Co musím stihnout do Vánoc

Haha. Všechno. Protože  z dovolené jsem si  kromě totálního vyčerpání nepřivezla vůbec nic. Ani jeden dárek. Takže si díky jet lagu dělám dneska už od čtyř od rána  v hlavě seznam, co bych měla pofackovat, aby nějaké Vánoce u nás letos vůbec byly...

foto: H&M

1. Dostat se do adventní nálady
To se mi povedlo už v neděli. Vlítla jsem na pankrácký hřbitov a  nakoupila jedlové větve a jmelí a vánoční hvězdy a vyzdobila jimi 16 dní neuklízený dům. Ne, že by se syn nesnažil a za celou dobu nevyluxoval, ale Bublina se snažila o dost víc a zkušeně pokryla na uvítanou obývák i kuchyni kobercem svých vánočních chlupů.

2. Zjistit, co si kdo přeje od Ježíška
foto: H&M
foto: H&M
Není čas ztrácet čas. Obvolávám rodinu a dopředu upozorňuju, kdo neodpoví stručně a jasně do 5 minut, případně mi nezašle obratem potvrzující mail, tomu Ježíšek letos nas... Protože  mě fakt může švihnout z odpovědí typu "Aby mi bylo dobře, Abychom se tu za rok sešli, Aby byli všichni zdraví...  a co si přeješ ty, Barunko?" V té chvíli si nejde přát samozřejmě nic jinýho, než světu mír a ne bombu a krém na ruce.

 3. Zajistit si cukroví
foto: H&M
foto: H&M
Nemáme ho rádi, takže, kromě karamelových burizonových koulí,  ani nepeču. Ale na stole cukroví vypadá dobře. Něco málo od tchýně, něco od mámy a perníčky snad zase od ségry. A když se cukaj, že maj sami málo, připomenu netaktně, kdo jako chystá u sebe doma na Štěpána kachní žranici pro 22 lidí??? Kdo?? Odpovídáme nahlas a zřetelně!! Ano, Bára! Takže děkuju. Cukroví mi stačí 23. večer.

4. Zdobit a oživovat
Domov. Letos mám nutkavou potřebu nakoupit různý svíčičky ve tpytivejch kalíškách. Pořád doufám, že mě to přejde, ale dost se bojim, že ne. A pak taky převlíct všechny dekorační polštáře. První povlak jsem včera koupila v H&M a samozřejmě blbě. Domu se nehodí, což jsem tušila už v krámě,  ale skvělej bude do Slavonic. Převlíkání polštářů potrvá mně, Váze, stopro do jara. Jsem děsná. Ale háemko a jeho Home kolekce mě baví.

5. Nakoupit zásoby
foto: H&M
foto: H&M
Jídla a pití. Teda jestli něco umim vystřihnout ze spaní, tak je to právě tenhle nákupní seznam. Vařím každý rok to samé. Nakupuju každý rok to samé. Levou zadní. Dny od 23.12., kdy se z kuchyně nehnu, až do 27.12., kdy děláme pro kamarády tradiční mejdan Dojídání vánočních zbytků, mají už léta neměnný jízdní řád. V úterý ráno prostě zapnu autopilota a letím.

6. Uklidit
foto: H&M
foto: H&M
Okna a sedačky jsou vyčištěné a ten zbytek nějak přetřu hadříkem. Stejně budou do pěti minut všude bubliní chlupy, návštěvy okamžitě zašlapou podlahy, opatlaj stůl rozlitým šáňem a nadroběj máminým cukrovím. Takže já budu radši řešit, co si vzít letos na sebe, než jestli mám báječně umytej sporák.


7. Okamžitě začít něco dělat
Tedy přestat sem psát blbosti a vyrazit plnit cokoli ze seznamu. A protože dneska dorazí první předvánoční návštěva, bude nutný se, alespoň částečně, pověnovat bodům 4. - 6. Tak já vyrážím. Hezké předvánoční úterý:)

foto: H&M

foto: H&M
foto: H&M

Žádné komentáře :

Okomentovat

×