Nakupování v Americe: "Ušopovala jsem se k smrti“

Kdo mě zná, tak ví, že to není možný. Ale fakt je! Jednou se mi to podařilo. Byli jsme totiž na Floridě. Z toho jsem strávila tak 7 dní v obchoďáku, 3 dny na golfu, jeden u moře a druhý v Disney worldu. Dobrovolně. Ty zbývající dobu jsem prospala a prokrastinovala s dítětem v zádech a někdy i na zádech. Tedy pár moudrých rad pro všechny budoucí návštěvníky konzumu.
Skoro dva roky jsem si nic nekoupila. No dobře, tedy nic zásadního... Do Ameriky jsem tedy jela s jediným cílem - nakupovat!


Hrabárny...
Nejlepší je Ross nebo TJ Maxx. Hrabárna na druhou. Co se neprodá v outletu, stáhnou sem a vy si ve své velikosti můžete sehnat super kousky. My už to měly s Alenkou tak zmáklý, páč jsme tam chodily někdy i každý den, že nám stačila i hodinka. Co taky dělat, když uspíte dítě, že jo?

Denně totiž doplňujou nový zboží. Nejlepší úlovek? Boty Ralph Lauren na podpatku za 40 dolarů. Hadry, boty, hodinky, bižu, voňafky.... Značky: Michael Kors, CK, Sarah JP, Victoria Secrect, Hilfiger, Nautica, Nike, Boss, RL... Já už si to ani nepamatuju...

Alenka. Náš parťák s Ellou. Alenka má Nikolku. Nikolka je o půl roku starší než Ella. Ella je o půl kila těžší než Nikolka.
Na první pohled příšerná hrabárna. Ale když se zorientujete, objevíte fakt úžasný kousky. Skvělý na sportovní věci, dětský věci, boty, šaty, kalhoty, trička...prostě na lítání po hřištích, dětských koutcích a já tomu říkám styling: "odskočila jsem si od plotny".
Značkový kabelky jsou tu drahý. Ty jsou dobrý v klasických outletech...
První den jsem myslela, že budu mít infarkt. A jednoznačně platí pravidlo, co se ti líbí, ber! Pak už na to nemusíš narazit.

Značkové outlety
Značkový outlety vypadají jako ty evropské, třeba Parndorf u Vídně. Jen mají jednu pekelnou nevýhodu. Je v nich zima! Chodíte po kolonádě, vedro k zalknutí a venku třicet. Jeden obchod vedle druhýho a vevnitř max. 18 stupňů. Takže mě z toho bolelo v krku a Vopice měla po první návštěvě přes 38. Naštěstí jen jeden den.

Navíc jede celá Amerika na slevový kupóny. Pokud jste nepřipravený jako já, nezaregistrujete se na stránkách předem a nevytisknete si jejich slevy, tak na místě si za pár dolarů můžete koupit slevovou knížku. To se vyplatí. Protože pak máte na to zlevněný zboží další slevy.

Evropský značky jsou zde tak o 20 procent levnější. Po nich jsem ani nekoukala. Ale například Gap je super levnej. Až mě to překvapilo. Svetr za 10, trička za 8? To nepochopíš. 

Taky se vyplatí koukat na platící zákazníky před vámi. Protože… my v jednom golfovým kšeftu nabrali hadry asi za 500 dolarů a já koukám na pána u pokladny, jak si z časopisu vytrhává kupón. Nad 70 dolarů dalších 20 mínus. Zachvátila mě panika další možné slevy....Jasně, že se ty časáky válely u vchodu. A jasně, že jsem těch kupónů uplatnila asi 6! Tzn. víc jak stovka dolů…
 V Banana republic miluju hlavně doplňky. Mají je fakt krásný a opravdu vypadají luxusně. V Londýně jsem za ně nechala majlant.. Tady asi 50 dolarů?

Chtěla jsem barevný hodinky. Ideálně ze žlutýho kovu... U MK za 170? Tudle! Tyhle byly v akci a když jste koupili více různých kusů velká sleva k tomu. Je skvělý, když jedete nakupovat do Ameriky v partě. To je vlastně vůbec skvělý, protože fakt není ve vašich silách stihnout všechny akční nabídky. Proto to taky každý večer u nás vypadalo jak na bazaru. Všechny ženský začaly vytahovat celodenní úlovky a podle toho se plánoval program na další den. Tedy kudy tudy cesta na golf a zpět..
Kufr navíc a 200 dolarů za nadváhu k tomu. Z Ralpha Laurena nám poslali děkovný dopis! Mimochodem, měli důvod. Tam jste nemohli opravdu nic nechat! Sako - původně 160 dolarů (chacháááá - už to je směšný) navíc 70 procent sleva k tomu a s VIP kupónem dalším asi 15 k tomu.... Už chápete?
Tak já už radší nebudu nic psát jo? Jak je to s tím hadem, co se nesmí dráždit bosou nohou? ...Tu já naštěstí mít nebudu, protože jsem si dovalila 10 nových párů.

Tak ale aby to nebylo tak růžový. Jídlo je v Americe teda peklo. Aspoň pro mne. Všechno je smažený a všechno je nějaký nasládlý. I šunka! Chleba příšernej.
To se takhle těšíte na seafood a todle vám přinesou???? Všechno mají smažený a je to bojovka, co pod tím trojobalem neobjevíte.
Nakupování s dětmi je kapitola sama o sobě. Doslova Sophiina volba - vyzkoušet super výhodný kousek /když ho opustíte,  za pár vteřin už nenaleznete/ nebo běžet za dítětem? Naštěstí mají aspoň v potravinách vozejk pro dvě děti najednou. Nikolka usnula vyčerpáním... Vopice vymýšlí, kde by zas zaškodila...

A objevila jsem dvě nový značky! Kdo hraje golf, ví, že tady je golfové oblečení opravdu předražený. Já objevila IZOD. Značka, která v Evropě není. Skvělý barvy, materiály, dokonce i trička bez límečku. Jejich koncept je celkově ležérní a můžete v něm vyrazit i na víkend. Mají to oblečení prostě promakaný. Ceny? No, to byste zaplakali.

Taky jsem chtěla šedivou kabelku. Původně jsem mířila ke Korsovi. Upřímně, nějak se mi ta značka přestává líbit. Asi je to tím, že poslední dobou se z toho stávají kolotoče a tady je příšerně předražená. Tak jsem u Michaela Korse bacila aspoň dvoje šaty. Jedny za 50, druhý za 100. A pro tu kabelku jsem musela do Coache. Coach mě naučila Alenka, která u něj pravidělně nakupuje. Americká značka s lepším propracováním než Kors a menším kolotočářstvím.

Tak to je asi tak všechno a já doufám, že na konci týdne už opravdu budou ty dvacítky, protože jsem pořádně kromě tý kabelky ještě nic nevytáhla. A jak jsem to všechno narvala do tý skříně, tak si už ani nepamatuju, co všechno jsem nakoupila... Což je klasika. Dyť to jistě znáte.

Pro ty, kteří nemají nakupování dost - zde kosmetický americký post.

Pro ty, kteří nesnáší nakupování - zde Disney world.

P.s. Příští týden to bude měsíc, co jsme zpět a já ještě nebyla v krámu. Přísahám. Ale už od víkendu sjíždím na ajfounu ty různý aplikace s novým zbožím. Nějak mám pocit, že nemám co na sebe!

1 komentář :

  1. Líbo Jsi nejlepší shopaholic: :D
    Já bych tam v těch obchoďácích umřela, fakt že jo :))))

    OdpovědětVymazat

×