Čtěte před večírkem: Co zabírá na kocovinu

Ve středu Bára vymyslela, že by bylo stylový, dát na pátek: Co zabírá na kocovinu. Líba se v duchu zasmála a v hlavě jí projely všechny ty protrpěný noci. Není prostě z těch, co si dojdou ulevit na toaletu a pak v klidu padnou do postele a chrápou až do rána. Ale Bára, Bára to má možná jinak? A jak to máte vy?
Do kolika hodin to dnes bude takto decentní na naší párty? foto: film High society, 1956, USA


Líba: Kocovina je prostě průser! A než se k ní někdy protrpím, tak mám pocit, že procházím peklem a v ráji jsem zpět tak za tři dny. Taky to znáte? Padnete do postele, všechno se s vámi točí, je vám strašně zle, trvá to asi sto let... A hlavně! Nejde s tím nic dělat!

Ti šťastnější se vyzvracejí, ale já trpím - jak pes. Prostě to neumím. A nikdy se to už nenaučím. Dokonce mě to po jednom večírku učila Libeta přes telefon a protože se do toho tak vžila, pozvracela se sama. Nekecám, večer se jí můžete zeptat. Dorazí na náš NE!DOKONALÝ večírek.

Tuhle fotku jsem původně měla do postu o "Varech". Jako, že jeden večer za dámu high society a druhý večer vlastně taky za dámu, jen v low cost verzi. S partou holčiček na baru vedle Thermalu. Je třeba rozproudit zábavu? Jasně, není problém, vražte partě čtyřicátnic nějaký propagační blbosti. Už si nevzpomínám, ale je dost možný, že jsem se v těch brýlích ráno probudila vedle Romana.
Naposledy mi takhle bylo, když jsem se neplánovaně picla se svou tchýní, v Řecku, pily jsme Ouzo, ouuu ouuu ouuuu... Ještě dva dny potom... Ona ho vyblinkala, moje tělo se ho prostě vzdát nechtělo.

Ale, co na kocovinu funguje mně?
Už jen to, že na mě ráno vykoukne Vopice a začne halekat mama mama mama.... takže poslední dobou jsou mé večírkové dedlajny do půlnoci a průběžně zapíjet to šáňo vodou. No dobře, vypít aspoň půl litru na ex na konci večírku. Nebaví mě mezi skleničkama bublinek pít vodu. Taky mezitím jíst, dieta nedieta, je to stejně jedno v tom náporu kalorií. 

Když přijdu domů, dám si céčko. Hlavně druhý den jíst lehce, pít hodně vody a pohyb...

A když už přijdu jako mužik, tak je to už stejně jedno. Ale už několik let mám v hlavě radu jedný primářky ARO, která radí dát si ještě před usnutím čistý cukr. Proč, jsem vám vygooglila na alkoholik.cz /mimochodem, tam se taky podívejte/: "Do organismu je nutno dodat cukr např. v ovocných šťávách, tedy džusech. Díky tomu, že jsou játra zaměstnána odbouráváním alkoholu, totiž vázne tzv. glukoneogeneraz - tzn. tvorba cukru, který aktuálně organismus potřebuje. Dobrým zdrojem cukru a detoxifikačních látek je med."

Samozřejmě, že v tý nalitosti na to vždycky zapomenu, ale zítra si ten Glukopur pro jistotu připravím asi rovnou na botník!

Tak Báro a teď nám poraď něco ty!

Tady to s Bára s Lenkou samozřejmě hrajou:)
 Bára: Samozřejmě, že velmi ráda poradím. Po bedlivém a pečlivém studiu této problematiky jsem sice bohužel recept na kocovinu neodhalila, ale zase mohu směle vypustit do světa pár pravdařin :
- Jestli je vám přes čtyřicet, tak vám stejně žádný osvědčený tipy na kocovinu  nepomůžou.
- Jestli je vám přes pětačtyřicet, bude vám nejhůř druhý den po mejdanu, ale nejpříšernějc budete vypadat až den třetí. Pokud při pohledu do zrcadla chytnete ze svého zdevastovaného ksichtíku  depku, tak ji  hlavně prosím vás nezapíjejte...!
- Když se ráno probudíte s bolavou hlavou, ale o kilo lehčí, vůbec nejásejte. Jste jen odvodněný. Do oběda je to kilo zpátky a do večera natečete minimálně  o další dvě. A hlava nepovolí.
- Když se probudíte nesnesitelnou žízní a hladem, nestláskejte všechno, co najdete... fakt ne. Bude vám blbě. Děsně.
- Zelený čaj je zázrak. Mně vozí kamarádka Shwu Fen z Taiwanu sypaný Doctor Tea. Žádný kafe nedokáže tak probrat. Ale kocovina po něm stejně nepřejde.
- Kdo se po večírku neumí dobře prospat, tomu kamarádka Magda radí, švihnout si půlku Rohypnolu. Prý po tom, co jsme do něj za ten večer nalili, nemůže našemu tělu  trochu jedu navíc už nějak zásadně uškodit. No nevim....
- Strkat si před spaním prst do krku já na rozdíl od Líby teda nedoporučuju, protože jako... víš kolik to všechno stálo?

A když nechcete, aby vám bylo ráno blbě, tak večer nechlastejte! Těšíme se dneska na vás:)

Líba a Bára

7 komentářů :

  1. Milé dámy :), to je skvělý článek před večírkem. Mně na kocovinu pomáhá .... nic. Jen se posledních pár let snažím pít v průběhu večera vodu a pak hodně před spaním... Je to pak lepší. Od té doby, co mám PaPrda jsem měla žalostný stav jen jednou, ale fungovala jsem. To se s těmi předchozími (bezdětnými) nedá srovnat..., ouuuu, ouuuu.
    Na večírek dnes bohužel nemohu dorazit... :(:( Pokud se vám nepodaří prodat všechna mejdlíčka (čemuž nevěřím), mám zájem :)
    A dejte si jednu Cavu za mě - myslím láhev.
    Ať se vám večírek vydaří.... :)!!! Kat....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Škoda, že nedorazíš. No, aspoň budeš mít hezkou sobotu:))) máváme

      Vymazat
  2. Od rána rozháním alergickou vyrážku na ksichtě. Nic horšího už se mi stát nemohlo. Ale dorazim. Fakt, že jo. Těšim se! :)))

    OdpovědětVymazat
  3. No a rozehnala:))) děkujeme, že jste přišlyyy:)

    OdpovědětVymazat
  4. Rozehnala. Úspěšně celou akci zakončil gin&tonic, gin&tonic, gin&tonic.. A bylo to supeeeer! Dík!
    P.S. Ozvala se ta Anička Polívková na záhadu s polštářem a vlaštovkou?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ozvala, byla to ona a prý jen co se naučí šít, bude k vám chodit pro látky:)

      Vymazat
  5. A zkoušeli jste proti kocovině Alcostop? Ten je boží, stačí si ho vzít než jdete pít a na druhý den může člověk normálně fungovat. Což mi vyhovuje, když se musím starat o děti a vařit a uklízet atd...však to znáte :-)

    OdpovědětVymazat

×