Omlazující a vyživující koupel - naprostá jarní bomba!

V půvabném pražském obchůdku s biokosmetikou Dr. HAUSCHKA jsem objevila tuhle knihu a v ní nejen tuhle koupel. Obojí mě dostalo. Zahajuju omlazovací kúru! Bylo načase.




Knížka Probuďte svou krásu od Susan West Kurz je plná skvělých tipů a rad, které jen tak někde a takhle pěkně pohromadě nenajdete. Autorka v ní popisuje, jaký pozitivní dopad mohou mít ekologicky pěstované rostliny na naši pleť i tělo a jak jednoduchou změnou jídelníčku, praktickou meditací, ozdravnými masážemi a cvičením podpoříme svou vnitřní a vnější krásu.

Já jsem tu svoji krásu - haha -  začala hned po přečtení podporovat ve vaně. Je to super nakopávací a voňavá bomba. Takže už druhý den jemně voním citronem:)



Omlazující a vyživující koupel jsem si z knížky vybrala i pro to, že posledních čtrnáct dní s Líbou obě skučíme, jak jsme strašně utahané a vycucané, přestože nemáme vlastně moc z čeho. Možná je to fakt tím jarem. Takže šup do vany:

Napustíme vanu vodou teplou cca 38 stupňů. Vezmeme chemicky neošetřený citron, do kůry uděláme nožem několik zářezů a vymačkáme ho do lázně. A vymačkaný v ní necháme. Smícháme 200 ml mléka - nejlépe čerstvého nepasterizovaného - s 1 vajíčkem v biokvalitě. Směs přidáme do koupele a promícháváme pomalými pohyby ve tvaru osmičky, abychom vodu vitalizovali. Autorka při tom doporučuje myslet na něco hezkého. Takže já myslela na to, že budu za chvíli vypadat na 25:)
Koupel si užíváme asi 10 minut a bez sprchy na závěr. Pokožku jemně osušíme, nedřeme ji ručníkem. Je jemná a hebká a voňavá. Na 20 minut se natáhneme a relaxujeme. Paráda.

Koupel bychom správně měli opakovat 3 - 7 dní po sobě a potom jednou až dvakrát týdně až do doby, kdy se budeme cítit zase v kondici.

Tak krásné neunavené jaro a pište si, že vám z téhle knížky zase brzy něco vybereme. Je fakt dobrá. Taková jiná.

4 komentáře :

  1. Páni, teda holky... Tak to fakt vyzkouším!!! Miluju všechny tyhle "babské" rady, tipy a triky... (Jen s tou echt bio kvalitou bude lehce problém.)
    A jestli nebudu vypadat aspoň na 28, tak něco uvidíte!!! Připíchnu vám sem svojí fotku a budu tu strašit!!!
    Tak mládí, kráse a hlavně pohodě zdar :) Kat....

    OdpovědětVymazat
  2. Tu knížku někde taky mám doma! Takže v rámci jarní očisty začnu jarním úklidem, najdu ji, začtu se, zrelaxuju, zregeneruju a budu pokračovat očistou ve skříni, zjistim, že nemám co na sebe a něco nového nakoupim. dobrej plán :)

    OdpovědětVymazat
  3. Katko, zkus... áv tý knížce jsou fakt super tipy. Moje kamarádka, která na to jinakdost peče, ji projela už celou a je nadšená:)

    Na a nákup něčeho na sebe, to je jasná jarní povinnost:))))

    OdpovědětVymazat
  4. Velká škoda, že nemám vanu. Do sprchy by nějaký recept na něco omlazujícího nebylo v té zázračné knížce?

    OdpovědětVymazat

×