3 tipy, když si chcete dát palačinku, víno a nejen dobrou kávu

Poslední dobou mi největší radost dělá jídlo, protože díky vopičinci v břiše si na sebe už koupit nemůžu vopravdu nic! Ach bože! Tak dneska tři tipy na skvělý podniky, který nikdy nezklamou. Slepičky asi znáte, ale francouzský vinný bar na Smíchově možná ne a co vám říká Monolok?
Jestli milujete Francii, palačinky, klid a máte auto, zajeďte si do Průhonic do Creperie U slepiček. Kromě sladkých a slaných palačinek, na které si můžete naporoučet, na co zrovna máte chuť, jsou v nabídce také saláty, fondue, raclette a i šneci.
Nejlepší je sedět pěkně venku na zahrádce ve stínu, kochat se letní atmosférou, žvanit, pít domácí limonádu a navzájem si ochutnávat palačinky.
Mimochodem hit poslední doby je níže: Palačinka starofrancouzská s povidly, vanilkovým šodó a mákem.

Tak palačinku už máme za sebou a je čas ji něčím zapít. Pokud se motáte často po Smíchově, zaskočte si do nově otevřeného vinného baru www.pierrepauljacques.cz. Ten jsme objevily úplně náhodou s Bárou.
Ideální místo na holčičí dýchánky, popijete skvělý víno a můžete ho zajíst tapas, sýry a tak vůbec. Interiér je moc hezký, jen jsem nestačila vyfotit více, ale to by zas bylo moc dokonalé, ne? :)

Vůbec nechápu, kdy mě ta Bára stihla vyfotit! :) Nic si napamatuju, ach jo..
A do třetice můj staronový objev od Jonáše - kavárna Monolok na Vinohradech. Naprosto super místo. A to jako že vážně! Hlavně pro ty z vás, kteří si potrpí na opravdu skvělou kávu, tak ty se z toho převrátí.
V týdnu mají otevřeno už od osmi hodin, skvělé místo na schůzky u snídaně. Wifi taky fičí a zahrádka ve vnitrobloku je moc milá. Takže asi tak!
Kávu chystají z vlastní kávové směsi

Vybrat si můžete, jak ji chcete připravit

A ty dorty.... 

FOTO: Mololok cafe

Tak zatím a vidíme se v Monoloku a po porodu na baru, jo?

1 komentář :

  1. je.. dorty, to mi připomíná... Cafe-Cafe v Rytířský. Nemůžu si pomoct, tam má pan Richard prostě nejlepšííí:)

    OdpovědětVymazat

×