Po tomhle fakt nezhubnete - čím jsme se cpaly v létě

Letošní léto ujíždím na Limetě. To je moučník, kterým mě a všechny kolem dráždí už od loňska kamarádka Svatka a až letos konečn milostivě vyšpulila recept. A dokonce dala svolení k jeho zveřejnění. Ale nesmíme to nosit na ty večírky, kam chodí  i ona, protože to by se fakt naštvala.







Tahle totální ňamka má prapůvod v jakémsi děsně složitém moučníku dortového charakteru, se kterým by se mně fakt patlat nechtělo. Svatka se s ním patlala roky, ale už ji to taky přešlo, protože jsme ho na večírkách sežrali vždycky tak rychle, že se rozhodla recept zjednodušit, narvat do mísy a ty naplnit před každou letní akcí aspoň dvě. Naštěstí.

Já jsem ho udělala našemu Tadeášovi místo dortu k 25. narozkám a fakt se mi děsně poved. Protože tohle se zkazit nedá. Má asi milion kalorií a nejde ho přestat jíst, takže se s vámi škodolibě a moc ráda podělím o recept, holčičky:) Líbo, Ella ho bude milovat!

Bez výčitek nakoupíme:
5 limet
2 zakysané smetany
2 šlehačky
1 slazené kondenzované mléko
1 Lučina nebo Philadelphia ( původně tam patří Mascarpone, ale to je fak už divně tučný)
2 lžíce třtinového cukru
máslové sušenky (nej jsou z Marks&Spencer)
máta nebo meduňka na ozdobení (ale bez ní se to taky sní:)


A teď se to zmastí dohromady.
Tedy nejdřív našleháme šlehačky a ze 4 limet nastrouháme kůru a pak vymačkáme šťávu. Obráceně to jde blbě, věřte mi. Já to nějak nepromyslela a strouhat vyždímaný chcíplý půlky limetek je fakt o prsty.
Smícháme smetany, kondenzované mléko, cukr, limetkovou šťávu a kůru a Lučinu (já jsem místo ní prdla ještě třetí smetanu, ale když jsem se přiznala Svatce, tak mě důrazně požádala, ať sem ten recept napíšu správně....). A když je směs pěkně hladká, přidáme nakrájené máslovky (já  pankáčsky nalámala Clubky, ale to jsem radši zatloukla) a nakonec jemně vmícháme šlehačku.

A teď neužíráme a Limetu přelejeme - ne, to není to správné slovo, protože neteče. Takže Limetu překydneme - no, zní to děsně ale vystihuje přesně - do čisté mísy, ozdobíme nakrájenou limetkou, případně lístečky máty nebo meduňky a strčíme do lednice. Čím je studenější, tím je lepší.

A až si půjdete potřetí přidat, tak na mě nedávejte. Já vás varovala. Dobrou chuť a Svatce Forbelské moc dík za letošní letní kilčo navíc.

P.s. prý se skvěle hubne baletem:)


http://24.media.tumblr.com/99dbea179eae16dfc7512c738d2ad3e0/tumblr_mqco74YGKK1rf43pdo1_r1_1280.gif

Žádné komentáře :

Okomentovat

×