Thaisko - tryskomyši na výletě

Vyrazili jsme na Lanta Festival - každoroční přehlídky ostrovního života. Před dvěma lety jsem byla nadšená... letos  se Old Town změnil v obyčejnou tržnici. Koupit sjupr "Lujviťónku" nebo zaručeně pravý triko Quiksilver nebyl problém. Zato thaiskej jasmínovej olej jsme hledali dvě hodiny. A když jsme ho našli, jeli jsme do háje.
Neskrývané nadšení...
Máme fakt děsnej frčák. Na festival jsme chtěli jít už v sobotu, kdy začínal. Jenže... to takhle přijdeš "úplně urvaná" z pláže a sedneš si za barákem na zápraží a dost dlouho zvažuješ, jestli neni ještě moc brzo a moc velký vedro. Pak se už skoro zvedneš, že teda jo... jenže se objeví kamarádka  Péťa. Tak si zase sedneš, protože je třeba probrat pár životně důležitých věcí. A dát si víno s ledem. No a najednou je moc pozdě a vlastně zítra je taky den, ne... Takže se šlo v neděli.

Jinak my dvě s Péťou si řikáme tryskomyši nebo gedžitky. Na nás se nikdy nečeká, jsme děsně rychlý a organizovaný. Třeba když jsme měly jet na Kanárech na velryby, tak jsme byly tak zodpovědný, že jsme vstaly vlastně dřív, než jsme si šly lehnout. To jen pro představu, jak asi vražedný tempo tu máme, když paralyzuje i nás dvě:)

Ty tři postavičky jsme my s Péťou a jejím synem Rudolfem před hlavní branou festivalu. Těšíme se na olejíčky, veteš a fotky královského páru zamalda, které jsme tu předloni nakoupili a já je nutně potřebuju do Slavonic. Za chvíli nám sklapne.

Old Town se jednou ročně rozzáří a tři dny to tu žje do noci. Jinak tu v šest odpoledne chcíp pes. Je to malé čínské městečko, do kterého určitě se vyplatí zajet a prošmejdit všechny hospůdky a obchůdky v půvabných rybářských domkách na kůlech.

Princezna:)

Jediný "vetešnictví" na celém festivalu. Předražený pekelně, takže nic:(

Jídla jsou tu všude mraky
To jsou modely, to nevymyslíš. Bože! Neviděla jsem příšernější vkus, než maj místní muslimky. Co ty dovedou splácat dohromady.... Možná za to ale spíš může ten jejich divnejstylista... jak on se jen jmenuje....

Nudle ve velkém.

Sushi kousek za 10 Bathů! Takže levný, ale nějaký nasládlý.

Ukázka místních zahrádkářských úspěchů

Univerzální celosvětový hnus.
Ruský kolo v Thaisku. Tam by mě nedostali ani heverem. Víme, jak tu vřechno rezne, rozpadá se a jakým stylem se tu provádí údržba, že....

V tmavém koutě snaha o jakýsi tradiční zpívánky. Vidět na ně nebylo, zpěv nic moc.  Jak řekla Péťa, "holky se včera rozhodly, že si založej skupinu, ne..." Asi jo.

Takhle to má vypadat a z těhle ingrediencí se to vaří. Prezentace místní restaurace Roi Thai a jejích kuchařských kurzů.
Za stánkem. Žádnej babysitting, žádný "ticho, malej spí". Vlasně v dohledu ani žádný rodiče....
Piknik. 
Král nesmí nikde chybět.

Stínové loutkové divadlo. Bya jsem tam sama.
Tak už stačilo, jedeme domů

Protože druhý den máme spoustu věcí na práci:

Očesat kokosy
Předělat uhnilé lampiony
A udělat si taky jednou normální babí slet

Žádné komentáře :

Okomentovat

×