Tipy na vánoční dárky: Parfémy, které milujeme

Máme pro vás tipy na parfémy, které milujeme, používáme nebo obdivujeme. A protože nás už docela dobře znáte, víte, jak vypadáme, co si myslíme, jak blbneme, prudíme, paříme, smějeme se nebo zrovna děsně trpíme... mohly by vám naše oblíbené vůně pomoct najít ten pravý parfém. Pro sebe, mámu, ségru nebo pana !DOKONALÉHO.






Takže začínáme. Náš výběr božských vůní pro všechny Líby, které mají na každou příležitost jinou vůni a nikdy jich nemají dost... mimochodem, tady je důkaz!.. a všechny Báry se závislostí na mýdle, pudru, jasmínu, citrusech, mořské vodě a čerstvě vypraném prádle. A na vaše tipy se těšíme v komentářích. Protože i my chceme pod stromečkem vonět. Něčím novým:)

Bára: Nina Ricci   L´ Air du Tempes
Tuhle vůni mám spojenou se svojí mámou. Je vzdušná, hravá, lehká jako pírko, ale taková příjemně bezpečná. Když vezu mámu v autě, cítím ji tam ještě týden. Uklidňuje mě a krásně mi voní:)
Jedinečná a zároveň velice vzdušná dámská vůně Nina Ricci L´Air du Temps je inspirovaná lehkostí ptáků i jejich svobodou.
 
Líba: CHANEL číslo 5
Když jsem byla malá, měla máma její miniaturu schovanou mezi svetrama a chránila ji jako poklad největší. Voněla se s ní tak jednou za měsíc, aby jí dlouho vydržela. Já k ní samozřejmě chodila potají přičuchávat a vůbec jsem nechápala, co na ní má.  V pětatřiceti jsem do ní doslova dozrála. Pravda, nepoužívám pětku každý den, ale musím ji mít! 
Příběh o lásce a vášni. Už nebudete toužit po ničem jiném, parfém s vůní santalového dřeva, jasmínu a vetiveru. Chanel No. 5 má magickou moc zahalit ženu do elegance a rafinovanosti. Kdykoli nosí tento symbol ženskosti, vyjadřuje tím svůdný okamžik. Zřejmě nejslavnější parfém vůbec, který byl zařazen do síně slávy v roce 1987. A to už bude za pár let starý sto let!



Bára: YSL Paris
První vůně, které jsem kdy totálně propadla.  A to tak, že bych si do  ní s chutí kousla, kdyby to šlo. Bohužel má v sobě pudrové tóny a Ondra se po ní dusí. Nemůžu se v jeho blízkosti pudrovat, používat tvářenku a fňuk...ani tenhle parfém.
Ve flakónu je zachycena vůně růží, které kvetou kolem Notre Dame, a přidávají se k nim konvalinky, jež prodávají květinářky o kousek dál u břehu Seiny. Tyto esence jsou doplněny cedrovým a santalovým dřevem, hyacintem a bergamotem. Výsledkem je vůně Paříže.

Líba: Hermes Un Jardin Sur le Nil
Když se navoním "Nilem", každý chlap mi řekne, že krásně voním. Vopravdicky! Stálice mé parfémové stáje, kterou si pravidelně kupuji na cestách. Vlastně ani nevím proč, ale je to tak.
Píše se rok 2005 a Hermès si vybírá pro svou aktuální kolekci téma řeka - voda. A proto se vůně jmenuje "Zahrada na Nilu". Mocný Nil a  život na něm se stal inspirací pro tuto ojedinělou vůni. Ovocná, zelená a dřevitá dohromady. Ani těžká - ani lehká - prostě DOKONALÁ!

Bára: See by Chloé
Na kožených bundách jsem ulítla dávno, na téhle vůni tak před dvěma lety. MUST HAVE. Já z ní tu kůži prostě cítím.  A taky myslím, že v ní budou nějaké drogy vyvolávající okamžitou závislost.
Symbolizuje smyslnost, životní optimismus a čistou krásu. Počátek vůně se skládá z osvěžujícího bergamotu a drobných květů jabloně. V srdci se ukrývají esence hedvábného jasmínu a exotického ylang-ylang. Základ je tvořený drahocenným pižmem, hřejivým santalovým dřevem a sladkou vanilkou.


Líba: Guerlain - kolekce Agua Allegoria
Jsem mimo Prahu, tak se nemůžu podívat na flakón, kterou že to přesně mám a prostě si nevzpomenu. Je to ale krásná svěží vůně. Myslím, že se dost hodí pro úplně všechny holky světa. 
Guerlain má celou sadu těchto parfémů a myslím, že byste si je měly očmuchat... Pokud máte rády ovocné a květinové kousky. Mám ji na volné dny a sport.

Bára: Boss Femme
Přesně ten typ vůně, který na nás voní klukům. Lehká, květinová, dívčí, letní, růžová. Používám ji docela dlouho. Taková nekomplikovaná jistota:)
Parfém je jemný a rafinovaný zároveň, což definuje i moderní, jednoduše, avšak nápaditě pojatý design flakonu. Z těchto mnoha důvodů je také často označována za nejsvobodnější a nejsvůdnější z dosud uvedených dámských vůní Hugo Boss.
 
Líba: Armani She
Dostala jsem ji od jednoho kluka, když jsem přišla v roce 2000 do Prahy a od té doby jsem ji měla již mnohokrát. Stálice, která mi nikdy, ale nikdy nepřestane vonět a jsou to mé vzpomínky na divoké večírky na DAMU.
Svěží lehká vůně se základem vanilky, mandlí a květin.  Dá se nosit ale celoročně.

Bára: Estee Lauder Pure White Linen
Už jsem ho neměla dávno, ale pamatuju si, jak mě bavila jeho čistota . Úplně si říká o bílou košili a čerstvě umyté, poletující vlasy:) 
Vyvolá pocit nepřekonatelné čistoty a svěžesti. Byl speciálně vytvořen pro ženy, které se chtějí cítit opravdu ženksy. I když ze začátku se vám může zdát trochu těžší, po chvíli se rozvine do opravdové bílé čístoty. ...

Líba: JIL SANDER - SUN
Mám pocit, že této vůni už je taky asi sto let a přitom se narodila v roce 1989. Takže už je to vlastně  pětadvacítka. Nevím proč, ale vyvolává ve mně asociaci bezstarostné dolovené na Rujáně v NDR. Což je vlastně blbost. Každopádně, každé léto ji musím mít!
Orientální vůně pro každý letní den.




Bára: Bvlgari -  unisexové čajové vůně
Měla jsem obě. Bílý čaj mi možná voněl o trošku víc... Obě jsou takové nakopávácí, čisté, přímé. Neumím si je ale moc  představit na mužích, přestože jsou unisex.
White tea (Eau Parfumée Au Thé Blanc)
Vůně s hřejivými a zklidňujícími tóny, která dovede navodit relaxaci a harmonii těla i duše. Bílý čaj, hlavní ingredience vůně, byl používán už za dob čínských císařů coby elixír věčného života.
Green tea (Eau Parfumée Au Thé Vert) Kombinuje v sobě citrusovou svěžest,  tóny zeleného čaje a uklidňující něžnost. Tato svěží vůně je věnována všem, kteří hledají pocit pohody prostřednictvím jednoduchých každodenních gest.



Líba: Flora by GUCCI
Moje nejnovější vůně. Mám ji sotva 14 dnů a voní super! Dovezl mi ji Roman z pracovní cesty. Doslova jsem se do ní zamilovala. Upřímně, nikdy jsem se o tuhle značku nezajímala, protože mě moc nebaví, ale vůně překvapila!
Firma Gucci  ji stvořila pro smyslnou mladou dívku. Což mě tedy nepřipadá... Zpočátku voní citrusově, pak se začne uklidňovat a rozkládat do směsi jemné růže  s lehce ovocným podtónem. Vůně Gucci by Flora je nositelná v létě i v zimě.

TOP SECRET: Co milujeme na chlapech.  Stále se  se bavíme o vůních, samozřejmě:)

Bára:
Dior Farenheit - úžasně  jsem kdysi ve Varech zatancovala s kamarádem, profi tanečníkem. Voněl Farenheitem. Takže pro mě je tahle vůně spojená s dost sexy tanečním zážitkem. Nic na té vzpomínce nemění fakt, že byl gay.
Davidoff Cool Water - když už se můj muž navoní, tak tímhle. Já na tom ujíždím. Kdyby se v té vůni koupal, má se se mnou ještě mnohem líp. Prostě mořská!

Líba:
Mont Blanc Legend -  úžasná vůně z roku 2011, kterou jsme teď náhodou objevili s Romanem. Je to přesně parfém pro chlapy, kteří vědí, co chtějí. A letos ho asi nadělí Ježíšek.
Chanel Allure Home Sport - Vůně, která mi bude vonět vždycky! A myslím, že s ní se nedá udělat nikdy nikomu a nikde chyba.

P.s. Na závěr! Nerozmatlávejte si parfémy při zkoušení kroužením zápěstí. Je to blbost a není to sexy...

Jooo a všimli jste si, že se Bára s Líbou ani v jedné nesešly? A jak co voní, vám? Poraďte, parfémů totiž nikdy není dost!

4 komentáře :

  1. Flora by Gucci je moje nej nej vune uz par let, stalice, obcas ji vymenim, ale vzdycky se k ni vratim. See by Chloe je na me moc sladka a to uz je co rict, Sun oooo ano ano, Femme když se chci cítit tak nějak holčičkovsky, ted pouzivam Bottegu Venetu a Femme de MontBlanc...a na chlapech? Farenheit JO!, Cool Water taky a pak ještě Armani Code, Eternity a Salvatore Ferrgamo....a víte co? Nejvíc je na chlapovi ta vůně když vyleze čerstvej ze sprchy, ale to jen tak mezi řečí, tenhle parfém se stejně nedá koupit:)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jedu v Chanel Cristalle, Bulgari Jasmin Noir, Chanel Allure a Jour d'Hermés. Ale nejvíc, nejvíc, nejvíc miluju 24 Faubourg taktéž od Hermés. Všechno je to těžký a výrazný, ale nemůžu si pomoct :).

    OdpovědětVymazat
  3. ja se právě na letišti zamilovala do NU od Yves Saint Laurenta... .. a pak v letadle do něj, teda dokumentu o něm:)))

    OdpovědětVymazat

×