Ženy pro ženy: Jaký krém na obličej v zimě? Poradíme vám!

Nutně potřebuju nový krém! Jakmile klesne teplota pod 15 stupňů, začíná se ze mě stávat ještěrka a s přibývajícím věkem vlastně ještěřice. A to tedy rozhodně néééé! Chci být krásná do sta let, ideálně bez vrásek a kdo říká, že ne - tak kecá! A protože moc nevěřím všem těm redakčním testům, samy jsme je taky dělávaly, oslovila jsem 10 žen různého věku, pleti i povahy, co na "hubu" v zimě. A protože nás hodně čtou i chlapi, tak to taky rozklikněte, ať víte, co koupit, když bude nejhůř k Ježíšku, protože krém se vždycky vypatlá. A když nebude na pusu, tak na nohy se vždycky hodí. Musíme si přeci pomáhat.
Potřebuji nutně hydrataci, nejlepší je od Biodermy a taky "želé" od Skinfoodu, ale ten zas není v Evropě. Často se vracím ke zlaté řadě od Avonu. Sensai je boží, jen na jeden krém padne měsíční rodičák /mám 3,5 tisíce/, takže na další si počkám pár let. 

Neměla bych to říkat, ale jsem schopná si na obličej napatlat cokoliv. Myslím a občas se na to vymlouvám, že dost záleží na genetice, kterou stejně neovlivníte a taky na stavu vaší peněženky, kterou zas ovlivníte, ale jen někdy. Co rozhodně ale vaší kůži neprospívá, je alkohol a cigarety. To jsem vypozorovala nejen na sobě, ale hlavně na naší babce. Jakmile přestala kouřit, omládla o několik let.

Nedávno jsem doma měla dýchánek, na který jsem pozvala Martu s Blankou. Blanku jsem potřebovala opít (proč, se dozvíte tady) a Marta to má za rohem. Ale potřebovala jsem taky na někom otestovat jednu kosmetiku, která je skvělá, jen je dělaná z pro nás méně obvyklých věcí. No, co vám budu povídat, od hadích ocásků, po hlemýždí sliz až po lososí extrakty.
Zkrátím to, až budete cokoliv potřeboval odzkoušet, opijte Blanku, ta si napatlá na obličej cokoliv a na konci večera naproti vám bude navíc jako bonus sedět Geiša. Nekecám! Protože je to fakt kámoška, po pátým krému a desátý masce, přišla na řadu dekorativka. Po třetím pudru jsem to přestala počítat, jen nějak výrazně zbledla a pěkně na ní vynikly všechny ty oranžový rtěnky. Nic si totiž nesmyla a překrývala pěkně jednu vrstvu druhou. Ani nevím, jak dopadla, zda bylo Turínské plátno ráno na polštáři, či ne.

To Marta po prvním testu vyměkla. Než jsme ji stačily přečíst návod, horlivě si napatlala lososí extrakty na celou hubu včetně očí a to přitom v návodu bylo důrazné upozornění, abychom se vyhnuly právě těmto partiím. Takže se pak logicky k tomu lososu na hubě dožadovala koleček citrónů na oči, nebo ať jí tam ten citrón rovnou nastříkáme, že to už je stejně jedno. Ale to my už řvaly smíchy a ona, že prý má koncert nebo co, tak už se patlala jen na ruce...

Ale právě na tomhle večírku mi došlo, že zas bude zima a já zas zapomněla, co si na tu svoji hubu obvykle mažu. A tak jsem se rozhodla vás zeptat.... a tak tady to máte! :)

Andrea, 30+, smíšená pleť
Pro sebe a pro malou používám krém na ruce Silicium od značky FITNE doslova na všechno. Na ruce, nohy, ksichtík... je v bio kvalitě a s křemíkem - ideální pro atopiky i ekzematiky a nenásilně voní. Mám ho neustále v kabelce, páč je to krém na ruce:). K dostání občas na www.biobeauty.cz a fakt stojí za to!
Cena: 275 Kč
Magda, 35+, normální pleť
Používám Korres Wild Rose hydratační krém i oční krém, vyhovuje mi na zimu nejlíp, neni moc hutný, krásně se vstřebává, krásně voní a je přírodní. Jo a ještě Wild Rose rozjasňující sérum, když potřebuji SOS záchranu pro unavený obličej.
24 hodinový hydratační rozjasňující krém pro normální a suchou pleť s SPF 6. Olej z divoké růže je přírodní zdroj vitamínu C, který má výraznou schopnost redukovat jemné vrásky a barevné nedokonalosti pleti. Cena: 635 Kč, 40 ml
 Romča, 30+, smíšená pleť
"Mám hned tří oblíbené značky: Vichy, Mary Key a La Praire. Ale v koupelně mám vždy Normaderm od Vichy, protože se mi hned vsaje, hezky voní a super se roztírá. Skvěle hydratuje a mám ho i pod make-up.
Globální hydratační péče proti nedokonalostem pleti. Spojuje 3 aktivní látky s peelingovým účinkem (kyselina salicylová + kyselina glykolová + LHA). Nedokonalosti pleti a začervenání jsou redukovány, pleť se neleskne a nemá ucpané póry. Lehká, nemastná a nelepivá textura hydratuje pleť 24 hodin. Krém je vhodný jako podklad pod make-up. Nekomedogenní. Hypoalergenní. Cena: 344 Kč, 50 ml
Bára 45+, smíšená pleť
Do zimy určitě Ryor s kaviárem. A klidně noční na den, když mám pocit, že potřebuju namazat. Pak taky nedám dopustit na obyčejný krém Nivea Soft a na šupinky a vysušenou, podrážděnou  kůži se osvědčil léčivý v lekárně koupený Excipial U Lipolotio.
Lehký, regenerační krém s vysokým obsahem kaviárového extraktu, makadamiového oleje a vitaminu E. Noční krém svým mimořádným složením nejen regeneruje a hydratuje, ale i výrazně zpomaluje proces přirozeného stárnutí pleti. Cena: 320 Kč, 50 ml
Blanka, 30+, moje druhé mladší já
Taky neví a taky nemá jenom jeden, stejně jako já! :)
Pane jo, takže, tohle všechno používám, nemám jeden krém a už vůbec ne na zimu a na léto. Proč? Protože si prostě nemůžu vybrat. Plet mám citlivou, spiš smíšenou a bez nánosu make-upu lesklou.


Petra 25+, suchá a citlivá pleť
V zimě mám nejradší Garnier a když je úplně nejhůř a na horách, sahám  po klasice jménem Nivea.
GARNIER Krém pro velmi suchou pleť obsahuje ovocné mikrooleje z meruněk, oliv, avokáda a zrníček černého rybízu, které Vaši pleť zjemňují, vyživují a dlouhodobě chrání před vysušením. Bohaté a zároveň jemné nemastné složení se okamžitě vstřebává a zanechává pleť hebkou a hydratovanou. Cena: 119,90 Kč, 200 ml


Helena, 50+, smíšená pleť
Pravidelně střídám značky Loreál, Nivea, červenou řadu Garnier a vždy si kupuji celou péči. Tedy denní, noční i oční krém. Naposledy jsem si koupila Rejuvenating Anti-Wrinkle Cream od Lorealu. Ale když je v zimě opravdu nejhůř a fakt mrzne, koupím si zimní zázrak od Altermedu.
Zimní pleťový krém Altermed Panthenol winter cream pomáhá udržet pleť příjemně vláčnou a hydratovanou i v nepříznivém počasí. Obsahuje unikátní složku: Arctic complex altermed s výtažkem z mořské řasy Durvillea antarctica. Právě tento patentovaný komplex efektivně chrání pokožku před nepříznivými účinky chladu včetně zamrzání vody na pokožce. Je hypoalergenní. Neobsahuje chemické konzervanty ani barviva. Cena: 180 Kč, 50g


Maruška, 20+, spíše mastná pleť
Protože mám mastnou a zároveň suchou pleť, používám né zrovna známý krém od značky Original Atok. Skvěle na něm drží make-up a je na noc i den, což je super!
Krém Viana působí antisepicky a protizánětlivě, chrání pokožku před škodlivými vlivy prostředí a regeneruje. Obsahuje éterické oleje, které jsou známé i antiseptickými a protizánětlivými účinky.  Cena 224 Kč. A tu fotku jsem se dala záměrně, abyste věděli, že si nic nevymýšlím a holek se opravdu ptám.

Kamila, 30+, normální až smíšená pleť
Kdysi jsem žila několik let v Anglii a zbylo mi od té doby pár zvyků. Například stále používám stejný krém "číslo 7". Kdykoliv letím do Londýna, nezapomenu si koupit zásoby denní i noční varianty. Zatím jsem lepší prostě nenašla.


No7 Beautiful Skin denní krém pro normální až suchou pleť je obohacený o šípkový olej, který je účinný na suché oblasti. Vaše pleť bude již po týdnu užívání zářivější a krásně hydratovaná. Cena na internetu 12,5 liber.
ELLA, citlivá miminkovská pleť, 2,5 měsíce
Máma mi na pusu patlá Biodermu, to mi dělá dobře, protože dost často slintám a mám tak hodně suchou kůži. Ale to mám asi po mámě, ikdyž ta teda neslintá. Jenom někdy. Když jdem venku kolem výkladní skříně obchodu. Nejsem totiž ještě očkovaná, tak dovnitř nesmíme. Jinak občas mám taky pupínky a to mě pak myje strááášně smradlavou vodou, ředí to přímo na mě a jmenuje se to Cytéal.
Podrážděná pokožka okolo úst vzniká v důsledku kontaktu se slinami (opakované tření dudlíkem, palcem, anebo oblíbenou hračkou) a její stav se často zhoršuje chladným počasím a větrem.Jediný přípravek, který se přímo zaměřuje na příčiny podráždění, Bioderma ABCDerm Péri-oral, aktivně bojuje s amylázou, enzymem, který se nachází ve slinách a zhoršuje začervenání pokožky. Je to díky složce, která obsahuje antienzymatickou účinnou látku: Amylpriv (patent společnosti BIODERMA). Cena: 289 Kč, 40 ml

A na závěr: Vím, že jsem se zdaleka nezeptala vás všech, ale nemohly byste naopak vy - poradit mě a minimálně Blance? A taky kdyžtak napište, jaký průzkum mám udělat příště.

P.s. Báro, právě jsem se rozhodla, že založím rubriku Ženy pro ženy. Protože doporučení je přeci nejlepší reklama, že jo?! 

Foto: archiv firem

2 komentáře :

  1. Estee Lauder- Idealist, řečený LOS PERFEKTOS, nikdy jsem neměla nic lepšího!

    OdpovědětVymazat
  2. FC CC Ceutical - s tímto krémem jsem velmi spokojena, působí přesně tak, jak je uvedeno v popisu. Pleť příjemně zvláčňuje, nedostatky zakrývá a zároveň ji rozjasňuje. Cítím se od 10 let mladší :)

    OdpovědětVymazat

×