Nemám hubený nohy - ale statečně jsem to zajedla

Volá mi ségra, co má přinést na středeční grilovací oslavu. Do toho mi jen tak mimchodem oznámí, že zhubla 2 kila. Mrcho! Uklidňuje mě. Rodinou proběhla střevní chřipka. Takže je to dočasný. Ovšem, prý jí nejvíc zhubly nohy. Takže hodinu před mejdanem trávím s hlavou narvanou ve skříni. Hledám ty nejnejhubenější kalhoty. Volba padá na levisky s dírou na stehně.

Jíme to od středy dodnes.....

Ten den totiž od rána vůbec nebyl dietní. Kromě biftekového a panenkového grilování  jsem se rozhodla namastit i domácí pesto, tataráka z lososa a šlehačkovej jahodovej dort podle Dity P. A příprava těhle ňamek je prostě vražednááá. Protože já pořád ochutnávám. Je v pestu dost soli, česneku, parmezánu, limetky???? A že  já tam přimixuju ještě trochu rucoly a mandlí. To je nápad. Ovšem, teď to musím začít dochucovat znova. A ochutnávat, samo. Neni v tataráku málo hořčice, cibulky? Je dobrej? A je dobrej i na bagetě? A neměla bych ho ochutnat ještě jednou a víc zakápnout citronem? Jé, a já si namažu ještě trochu pesta na to velký rajče, jo?

Takhle vypadá originál od Dity, můj byl větší... z dvojité dávky, samozřejmě

Jahodovej dort je taky dvojnásobná vražda. Ta první začíná už těstem. Je tak dobrý, plný cukru a másla, že ho nejde nejíst. Polívkovou lžící.  To, že šlehačky a rozmačkaných jahod s cukrem, kterými mažu dortový korpus místo jahodového džemu, si vždycky připravím o kýbl víc, než potřebuju, je asi taky jasný. Takže, když je dort hotovej, někdo to dojíst musí, ne. A protože tam nikdo jinej nebyl, snědla jsem to tou samou polívkovou lžící sama. Mňam.  Jen jahody, které zbyly ze zdobení, jsem schovala dětem. Už jsem nějak nemohla.... No, ještě by se místečko našlo. Měla bych ochutnat tu svíčkovou. Hmm, vypadá krásně a... je dobrá. I syrová.


Přesně v pět zvonek. Přichází ségra s dětma. Má na sobě ty samý levisky. S tou samou dírou. A v nich ty odporně zhublý nohy. Přemýšlím, že jestli večírek rovnou nezrušit. Mně by to bylo fuk, já už najedená jsem. Ale tuším, že bude hůř. Jdu grilovat. Abych byla zaměstnaná něčím jiným, než obvodem stehen. Což je dobře, protože právě přichází synova přitelkyně. A ta má nohy dlouhý jako my se ségrou dohromady, hubený a džíny... tak ty má roztrhaný totálně. Ovšem tak nějak jako o dost víc cool a fashion a in než my dvě:)

Fakt jsem už nechtěla jíst, ale jeden biftek mě v týhle situaci už nezabije.... jsme přece rozumný holky. Ale radši si se ségrou otevíráme šáňo, abychom rozdíl mezi našima proporcema a těma z časopisu ustály o trošku líp:)

P.S. A ten dort my ještě na talířkách polejváme rozehřátou čokoládou. Dobrou chuť!

2 komentáře :

  1. Mňááááám, hned mě chytla žravá...
    A že nemám hubený nohy....to už se v těch mých tuleních proporcích ztratí...
    Krásný den... a díky za inspiraci k obědu. Beru kočár a jdu na svíčkovou... :)
    Kat....

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezky napsané! :-D A ten kousek dortu jsem neměla vidět! :-)
    Bebe

    OdpovědětVymazat

×