Jako ještě větší kopyto než já? JO!!!

Dneska vám chci napsat o Bébi. Bébi je moje kamarádka ze studií. Přesněji z DAMU. Je to můj přítel na telefonu a první pomoc v mateřství. Má dva malý kluky, strašně zhubla /což jí teda pekelně závidím/, s manželem je od patnácti, nosí nalakovaný nehty na červeno, všechno ví a já miluju její posty na FCB. Nic z toho bohužel nemáme společného, snad jen kromě toho, že jsme obě kopyta… Bébi promiň, že jsem to práskla… ale já jsem určitě větší!
Tuhle fotku vystavila Bébi na FCB s popiskem: Jako ještě větší kopyto než já??? Roman by mi řekl: "No, stejný kopyto jako ty!"



A tak mě napadlo, že bych vám sem mohla hodit pár jejích facebookových postů. Samozřejmě s jejím svolením. Jen pro upřesnění: Benjo je dvouletý Benjamim a Fredík šestiletý Frederik.

Mně její posty vždycky udělají radost. Tak třeba udělají při pondělku i vám!

Jsem vzhuru hodinu a pul a uz je jasny, ze dnes o zabavu nebude nouze! Po prichodu do skolky zjistujeme, ze Fredikovy backurky zustaly v kocarku (vyjimecne jsme je v patek vzali domu), ale kocarkem jsme rano do skolky nejeli (naseho modniho stylisty se zmocnila lehka panika). Benika jsem pri prichodu do skolky zula (to nikdy nedelam), a pak jsem s nim v naruci vysla ven, postavim ho na chodnik a vidim jen ten tazavy pohled 2leteho muze (Dasenka stala v puncochacich). Uf, vracim se do skolky pro boty, na druhy pokus opoustime skolku, a o kus dal koukam na sve boty a mam na nich skolkove navleky!! Preji vam taky tak vesele pondeli!Ja se na dnesek tesim, pratele!!:)

A navíc vypadá asi na 15!!!
Jsem si myslela, že mě to dítě hladí prstíkem po tváři (říkala jsem si, že je zase nějakej ulepenej) - a ona to byla fixa...tlustá... Tomu říkám zneužití choré matky.

Ty mi zas dneska dávaj!:) "Kluci, pomohlo by mi, kdybyste vyklidili myčku (umí to skvěle), a nechám na vás, kdy to uděláte." "Za rok, maminko."

Oboustranný zánět středního ucha zřejmě nějak úzce souvisí s chutí na kakao. Náš Ben vypil dnes v noci 6!!! kakaí. Za následek to má mj. to, že já dnes vypiju minimálně 6!!! Káv

...pomooc jsem fakt blondýna... Objednala jsem muži dárek a zřejmě jsem na něj přitom myslela tak intenzivně, že jsem to celý objednala na jeho jméno - jakože si to nejen musí vyzvednout na poště (!!!) ale ještě si to zaplatí! Ten se radostí převrátí!


"Se mi zda ze Bendovi rostou zase zoubky mami, dej mu dneska ty hovnopatika!" aneb pro bratra jen to nejlepsi!

Jeden zensky element na celou rodinu je asi malo...Fredik nemel ve skolce teplaky-bylo potreba, aby je dnes rano prinesl. Dam je na kliku vchodovych dveri, az budou odchazet, nemuzou si nevsimnout, rikam si rano v panice, ze je tam nechaji, jako vsechno, co jim nachystam. Podarilo se-teplaky zmizely. Tomas si je dal do baglu a odjel s nima do prace. :)))

Původně jsme si mysleli, že lumpačení našeho Frederika už nemůže nic překonat. Ovšem-chyba lávky! Jeho mladší bratr se rozhodl být ještě o něco lepší!:) Jen krátká ukázka Beníčkových nej za poslední týden: na festivalu v KV ukradl křídu a za běhu stihl: přečmárat tabuli s cenami na baru, utřít si ruce od křídy do kalhot paní na invalidním vozíku a nabarvit jí galusky na kole, dále v městské galerii skoro shodil Hlavu medúzy za pouhých 180tis Kč, zaběhl si do Cartiera pro hodinky, vyhodil do odpadkového koše či WC: dva ovladače, jeden mobilní telefon a jedny klíče od bytu, a včera se mu povedl kousek par excellence, když jakožto náhodný kolemjdoucí vychytal okamžik, kdy z ERA BANK vyjde poslední zaměstnanec, rychle vběhl do prostoru banky, dveře na buňku se zavřely a než stihla ubohá matka zasáhnout, už jen bezbranně zírala na šťastné dítě na odrážedle, zavřeného za dvěřmi bankovního ústavu.... Netěšte se na super historku, jak jsme ho odtamtud dostávali celou noc (úplně první myšlenka, která mi probleskla hlavou byla, že ho tam nechám a druhý den si ho v 8.50 půjdu vyzvednout, než otevřou a konečně se vyspím!)- nakonec šel kolem mladý chrabrý muž a vytáhl bankovní kartu, kterou šly dveře otevřít (!!!), načež byl náš malý satánek vysvobozen. Asi by nás to po chvíli napadlo taky...doufám!:) Tož těšme se na další veselé dny!!:))

Vite jak mit cekarnu u pediatra sami pro sebe? Staci,kdyz vase dite prohlasi:"to bude pani doktorka zirat,az uslysi ten muj CERNEJ KASEL, vid mami?"

Frederik pokračuje ve zvyšování mého sebevědomí. "Mami, kdybysme byli Šmoulové, tak táta by byl Taťka Šmoula, já Silák, Benda Šmoulíček a Ty, maminko, Nešika." Bezvadný a já doufala ve Šmoulinku s vlnou na hlavě a podpatkách!!!:)

"Kluci, co kdybych tu hromadu prádla vzala a hodila dolů z pavlače?" Oba zíraj s otevřenou pusou, nejsou si jisti, že je to sranda (obvykle prádlo složim a uklidim:)) ), Fredík zběžně prohlédne hromadu, která je stejně vysoká jako on - "maminko, neblázni, máme tam s Bendou ty ponožky od Ježíška!" :)) ...aneb jak se dítěti změní priority

„Mami nas kocar je fakt super,se tam vejde i basa!" No to nevim,basa je celkem velkej hudebni nastroj... "Mami...prosim te...BASA PIV..."

"maminko ja mam svaly, tata cary a vy s Benjem faldiky!"

Miluju tyhle chvilky, po ranu, kdy jsou vsichni jeste v perinach a ja uz ne...sama, v tichu a pritmi, s pullitrem kavy nabiram silu na dalsi den....a za chvilku uz se zacnou trousit ty opyzamkovany vonavy maly lidi a prvni co vyslovi je "ahoj maminko", polozi si na me hlavu a ja se budu muset mozna stipnout, abych zjistila, jestli se mi to stesti nezda♡ Hezky ctvrtek vsem!

P.s. A já vám přeji krásný pondělí!

5 komentářů :

  1. Brecim smichy 😂 diky za rozjareni meho rana! Bebi je skvela! A jsem rada, ze v tom nejsem sama a divny veci se stavaj i nekomu jinymu 😄

    OdpovědětVymazat
  2. výborné zážitky, taky tu mám upřímné dítě :-D

    OdpovědětVymazat
  3. To je úplně jako u nás doma, akorát já nevypadám na 15!

    OdpovědětVymazat
  4. Milé, vtipné, kouzelné... :)))))
    Kat....

    OdpovědětVymazat

×