Když cizí neštěstí potěší: Modelkou XXL...

Se tak koukám na fotky z loňského léta a vzpomínám, jak jsem si říkala, že už opravdu začnu méně pít, kouřit, více sportovat a... A teď si říkám, no nebylo to tak špatný, protože teď je to moc špatný! Celá rodičovská půjde na všechny ty zkrášlovací nesmysly a Vopici z toho nedám zhola nic! Bože, dej, ať má postavu po Romanovi a po mě obličej!

Když mi před časem říkala Natálka, že do Betynky potřebují modelku na proměnu, zda bych to nebrala, tak jsem si říkala: "Já? Bože, ta se zbláznila! Dyť na velryby se nic pěknýho nešije, XL velikosti taky nic moc. A cpát se před cizíma do vypůjčených hadrů a třást se, že je buď rozervu nebo v lepším případě neservu, bylo snad větší trauma, než hlásit těm "nacistkám" u Apolináře před plnou čekárnou svojí aktuální váhu.
/všechny sestřičky nejsou tak direktivní, ale jistě dokážete pochopit, co dokáže jedna nenaložená, udělat s celou čekárnou matek v posledním tažení/


Jenže, to měl fotit Natálky Ondra, redaktorka Gábi je taky super, nebudu se muset obnažovat před cizíma, u nich v ateliéru to znám... a pro tu srandu, na památku, jako vzkaz budoucím generacím...
A když tak nutně potřebovali valibuka a já mám sociální cítění.... A hlavně, cizí neštěstí potěší, takže tohle je pro všechny, které přibraly taky 30 kilo, nejste v tom samy. Koukněte níže!
Gábi byla přešťastná, že ji šéfka pochválí, jakou to urvala velrybu.  Já nenápadně gestikulovala na Ondru, ať mi aspoň ty ruce a nohy zmenší ve Photoshopu. Gábi zas švitořila na Ondru, že v žádném případě nesmí nic zmenšit... Že to je přesně vono!

Mimochodem, do poradny chodím pravidelně ve středu, ale tento týden jsem šla ve čtvrtek a odhalila jednu nehezkou věc. Do té doby jsem si totiž naivně myslela, že jsem sice tlustá, ale nejsem v tom sama, že to tak strašný není. Taky, že nejsem nejstarší... A že je vlastně výjimkou 1 vizuna ku 20.

Protože ve středu tam chodí opravdový "maminy" - to slovo nesnáším a je to pro mě synonymum velryby těsně před vrhnutím, kategorie do které spadám i já.

Jenže ve čtvrtek jsem tam byla jediná "mamina" já! V čekárně seděly samý dlouhý ruce a nohy s melounem /žlutým, NE červeným/ někde mezi tím!

Nejhorší na tom ovšem bylo, že zrovna jedna taková, jak my s Martou říkáme "40 kilo rozpaků", si zrovna četla aktuální Betynku! A když nalistovala proměnu s "maminou", protočila vočima, odfrkla jak čubka v posledním tažení a významně se rozhlédla po čekárně, že ONA - ONA  by tedy tohle nikdy nedopustila.

Naštěstí mě celým jménem volali zrovna do ordinace /to taky nechápu, u všech řvou jen příjmení a mně tam narvou i tu Libuši/.  Což je pro všechny Kristýnky, Apolenky, Beátky, Klárky taky pěkný terno.
Bomba, co? Jak se vidím, tak si vzpomenu na úryvek písničky: Hej, paní mámo... nač tu dceru máte...

No co vám budu povídat, v ordinaci jsem doktorovi hned po pozdravu řekla: "Že to je tedy pěkně nespravedlivý, že jeho středeční kolega má samý tlustoprdky a že von má tedy rozhodně lepší materiál a že mě sem už ve čtvrtek rozhodně nedostane."

Paní Kadrnošková...
Na to on mi s úsměvem řekl, že to mám být ráda, že jsem nemusela přijít v pátek. To prý je čekárna plná VIP - to je samá modelka a hérečka...
Ano, v první chvíli jsem ho chtěla dotáhnout k TÉ v čekárně, vyrvat JÍ ten časák z ruky jako důkaz, že já jsem taky modelka! A že modelky nejsou jen 40 kilo rozpaků, ale i dvakrát tolik. Dále mu jmenovat seriál, ve kterém jsem se objevila asi na 20 sekund, všechny mé slepičí a jiné zvířecí role ve Sklepě a že momentálně dokonce alternuji Davida Vávru!

Ale pak jsem se na to vyprdla. Asi na třetí pokus vyfuněla na ten jejich kavalec a pomstila se mu mou dokonalou pedikůrou na mých nafouklých rukavicích místo kotníků. To, aby veděl, že jsou na tom ostatní doktoři i hůř! Protože, co si budem povídat, tolikrát jsem si neholila nohy, nebyla na pedikůře za posledních pár let - jako za posledních pár měsíců! Jen je to stejně jedno, páč na sloupech nevypadá pěkně opravdu zhola nic.

P.S.Už mám připravenou hubnoucí básničku, ale tu vám prozradím až po porodu!

Pokud jste dočetli až sem a chcete znát můj názor na těhotenství, tak klikněte!

8 komentářů :

  1. No bezvadný, zasmála jsem se jako nikdy. Krásně a vtipně popsaná ta hrůza, kterou já už mám ,naštěstí, za sebou. Já jim dám "nejhezčí období v životě ženy"! Nic takovýho...Těším se na ty tvoje články potom...Já už mám skoro 6 měsíční dítě a pořád 10 kg nahoře...což ty se žlutým melounem ani nepřibraly:-(( Tereza Netolická

    OdpovědětVymazat
  2. Líbo ty seš vtipná:)) vypadáš krásně a držím palce!!

    OdpovědětVymazat
  3. Jo a ps: já se chodila vážit k mámě do ambulance a od jistý doby už sme si spolu tu váhu vymejšlely. To mi dost ulevilo:)

    OdpovědětVymazat
  4. Líbo, svým humorem tomu dokážeš dát úplně jiný ROZMĚR :)gb

    OdpovědětVymazat
  5. Taky jsem se dost nasmála! A seš fakt krásná!

    OdpovědětVymazat
  6. Fotky vypadaj skvěle :) a článek vtipný jako vždy :)

    OdpovědětVymazat
  7. Váhu si taky trochu vylepšuju... Teda poprvý včera, potom, co doktor na poslední návštěvě pronesl něco jako: "uff, dávejte si na to pozor". Na včerejší číslo řekl: "tak to by šlo". :))) Nevim, co budu dělat, až se rozhodne převážit to tělo přímo v ordinaci... Asi uteču. :D

    OdpovědětVymazat

×