Thaiský šoping - a fashion děs pro Líbu

Když jsem si přečetla, jak Líba v Salcburgu šopovala, udělalo se mi závistí zle a musela jsem taky. Aspoň na místní trh pro zeleninu.

Huráá, šoping... !!!



Trhy se na thaiském ostrově Lanta, kde se válíme už čtvrtý den a nějak se nemůžeme pořád  probrat, konají denně a pokaždé někde jinde. Ty páteční jsou u nás za zatáčkou. Směrem na Old Town, kdyby někdo tápal, kudy tam:) Je to zaprášenej chaos se stánky plnými hnusných kramajzlů a skvělého jídla. Hotovky jsme tentokrát vynechali a nakupovali jen potraviny-suroviny . Protože nás tu baví i vařit!


Určitě znáte místní žlutý, zralý, božský mango. Ale to nezralý zelený, který má prodavač  vedle mandarinek, to je taky bomba. Vyzkoušet! No a sušený chili ve třech velikostech. Takže holky, nechci v hospodě slyšet hysterické objednávky typu "medium spicy". Protože medium spicy is not spicy.... jak říkaj Thaici. A po pálivém jídle se hubne, to vám snad nemusím připomínat!





Beru i trochu kuřecího masa. Sice po něm lezou mouchy, ale je čerstvý, vońavý a jestli si někdo myslí, že hospody nakupujou maso někde jinde a bez much... tak chachá. Nenakupujou.


Srašně mě baví místní zelenina. U spousty vůbec nevím, co s ní, ale je tak nádherně čerstvá. A taky mě baví, že ji nemusím v tom vedru nakupovat nebo prodávat s hadrem na hlavě. A jak se tak na tu fotku koukám, pantáta je taky rád, že mu větřík profukuje kadeře.... 


















A jestli mě bude Líba ještě chvíli  provokovat dalšími příspěvky o stylovém nakupování, tak jí přivezu něco z těhle z modelů. Nejspíš ten růžovej děs. A budu chtít vidět její úplně stejně rozzářenej obličejík, až v tom vyrazí s Vopicí mezi lidi! Ale zase, Líbo, tohle je děsně nadčasová kolekce jaro/léto/podzim/zima 1980 - 2050. Co? Chceš jedny?


Loučím se melounem, zítra jedeme na dva dny na Phuket. Nemám to tam ráda, je to debilně turistickej ostrov plnej plastovejch lehátek. Ale potkáme kamarády, dáme jeden golf a  honem zpátky. A slibuju, že pak nafotím něco romantickýho. Ono s plnejma rukama igelitek, bez brejlí a v totálním slunci se fakt cvaká blbě.

P.S. Ale už jsme se byli i koupat. A zjistili, že plast dorazil i k nám. A protože jsem si zapomněla v Praze všechny sluneční brejle, budu teď celý Thaisko lítat jako kašpar v těhle zaručeně pravejch, dementně kytičkovanejch rejbenech. Za trest!

7 komentářů :

  1. Oh, yes!
    Po zelenym mangu s chilli se dycinky osypu, ale je super, to potvrzuju. Radši už volím jenom to žlutý.
    A pozor, teď budu strašně chytrá - zaručeně pravý sluneční brýle bez UV filtru jsou horší, než lítat po ulicích bez nich, páč tmavý sklo rozšíří zorničky a tím přijme i víc záření a když tam není filtr, je to na co? No na pytel. Tak se opatruj a já závidim! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. neboj, tyhle nejsou až tak fejkový a maj filtr 3:) mávám

      Vymazat
  2. Praha hlásí mínus víc než několik stupňů. Čtu si tvůj blog a nohy mám vražené pod topení. Brrr. Tak se mějte a další barvité reportáže, prosím.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. U nás na Moravě mínus patnáct......také chci teplé reportáže !!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Nádhera!!! Trhy v Thajsku mě fascinují tou pestrostí ovoce a zeleniny....Mňam...Tiše závidím :-D
    Jana

    OdpovědětVymazat
  5. Část o mouchách na mase mě rozsekala! Ale co, třeba mají zdravější mouchy než my, co víme! :) na fotky se kouká krásně i když momentálně mě osypala husina z pohledu z okna - padá to tam hezky a dneska asi spím v práci, jen abych tam nemusela. Tak si to tam užij, Baruš ;)

    OdpovědětVymazat

×