Kosmetické MUST HAVE - za málo peněz hodně mládí:)

Potkalo vás někdy něco strašidelnějšího? V jednom týdnu mně došel  make up i korektor!! Oba mi byly převelice drahé. Asi proto, že byly fakt drahé:) Samozřejmě koupené na letišti. Jenže tam se dostanu nejdřív za měsíc. A bez patladel v mém věku nedám ani den.  Takže to chtělo nějakou záchranu z drogerie na rohu. Povedlo se a už jsem zase děsně dokonalá (viz ilustrační foto)
Kvalitní make-up, záruka věčného mládí:) A víte, že tyhle holky chystají letos konečně film? Absolutely Fabulous!






Nikdy jsem nebyla vyznavačem make-upu. Korektor, pudr, zdravíčko,labello, linky, řasenka a domu. Haha. Věk nebo moudrost nebo zrcadlo nebo asi všechno dohromady mě přesvědčily, bez make-upu už to nepůjde a bez brutálně rudé  rtěnky taky ne. No a co. Už jsem dost velká holka, ne? A úplně nakonec přiznám i jeden hodně dospělej parfém...

Takže make-up. Hledala jsem, čím narychlo nahradit můj obvyklý  Sisley Phyto Teint Eclat, soft biege. Jemný, příjemný,  bezolejnatý a neskutečný držák. Cena strašných cca 2600Kč.
Našla jsem ho na druhé hrábnutí do regálu. L´Oreal, True Match Foundantion, rose vanilla. Cena asi 260Kč. Výsledek je celkem podobný. Trošku růžovější, malinko mastnější a o jednu nulu lehčí! Jsem zas jednobarevná :) P.S. Sisley ale voní líp a miluju, jak "šustí" při nanášení.



















Podobné to bylo s korektorem. Kdysi v pravěku jsem začínala s klasickým rozjasňovačem  Touche Eclat od Yves Saint Laurent. Párkrát se mi srazil pod očima a letěl do koše. Děs běs. Pak nastoupil skvělý La Prairie Light Fantastic Cellular Concealing.
Měl náhradní náplň a vydržel mi snad 4 roky. Hodně světlý. Stál asi 1600Kč.
Jeho nástupce se netečně válel v regále Astor. Korektor SkinMatch, ivory. Cena kolem 160Kč. Je trochu tmavší, což mi vyhovuje...  a zase se tam smekla ta desetinná čárka:) P.S. Oba mají štěteček, oba na maskování dobrý, ale na rozjasňování jedině La Prairie!

 

















Rtěnky mám tři. Rudou Helenu Rubinstein Wanted 203, ještě rudější Chanel Rouge Coco v odstínu Paris. Kolik stály už fakt nevim. Určitě  ale víc, než můj favorit. Na den i noc Rimmel London, řada Kate (Moss), odstín 107. Rudá s temnými malinami. Za stovku. P.S. Jenže tu rtěnku Chanel jsme kupovaly s Líbou na Kanárech mezi cestou z baru na diskotéku, takže k ní mám  citový vztah fakt nejhlubší.


Nakonec TEN parfém. Myslím, že jsem ho konečně našla.  Nesladký, netěžký, neorientální, nekvětinový, necitrusový.... dospělý, sofistikovaný... až trochu technický.  Chanel No 19. A protože jsem ho dostala v šedém obalu s vnitřní měnitelnou nápní, budu asi měnit forever:) Coco ho prý  měla moc ráda. Jen si ho málo užila. Světlo světa spatřila devatenáctka puhý rok před návrhářčinou smrtí.

Takže já jsem zachráněná, zmalovaná a navoněná a v pátek vám s Líbou napráskáme, jak jsme se včera nechutně rozmazlovaly.

2 komentáře :

  1. Tak ta úvodní fotka mě zabila!!!! Jen ještě nevím, která jsme která!!!!! :)))))

    OdpovědětVymazat

×