si ji loni v zoo, abych věděla, jak jednou dopadnu. Když jsem ji dala na FCB s komentářem, že takhle dopadneme všechny, strhla se diskuze... dnes taky?

Váha mi po prvním dnu ukázala o 1,2 kila méně, mámě o kilo. Pak jsem se ovšem podívala do odpaďáku a málem mě kleplo. Máma totiž na tajnačku sežrala v noci u televize pytlík brambůrků a má o 1 kilo méně taky! A to jsem se jí ptala, proč musela sníst v jednu ráno celej pytlík? A víte, co mi řekla? Že dávali detektivku s Delonem a že on je ták pěknej.

Jasně, že jsem byla trochu načuřená, že já jsem ta poctivá a ona vyluxuje smažený brambory a jsme na tom prakticky stejně. Hned druhý večer jsem ovšem skóre neplánovaně srovnala. Mini třídní sraz jsem oslavila skoro litrem vína – bílího.

Třetí den byla zas řepa a mě se chtělo blinkat. Nevím, jestli po tom vínu nebo po tý řepě. Do toho dorazil z Prahy Roman, nemocnej. Máma musela zas začít normálně vařit, protože díky detoxu v ledničce nic kromě řepy a mrkve nebylo a to by tam za chvilku nemusel být ani táta.

Takže asi tak, já to prostě nedám! 28 dnů stejný jídlo pořád dokola. Miluju jídlo a neumím prostě jíst stejnou věc několik dnů za sebou. A taky vím, že to stejně nemá smysl. Od porodu jsem za osm měsíců zhubla 21 kilo. Bez diety, pohybem.

To mi připomíná, že jsem vám chtěla napsat. Choďte po schodech. Já jich denně v tom našem baráku nachodila na 600 a i Roman si toho všimnul. Jo a taky něco stěhujte. My stěhovali celá rodina denně vlněný koberec z domu na zahradu, kde jsme ho větrali na sluníčku, protože po vyprání začal tak smrdět, že se to nedalo vydržet. Roman to výstižně označil, že je to horší, než když se páří čtyři čuby. A protože bylo ten týden zrovna nestabilní počasí, dali jsme to i několikrát za den.

Čtvrtý den už jsem se rozhodla dodržovat jen večeře, váha klesla od pondělka o 2 kila a v neděli bylo vše zpět. A jak mi Bára do telefonu správně řekla, to byla jen voda, holčičko. Tak na to peču, peču vlastně na všechny diety světa. A vy pečte se mnou.

P.s. Ta dieta - detox se jmenuje: Zhubněte jednou pro vždy a vymyslela ji  Antónie Mačingová.

P.p.s. Naši už mají nový koberec.

P.p.p.s. Někdy vám napíšu, jak se doopravdy hubne! Ale je pravda, že před Varama dám týhle pani šanci - na dva dny! To splasknu tu vodu, kterou naženu pak tím alkoholem, co tam vypiju.

No, tak mě napadá… přeci jenom, jak jste hubli vy???

9 komentářů :

  1. Já jsem s tím loni v létě zhubla za měsíc tři kila, ale hodně jsem shodila na objemu různých partií, protože jsem k tomu i cvičila podle Jillian Michaels - skvěle mi to ale nstavilo režim snídaní, v pravidelných intrvalech se mi začala vracet menstruace, zlepšila se mi alergie, prostěě úplně všechno - nemůžu si mačingovou vynachválit!

    OdpovědětVymazat
  2. Před sedmi lety jsem se dopracovala až k mentální anorexii. Mám ještě jednu svojí fotku, schovanou jako odstrašující příklad. Děkuju nechci, diety sucks a Bářiny bramborový lodě na Olymp!

    OdpovědětVymazat
  3. Zhubla jsem jedině tehdy, když jsem vypustila veškerou mouku, hlavně tu s lepkem. Tzn. veškeré pečivo plus těstoviny. Jako přílohu jsem dávala rýži, jáhly, pohanku ...samozřejmě málo - tak tři velké lžíce. Jinak jsem baštila vše, ale snažila jsem se o biokvalitu a bez eček a konzervantů. Jo a pohlo se to až tak za dva měsíce :-)
    Libuško, myslíš , že bys nám mohla ukázat tvou krááásnou novou kuchyň ? Moc prosím :-)
    Iva

    OdpovědětVymazat
  4. Líbooo, ja tě zabijuuu:) Ale dám sem brzo grilovanou zeleninu... ta je boží a co zbyte, z toho našvihám čatní ( chutney)

    OdpovědětVymazat
  5. Ty bramburky normalne nejim, ale detoxovane telo je chtelo a protoze se mam rada, nic mu neodreknu, jo koberec smrdi na pude a novy je taky dobry.jinak detox jedine nikdy

    OdpovědětVymazat
  6. Uááááá.Mačingová furt a stále,kašlete na to ...kamarádka snad nepotřebovala hubnout,spíš zdravě jíst a snížila váhu tak že byla na hranici podvýživy a prsa nosila "na kluka".
    Teď jí všechno ale přiměřeně.přiměřeně a cítí se blaženě,už nikdy tak opěvovaný mrkvový perkelt!!

    OdpovědětVymazat
  7. Líbo, jsem celoživotní dietář a tloustnáč. Vždycky mám období, že zhubnu a za čas to zase naberu. Chutnají mi dobrý věci a brambůrky mi chutnají taky a MOC! Vyzkoušela jsem už snad všechny stravy a diety na světě. Jedno mají společné, že jak se na ně vybodneš, za čas to máš zpět. Dočetla jsem se v jedný knížce, že si stačí říct, že NETLOUSTNU a netloustneš a hubneš! Tak jsem si to řekla, taky! Ale jestli to vážně funguje, nebo je to tím, že běhám kolem dvou dětí, moc nespím a prakticky se nezastavím, to nevím... :)

    OdpovědětVymazat
  8. Joo, detox jsem taky držela.. celé 3 dny! Pak mi začalo to jídlo tak chybět, že jsem to nevydržela.. Na druhou stranu, vážím od svých 15 let pořád stejně. Tenkrát mě to přivádělo k šílenství, ale teď jsem spokojená.. :)
    <"Wonderfull Today">

    OdpovědětVymazat
  9. Poprvé v životě se mi podařilo zásadně zhubnout podle knížky Domácí krabičková dieta od Aleny Doležalové. Za 6 měsíců 23 kg a 4 konfekční velikosti! Už skoro půl roku váhu držím, tak nějak jsem se naučila o jídle přemýšlet... Tahle dieta se dá dle mého názoru vydržet, je tam v podstatě vše, ne samá řepa jako u Mačingový...prostě se to dá vydržet dlouhodobě a tak nějak si podle toho přizpůsobit i přípravu normálního jídla, tak se váha drží.... jasně, pokud se vrátím k tomu, že budu jíst jednou denně nějakou prasárnu a prokládat to sladkým pitím apod, tak mi nepomůže nic... jenže ženy, když se po 15 letech vrátíte na váhu ze střední, nakoupíte si fungl novej parádní šatník, tak si možná dáte pozor na to, aby jste se ke starým návykům nevrátili!

    OdpovědětVymazat

×