Recepty na 5 polévek, které musíte umět vařit!!!

Venku je fakt hnusně, brzo tma, Vánoce se blíží, únavu už přišla a není z toho cesty ven. Teda Bára jí má, Bára se pojede ohřát k móři. To já tu s Vopicí budu zažívat tu neskutečnou prudu oblíkání neposednýho dítěte, tahání krámů z louží, sušení špinavejch smradlavejch hadrů - všude... A bo není čas - ztrácet čas, zachraňují mě polívky! Dají se jíst několik dnů, zahřejí, některé jsou dokonce dietní... Tak honem k plotně! Bude vám chutnat, to přísahám!


Rakouský česnekový krém. Milujeme ho na sjezdovkách v Alpách. Moc jsem ho chtěla jíst i doma, tak jsem si pomohla díky Ditě P. Má podobný recept ve své knížce. Polévka, která vás prohřeje.
Dal: afgánská čočková polévka. Čočkovou polévku normálně nemusím, ale tuhle - tu miluju! Je v ní totiž orientální koření. Italská mrkvová polévka: Tak to je dietní tutovka. A co víc? Dietně vůbec nechutná!!!
Thajská polévka Tom Kha Kai. Tak z té se doslova převracím. Naučila mě jí Bára a fakt je dost dobrá, po česku uvařená a s chutí originality. Foto: rachelcooksthai.com.
Mexická polévka: Nejlepší druhý a další den. O té už taky psala Bára. Je naprosto výtečná, zeleninová, dietní!!! Zasytí celou rodinu, i manžela!!!!

Ty jo, až teď to vidím. To je doslova mezinárodní kuchyně! Opravdicky jsou všechny polívky odzkoušené, v našich rodinách pravidelně servírované, olizují se všichni a hlavně - nikdo neprská, když je musí jíst i další den!

1 komentář :

×