Veganský týden - budeme krásné jako Michelle Pfeiffer

Včera jsem přepla ze seriálu Girls, protože se mi při pohledu na hlavní hrdinku zvedá žaludek, a přistála v konci filmu s Michelle Pfeiffer. Nejkrásnější herečky ever:) Střih. Dneska ráno na mě vykouk článek, že Michelle je veganka, čemuž vděčí za svou nestárnoucí krásu. A v neděli vyrážím s neteří na hory, kde mě díky ní čeká týden "mrkve a kokosovýho mlíka." Je to všechno jenom náhoda?
Michelle Pfeiffer, Lidé jako my, Dreamworks Pictures




Ještě krátce k tomu seriálu Girls. Vím, že je už několik sezon "kultovní" a jeho autorka, režisérka a hlavní protagonistka Lena Dunham je uznávaná  a zbožňovaná. Ale nejde mi to. Viděla jsem pár dílů před dvěma lety a měla pocit, že Lena...teda její postava... smrdí v podpaží potem.  Včera jsem to zkusila znovu. Vůbec mě ta parta  neurotických třicátníků nepobavila a Lena vypadala, že se sice ráno umyla, ale určitě zase nepoužila deodorant. Za mě prostě a jedině Sex ve městě a holky z Absolutely Fabulous!
Lena Dunham, Girls, HBO

No a teď k té mrkvi a kokosovýmu mlíku. Moje milá neteř se asi celkem přirozeně od odmítání masa a živočišných produktů z velkochovů, kde zvířata jednoznačně a prokazatelně nelidsky trpí jako... zvířata, dostala k vegetariánství. Tedy přesněji skoro až k veganství. Ale zatím ještě  jí sýry a vajíčka ze statku od sousedky. Její krávy a slepice zná a ví,  že jsou v pohodě.

Sex ve městě, Kim Catrall, Photo © New Line Cinema
Řekla mi to před týdnem. Propadla jsm čiré panice. Tuhle neděli jedeme na hory a bez šunky tam určitě, ale určitě zahyneme hlady  a vyčerpáním v první závěji. Zkusila jsem ji přesvědčit, že člověk je všežravec... a narazila na žulový pohled. Chvíli jsem strašně prskala, protože představa předem uvařeného guláše a sekané se mi rozplynula ve vidině každodenní přípravy něčeho děsně zelenýho.

Absolutely Fabulous: The Movie, © 2015 - Fox Searchlight Pictures and BBC Films

Když jsem se lehce zklidnila, napsala jsem svým dvěma veganským kamarádkám a získala startovací balíček receptů a rad. Vypadají báječně, jen nevím, jestli si na těch horách vůbec zalyžuju. Všechno to sehnat a uvařit. A hlavně nasytit tím 16 letou slečnu. Uf. Asi si místo lyží vemu jen zástěru. Spoléhám ale na Rakušáky, že jsou i v běžných řetězcích s produkty pro vegany dál, než my. Vajíčka a sýry vezeme od Slavonic, to je jasný. A přinejhorším hranolky jsou taky bez masa!
No a pak je tu ta Michelle. Tak uvidíme po jarňákách, jestli rostlinstvo funguje. V zrcadle:)

P.s. Poděkování Báře a Natálce za recepty a Rasťovi za článek o Michelle:)
A ještě odkazy, podle kterých se budu od neděle snažit: www.veganotic.cz  
hwww.mlsny-kralik-z-ryzoveho-testa.blogspot.cz

3 komentáře :

  1. Držím palce a pokud jsou v dietě vejce , mléko, tvaroh a potažmo i sýr (samozřejmě od šťastných zvířat) tak jaképak starosti. Hlavně se nedocpávat bílým pečivem. Aby se Michelle P. nezměnila na Halinu P. Krásnou lyžovačku přeji. BABIČKA

    OdpovědětVymazat
  2. A babicka zapomnela napsat,ze nam s sebou dala deset kilo kynutych buchet. Ze stastnych vajicek plnene stastnym tvarohem:)))

    OdpovědětVymazat
  3. A babicka zapomnela napsat,ze nam s sebou dala deset kilo kynutych buchet. Ze stastnych vajicek plnene stastnym tvarohem:)))

    OdpovědětVymazat

×