MUST HAVE - šaty, ve kterých se skvěle pije šáňo

Miluju šaty. Neškrtěj na břiše jako kalhoty a my holky v nich vypadáme prostě jako holky. Což není nic překvapivého, protože v šatech vypadaj i kluci jako holky, že.  Tyhle, které vám dneska ukážu, jsou lehce retro, děsně ženské a kromě podpatků a la Marilyn jim strašně sluší sklenka šáňa na terase nad Prahou.


Jejich autorkou je naše kamarádka, návrhářka Natálie Steklová. A ta, nejen že dělá děsně krásný oblečení, ale ještě dává pozor na to, aby to, z čeho šije, nezatěžovalo naši planetku, nikomu neubližovalo a aby se využilo všechno bezezbytku. Takže holčičky, nehromadit blbosti, který za jednu sezonu skončej na skládce (Líboo:), ale recyklovat a upcyklovat.... tedy vdechovat nový život starým věcem.

Protože my, co už nejsme nejmladší, si myslíme, že to stojí za to... a přesvědčujeme o tom dnes a denně například svoje muže. Nehledat nový zboží! Naše sezona ještě neskončilaaa... ježiš, mě zase napadaj blbosti:) Tak zpátky k Natálce a její letní kolekci a hlavně novému Shop&Cafe....


... místu v centru Prahy, které spojuje módu, neuvěřitelně příjemný interiér a bacha - taky exteriér, protože má i dokonalou terasu s výhledem do Národní třídy - s ňamkama v podobě domácích sladkostí a koktejlů a čajíků a kafíček a pivíček a šáňa. A právě tady  nafotil Jaromír Malý s modelkou Jiřinou aktuální Natálčinu kolekci.


A ta je ale fakt hodně o šatech. Natálka myslí, že se v nich skvěle popíjejí koktejly. Já zas myslím, že určitě, ale vzhledem k obsahu cukru třeba v takovým mojitu, já hlasuju za šáňo. Teda sklenku, protože jinak by to vyšlo nastejno. Což většinou taky vyjde:) Ale co, do těhle šatů naštěstí nemusíme vypadat jak reklama na hlad...


Baví mě tyhle  fotky, které dokazujou dvě ale úplně zásadní holčičí pravdy: černé koktejlky chtěj rudou rtěnku a silueta  přesýpacích hodin je dokonalá...


Rychlá vzpomínka na vedro a na to, že bez korzetů se neobejde žádná Natálčina kolekce. Chci korzet a nechci, aby tohle léto skončilo.


Pro naši  G6 kamarádku Péťu, která je víc kalhotová a ve středu vyhrála v Číně stříbrnou medaili v Tai-či, či jak se to jmenuje, jsem našla tenhle boží křivák. Potože tam jela s krosnou a ta se v šatech blbě vláčí.


Námořnické šaty jsou z bavlny a oboustranné. Koho omrzí modrobílá klasika, otočí je a zadním vchodem může zdrhnout bez placení jako někdo úpně jinej.


I tyhle šaty vypadaj na první pohled jako nevińátka, ale jsou to náhodou pěkný podšívky... a ne jen proto, že se daj nosit z obou stran....


Dlouhé, letní, ach jo, kdyby mě tak někdo chtěl pozvat na holywoodskou party k bazénu... a ne furt k rybníku na buřty....


Denimové, akční a s krásnými knoflíčky. A ty kecky Kedsky, co má Jiřinka na noze, ty se daj v Shop&Cafe koupit taky. Různý.


Přes šaty klidně drsnou bundičku a na hlavu čapku.... a teď mě napadlo, že by se v tom dalo něco opravovat. Třeba zámek u branky. To jsem dala dneska. Já trčim na ulici, branka nejde odemknout, co počít. Plot vysokej. Tak jsem k němu najela autem, skočila na kapotu, z ní na zídku a přes strom do zahrady. Pak už stačilo hrábnout v garáži po tom správným vercajku, trochu se v zámku pošťourat a bylo. Dost hustý. Asi jako tenhle outfit.


A ještě jedna  korzetová. Takhle jsme tam taky seděly s Líbou v červnu  na terase... jen jsme bohužel vypadaly trošku jinak.


Všechny  modely a mnohem víc - třeba šperky, tašky, Bachovy kapky, přírodní vůně - najdete v Natálie Steklová Shop&Café . Je na Jungmannově náměstí 17 v Praze, v posledním patře domu hudebních nástrojů. Boží uvnitř a nepřekonatelný na terase...a ten výhled...a ty večírky. My jsme tam krátce po otevření udělaly s Líbou naši první Ne-dokonalou party. Byla dokonalá. Takže na podzim plánujeme dvojku. A stopro zase u Natálky.

Pohled z terasy do interiéru... na hadry... co může být na holčičím večírku víc
Odsud jsem měla už za totáče svoji první... a taky poslední kytaru... jsem hluchá jak poleno, jak se ukázalo
Terasa, kam ani po půlnoci nechodí nikdo prudit, že moc pištíte

 Kolekce Natálie Steklové najde online i  na FLERU

6 komentářů :

  1. Asi ty šaty potřebuju. Aspoň jedny...

    OdpovědětVymazat
  2. Oboustranné šaty mě fakt dostaly :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Šaty jsou úžasné, ale ta cena bohužel rozhodně není pro "mámy":o)

    OdpovědětVymazat
  4. každý kousek je originál z k přírodě šerných , přírodních a tím samozřejmě nákladných materiálů, šitý návrhářkou, to opravdu nešijou za dvě padesát v Číně..... takže cena tomu naprosto odpovídá:)

    OdpovědětVymazat

×