Tuňákový salát 2 v 1 - pro hladovce i dietáře

Blesková večeře, po které já moc nepřiberu a chlapi se pořádně nacpou, se u nás jmenuje tuňákový salát. Dělám ho jedním vrzem, ovšem rovnou na dva způsoby. Pro Víly a Otesánky. Rychlejší je už jen chleba s máslem.

Nejen, že jsem ten slát děsně dobře smíchala a ochutila, ale koukám i brutálně zkontrastnila  :)


Tahle večeře patří do kategorie: "Z nouze ctnost", případně  "Někdo zapomněl nakoupit".  Naštěstí zeleninu, vajíčka, tuňákové konzervy a kysanou smetanu mám doma opravdu vždycky. A těstoviny. Většinou i majolku, hořčici a citron. A v mrazáku toastovej chleba na nejhorší časy.

Nakrájíme/natrháme/nastrouháme:
rajčata, ledový salát (nebo cokoli jiného zeleného), cibulku, vajíčka natvrdo, mrkev, rucolu, tuňáka ve vlasní šťávě nebo oleji (s olejem opatrně!)
lehce osolíme (bacha, ještě tam přijdou slané ingredience), opepříme

Přidáme podle množství salátu
1-2 lžičky majolky,
2 - 4 lžíce zakysané smetany,
lžičku plnotučné hořčice. Promícháme a ochutnáme a doladíme. Já to někdy trochu dokyselím citronovou šťávou a malinko přisladím.

Ten salát je fakt strašně dobrej. Samozřejmě se dá zálivka úpně odlehčit - olivový olej, hořčice, citron, tocha cukru, sůl, pepř... ale to je jiný příběh. Dneska máme k večeři tu verzi, co nám prostě chutná nejvíc. A basta.


Moje večeře je v téhle chvíli hotová. Kdo má ovšem hlad a nechce čekat, až dodělám druhou verzi - model Otesánek, může vytáhnout z mrazáku  dva toastové chleby, vrazit je do toustovače a na rozpečené a ještě teplé navršit salát. To je taky luxus.

Ovšem na Otesánka se u nás doma čekat dlouho nemusí. Těstoviny jsem si uvařila během strouhání mrkve a loupání vajíček. Dokonce stihly i zchladnout. Šup s nimi do salátu. Promíchat, ochutnat, dosolit... dochutit. Možná ještě lžičku smetany? Večeřeeee!

P.s. Blbý je, že když dojím svou decentní mističku bez těstovin, chvíli se tvářim, jako že jsem fakt už děsně přecpaná... a pak chodim zbytek večera nenápadně užírat z Otesánkova lavoru:)

Naše včerejší večeře: verze Víla v popředí, model Otesánek v pozadí

Žádné komentáře :

Okomentovat

×