Naše INSPIRACE 2015 - zpěvačka Lenka Nová

Letos jsme se rozhodly, že vás seznámíme s našimi kamarádkami, které máme fakt rády a které jsou pro nás často inspirací. Kromě toho, že jsou dobré ve svém oboru, jsou to zábavné, vtipné, milé, samozřejmě krásné a především... myslící pohodářky. Tak nás prostě zajímá, co dělají pro to, aby takové zůstaly i v roce 2015.



První na řadě je zpěvačka Lenka Nová. Lenka koncertuje s Michalem Horáčkem i se svou kapelou, ale hlavně - protože spolu děláme na Slavonice Festu (ona hudební dramaturgii, já PR), máme za sebou společného veselého slavonického Silvestra a vůbec... nemohla mě jen tak  poslat do háje. Takže, Lenko:
Silvestr 2014 - Bára, Lenka a The Idlërs v Besídce Slavonice. Teda na dvoře.

Co si přeješ od roku 2015?
Vzhledem k tomu, že rok 2014 byl pro mě plný změn, jak v osobním, tak pracovním životě, přála bych si víc stability a harmonie. Taky  potřebnou energii, která by mi pomohla dokončit moje hudební projekty, na kterých začínám pracovat. A k tomu všemu tolik potřebné zdraví, které pokud není, přestává to být fráze, ale zbožné přání. To mám, tak ať drží.

Co děláš pro to:
- abys byla spokojená pracovně
Dávám si malé úkoly na krátkou dobu dopředu a ty se snažím dokončit. U hudby je jedna z obtížných věcí, že nepřináší uspokojení s výsledkem okamžitě, některé věci vznikají dlouho, některé nedopadnou vůbec. K tomu je třeba dobrá zahrada. Tam zasadíte rostlinu, a když se o ní dobře staráte, roste hezky hned, kvete. Nebo když posekáte trávu, výsledek je taky hned vidět. Takže přípravu desky kombinuju s podobnými činnostmi.

- abys byla spokojena v osobním životě
Čím jsem starší, nechávám víc věci přicházet do mýho života, než abych  něco vytvářela, na něco tlačila, a pak je jen lehce podle mýho rozpoložení koriguju. Řídím se čím dál víc podle toho, jak to cítím, co to ve mě vyvolává. A když mě třeba úplně netěší, jak to je, pomůže mi, že všechno je, jak má být a zřejmě to má nějakou souvislost s tím, co třeba bude následovat.

- abys vypadala dobře (a opovaž se napsat, že na vzhledu nezáleží:)
No ideální je, když má člověk dobrou náladu a všechno se mu daří, to pak vypadá výborně. Ale to je jen málo kdy. To pak supluju oblíbenýma kouskama oblečení, nebo odloučením na samotě venkova, kdy vypadám dobře v podstatě kdykoliv a v čemkoliv. A tam mě navíc dobrá nálada neopouští:)

- aby sis udržela váhu
Bohužel neumím jít běhat v jednu v noci s čelovkou na hlavě, ani v sedm ráno nastoupit 4x týdně do posilovny, takže když nemám zrovna období „daří se mi všechno“ včetně váhy, snažím se nejíst večer. Vlastně se snažím jíst míň a chodit pěšky... ale dlouhodobě se mi vyplácí střídmost ve všem. Jíst všechno, ale málo. Třeba sklenky vína se večer po tom všem jen těžko vzdává, takže dietní chyby  tam jsou. A začít se mít ráda taková, jaká jsem, jak nabádají některá učení, se mi zatím nepodařilo. Tak se postupně se smiřuju s tím, že o ideální postavě budu do konce života jen snít.

Lenka Nová, Slavonice Fest 2014, Open Stage Maříž

Kde se ráda oblékáš a jaký je tvůj styl?
Mám ráda jednoduchost a zajímavý střihy a materiály. Mám ráda, když je to dobře ušitý a i po 30 vypráních  má stejnej tvar. A i když se mi někdy líbí nějaký pěkně divoký vzory, nemůžu to mít na sobě, PROSTĚ NEMŮŽU!!! Mám ráda oblečení Hany Zárubové, Liběny Rochové, Denisy Nové a z konfekce Zara, nebo Max Mara.

Tvoje kosmetické vychytávky
Teď jsem  ujela na kokosovém oleji, který je asi určený hlavně na vaření, ale já si s ním mažu celý tělo. Ten přírodní kokos krásně voní -  a to přitom kokosovou vůni v umělých výrobcích nemůžu ani cítit.

Lenka Nová, Jazz Dock, Struny podzimu 2014


Tip na rychlou večeři
Guacamole!!!
(Recept na guacamole od Báry najdete tady


Tip na osobní relax
Být chvíli sama, v podstatě kdekoliv. Ale třeba loni jsme byly  s mámou v Luhačovicích v lázních, což zní jako z 80.let:). Ale SPA hotel Augustiniánský dvůr (www.augustian.cz) byl dokonalej relax a vřele doporučuju!!!

Tip na knížku, divadlo, film, hudbu nebo výstavu
Teď čtu životopis Václava Havla od Michaela Žantovského, hrozná bichle, ale je to čtivý, zajímavý. A pak se mi třeba moc líbil Skleněný pokoj (Simon Mawer). Z filmů například Paddington, krásnej, vtipnej rodinnej film.
 
Lenka s dcerou na Davidu Kollerovi, Slavonice Fest 2014 (Pozor, vlevo vedle Lenky stojí Líby Roman!!)
Jak nejraději trávíš volný čas s dcerou
Ráda s ní vyrážím na výlety, už je starší, tak už i ujde kus cesty a moc neprotestuje. Nebo s ní ráda cokoliv vyrábím, baví nás to obě. Samozřejmě kávička a dortík je taky oblíbená zábava nás obou.

Pozvánka pro naše čtenáře... a doufám, že i pro nás s Líbou!
Ráda bych všechny pozvala na můj sólový koncert do Jazzdocku v Praze 21. března od 19:00 hod. a taky na koncerty turné Michala Horáčka s novým programem nazvaným Na Cestě.

Lenčiny koncerty a další novinky můžete sledovat na jejím oficiálním FACEBOOKU.

2 komentáře :

×