LEEDA Restart - nová kolekce je prostě krásná

Nikdy nezapomenu, jak jsem si u LEEDY pořídila  šaty do Varů a taky nátělník z trampské kolekce. A jak  jsem strašně toužila po nějakém modelu, který vzešel z jejich první spolupráce s architektem Janem Kaplickým. Ale přišla jsem pozdě a zbyl na mě už jen moc velký top s "lanem" za krk, který tím pádem odhaluje víc, než se sluší... Nevadí. Sice ho nenosím, ale mám ho jako trofej. Když nám zatrhli na Letné tu krásnou Kaplického knihovnu. A taky mám z té kolekce tričko OK JK! A to naopak nosím už několik let. Takže by to pomalu chtělo něco nového... LEEDA Restart!
 
Jedny šaty - tři siluety. Záleží, jak si je oblečeme.

Novou originální kolekci značky LEEDA nazvanou Restart uvidí poprvé návštěvníci  druhého Czech Design&Fashion Weekend v Bruselu a my tady v Praze za ní můžeme vyrazit na začátku prosince na pražský Designsupermarket. Nebo rovnou do butiku v Bartolomějské ulici.

 






 


Restart byl  sice původně pracovní název, ale naznačuje i jednu zásadní personální změnu. Z Leedy po deseti letech existence odešla Lucie Trnková – jedna ze dvou zakladatelek značky.  Kolekci název zůstal a zachycuje tak i tuto změnu," říká Lucie Kutálková, stávájící designérka Leedy.

V kolekci najdeme ručně pletené maxi svetry ze směsi mohéru a hedvábí, šaty i kašmírové kabáty s hedvábnou podšívkou. Praktické, vtipné a zároveň stylové řešení představují variabilní šaty a topy, které si můžeme obléct na několik způsobů. 

„Dávám dostatek prostoru zákaznicím v tom, jakou siluetu si vybrat, podle toho, jak si model oblečou. V kolekci se objevuje vrstvení a kombinace transparentního a neprůhledného materiálu. Pro doplnění modelů jsem si vybrala šperky Blueberries od Markéty Richterové a Zdeněk Krulicha, které doplňují jednoduchost a čistotu o prvek organických tvarů. Náhrdelníky jakoby obrostly kolem vsazených perel,“ popisuje svůj Restart Lucie Kutálková. 


Šedá, lomená bílá, černá, křehce uvolněná, vzdušná a rozevlátá - mně se Restart  fakt moc líbí. A možná by do něj šly i Tilda Swinton, Kim Cattrall (naše milovaná Samatha ze Sexu ve městě:) nebo Susan Sarandon, které už u LEEDY taky nakupovaly. Co na něj říkáte vy?

 



























 P.S. Kdyby vás zajímalo, co chic trampského jsem si tenkrát u LEEDY koupila já, tak tohle (jen jsem si zbaběle vyholila podpaží:)



1 komentář :

  1. Jak se moc nezajmám o módu, tak tohle je moc pěkné.
    Áda

    OdpovědětVymazat

×