Už máte selfie s vlastní žehličkou??? Tip na parní generátor!

Mám novou žehličku! Cesta k ní byla dlouhá a trnitá. Její nákup ve mě vyvolal stejný pocit štěstí, jako když jsem dostala svou první Pradu! Prostě se z ní převracím a dokonce peru tak často, jak jen to jde. Mám totiž nutkavou potřebu ji stále držet v ruce! Kdybyste ji měli taky, tak vám povím, jakou si koupit.
Roman se ptal, zda mi za to platěj? Chápu, že si musel rejpnout, páč jsem ji stahovala z naší domácí kreditky. Ale milý Tefale, máš ty parní stanice fakt dobrý, takže bys kliďo něco vyšpulit mohl.
Nejdřív jsem měla velký dilema, přeci jen to není investice pár stovek. Pak jsem se ale zeptala svých uklízeček, protože kdo jiný by to už sakra měl vědět.

Z jejich soukromého testu vyšel nejlépe Tefal. A jak jsem záhy zjistila, dokonce byl Tefal parní generátor i vítězem v Dtestu – minulém. V současném to byl Philips. A upřímně, už si Dtest kupovat nebudu, protože jejich systém výběru produktů se mi moc nezdá. Chápu, že nemůže obsahovat všechny značky a typy, ale logiku jsem v tom nenašla a pokaždé tak vyleze jiný výrobce a zdá se, že spokojeni budou všichni. Výrobci si dají na zboží nálepku, Dtest bude mít asi jen dobrý pocit, protože inzerci u něj neuvidíte a spotřebitel bude šťastný, že má ve své stáji šampiona.

Trochu mě v mé úvaze podpořila prodavačka, když jsem s ní řešila, jaký typ parní stanice od Tefalu si mám koupit. Měla totiž tu čest s nějakým redaktorem či redaktorkou, kterým osobně radila tu „nejlepší, neprodávanější, nejméně poruchovou… „
Tefal Express Easy Control
A proč, že vlastně máte začít uvažovat nad parní stanicí?
  • Ušetří vám čas, protože kdybych vám mohla ukázat virtuálně tahy žehličkou, tak obyčejnou by to bylo doprava doleva nahoru dolu ještě trochu zašmudlat tam a zpět. Naopak parní pojedete jen doprava -doleva.
  • Džíny, povlečení, tlusté ručníky… nemusíte žehlit z obou stran! Pára to zvládne za vás. Taky to znáte? Jak ze samé poctivosti rozložíte povlečení na dvoupostel na žehlicí prkno. Najednou není ani to prkno, ani žehlička, pak se prkno v tom návalu všeho začne naklánět, protože si na povlečení začnete šlapat, nejlépe v botách, takže ho pak vzteky zmuchláte a hodíte do koše na špinavé prádlo a necháte ten boj na uklízečky…
  • Samotná žehlička je do ruky lehčí, protože vodu máte vedle v nádobě. Ta má navíc velký zásobník, takže na běžné žehlení nedolíváte. Což já lítala do kuchyně tak minimálně 5x.
  • Můžete s ní žehlit i kabáty na věšáku. My, co máme narvaný skříně a vytáhneme vždy „žvejkačku“ na ramínku, jásáme radostí.
  • Pozor, já si koupila typ, u kterého vůbec neregulujete teplotu. Bomba! Naprosto odpadl strach, že něco spálíte. Neptejte se mě, jak je to možný, ale je to tak! Hned po Romanovo džínách jsem vlítla na svoje hedvábný šaty. Navíc má knoflík na super napařování a po pár minutách se sama vypne. 

Možné nevýhody pro někoho. Já je ale za nevýhody nepovažuji.
  • Je větší, než klasická žehlička
  • Je dražší o pár tisíc. Tak jasně, že bych ji brala o půlku levnější, ale v tomto případě se potvrzuje pravidlo, že za kvalitu se platí... což níže zjistíte, že není pravda :)
  • Je hlučnější, takže si mírně tu televizi budete muset zesílit. Ale na zvuk si zvyknete velmi rychle. Když mě s ní viděl Roman tančit u prkna, tak mě lifroval dolu do společný prádelny, páč mu v tom obýváku dělám hluk a zvyšuju vlhkost. Ale pak uznal, že to tedy je rychlost. Asi se přihlásím na žehlící olympiádu.

Mimochodem, ten Dtest jsem samozřejmě projela celej. Když si budete chtít koupit jahodovou marmeládu, tak jedině od Hamé, tužkový baterky vedou od Varty, ale Ikea taky překvapila a krémy, krémy si teď kupujte jedině v Lidlu. Konkrétně denní krém proti vráskám. Vyhrál od značky Cien za 60 korun. Pak je dobrý Eucerin a třetí místo Loreal červený. Lancome byl za půlkou a na chvostu skončila značka Vichy. 
Asi ten Dtest nečtu jen já a máma, páč ta jak to přečetla, letěla do Lidlu a měli už jen krémy na ruce. Báby v Písku vzaly krémy na hubu útokem. Mimochodem, fakt není špatnej. Kam se hrabe Neutrogena. Kdo má suchý ruce, okamžitě po něm šáhněte! A prý nestojí ani pade. Takže vlastně já na tu drahou žehličku ušetřím nákupem levných krémů ze sámošky.
Pro dnešek čau, jdu žehlit, hlavně golfový hadry… a pak už vám konečně napíšu, jak mi to jde. A na závěr ten současný test parních generátorů.
zdroj: Dtest 6/2014, více také na www.dtest.cz

2 komentáře :

  1. D-test lze jen doporučit! Když si koupíte předplatné, dostanete vstup do archívu článků, a to je už opravdu super nástroj při nákupu téměř čehokoliv.

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za tip.... :) Tefalku mám a nedám na ní dopustit. Parní stanici vyzkouším... S krémem na xicht nevím nevím...., přece jen Estée je Estée... A mimochodem, "selfie" je parádní!!!

    OdpovědětVymazat

×