Když rostou první zuby, je to pohroma huby!

To říká Bébi. Kamarádka, která nás už mockrát svou radou zachránila.  Má dvě malý děti, nalakovaný nehty, strašně zhubla, k tomu pracuje a navíc má hrozně vtipný posty na FCB. Prostě všechno tak zvládá s prstem v nose a na mne z toho jdou mrákoty. Bo, já mám někdy pocit, že nezvládám nikdy nic. Teď třeba první zuby naší Elly.

Když rostou první zoubky…  Ach bože, nám rostou prakticky od listopadu bez přestávky. Záměrně píšu nám, protože se to týká celý rodiny! Ella nespí a řve, já brečím, že bych spala a Roman, ten už ani nevrčí.

Ty naše malý mrchy zásadně rostou mezi půlnocí a pátou ráno. Takže náš scénář posledních měsíců je následovný: 

Do půlnoci doháním resty. Pak si jdu lehnout. Sotva usnu, tak v půl jedný nastane první teror. V mdlobách chodím do ledničky a střídám po deseti minutách dudlíky. Tuhle vlnu „ustojím“ tak hodinku. Pak je klid.

Tak v půl třetí se ozve z postýlky: „HAM“. Vrazím dudlík a je klid.

V půl čtvrtý se ozve řev a trvá asi hodinu. To už je Vopice s náma v posteli a jedem krtka. Taky Ukolébavku pro Emilku. Na mobilu. Už umím mikrospát a u toho držet mobil ve vzduchu! Mezitím se střídáme ve střídání dudlíků. Nakonec všichni usínáme vysílením.

Zhruba v šest deset se Ella vzbudí a řve „HAM“. To znamená, že chce mlíko. Ale okamžitě! Když nám to trvá náhodou moc dlouho, dojde si nás zkontrolovat do kuchyně. Což je vlastně docela vtipný, když se na vás vyřítí to mimino v pyžamu a prudí, abyste zrychlili. A protože je celá přeležená, unudlená, tak jí většinou hned odpustím i tu neprospanou noc. Nejdřív se samozřejmě příšerně leknu. Páč se po tý lince v polospánku trochu povaluju, nebo se čelem přidržuju digestoře, abych neupadla.

A nakonec se po mlíku modlím, ať proboha usne aspoň do devíti. Což se mi nikdy nesplní a tak v sedm dvacet nejpozději cejtím ty malý prstíky v nose, uších, očích… A pak vidím ten výraz, pojď si okamžitě hrááááát!!!!
A tak každý dopoledne kontroluji poctivě tu malou pusinku a počítám zuby. Ještě jich bohužel pár chybí. Takže to vidím tak do léta.

A proč to všechno píšu? Abyste mi okamžitě poradili, co funguje na vaše první zoubky! A tímto mi sem okamžitě vysypte, co s tím děláte vy!

U nás nic kromě dudlíků z ledničky nefunguje! Gel na zoubky sní během pikosekundy. Jantarový korále zpřetrhala během minuty. Na homeopatika jsem zas vysílená já. Vždycky se mi rozkutálí po celý kuchyni a nikdy nevím, kolik jich v tom mlíku skončilo. Když je opravdu nejhůř a vytrvalý jekot trvá skoro hodinu, dostane něco proti bolesti.

P.s. Dneska ráno jsem řekla Romanovi, že místo nový postele chci novou ledničku. Do ložnice – hezky vedle postele. Už nemám sílu chodit do kuchyně.

A na úplný závěr jedna moudrá rada - ZDE!

10 komentářů :

  1. Mísu na led k posteli a do ní dudlík :-)) vydrží 5 hodin spolehlivě..

    OdpovědětVymazat
  2. Jo zuby, to je peklo. Jeste ted si vzpominam, kdyz jsme jeli s nasi prvni na dovcu a zacaly ji zrovna rust zuby! Prorvala vsechny noci a my pak chodili pres den se sirkama v ocich. A to se pak tahlo asi do jejich dvou let, s pauzama tak v radcich tydnu, a pak to vystridalo obdobi vzdoru, proste pohodicka :-) Rady by se mi taky hodily, za chvili si to asi budem opakovat s nasi druhou, moc tesim :-( Kdyz bylo nejhur, tak trochu zabraly ty homeopatika a nurofen na noc, dudlik vyplivovala...

    OdpovědětVymazat
  3. Řešíme to samé a podobně..akorát bez chlazení dudlíku..to bych mohla zkusit..ale stačí mi že jdu 2x za noc ohřát mlíko a ještě chodit pro dudlíky..malýmu je teda 8 měs. a nikdy vlastně moc nespal, ale ted je to mazec..Dcera byla to samé takže už vím, že jediná RADA JE: PŘEŽÍT!:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Nemůžu nekomentovat:-)! Vezeme se na stejné vlně - teda vezli!!!! Přeju pevné nervy a doporučuju: litry nurofenu, kapky na alergii (na oplasknutí sliznice - fakt.-)), chlazené klíče, jantarové korále (?????:-)), homeo, tinkturu z hřebíčku, špalek studené mrkve a tak.........
    Jo a hlavně neříkat nahlas, že už to nemůže bejt horší - může:-).
    Lucky♥
    http://www.luckyblok.blogspot.cz/2015/01/kdeze.html

    OdpovědětVymazat
  5. Ještě než to napíšu, uznávám, že jsem kráva! Žádnou radu nemám, protože mým dvěma synům vyrostly zuby tak nějak mezi řečí, ani nevím kdy, protože nikdy neřvali. No, dobře, jsem VELKÁ KRÁVA;-))) Ale nebojte, ono to přejde! Chce to víc šáňa (pro vás) a spát i přes den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. haha, Katko... nejsi. U mých kluků to samé. Takže vůbec netušim, o čem se tady mluví:)

      Vymazat
    2. Díky za podporu...trošku tuším, že budem za krávy obě dvě...:-)))

      Vymazat
    3. nebudete! vzbuzuje to ve mne akorat zavist a nespravedlnost! :)))))

      Vymazat
  6. Tak já u prvního nevěděla, že se něco děje. Sice slintal, ale od 3 měsíců a v půl roce mu našel zub manžel. Takže nové šaty... no nic. Spaní měl na prd od malička, tak to nebylo zubama. No a druhý má pět měsíců a v posledních dnech je to bud nachlazení nebo zuby nebo všechno dohromady. On teda když v noci usne tak spí, ale přes den je na facku (obrazně samozřejmě), nezaspí, kočár už ho přestává bavit, je mu taky malý, no vtipné. A já tu sedím do půlnoci u compu a pytlíkuju posty na příští týden místo toho, abych šla do postele. No... takže soucítím, už na mě taky došlo. Jo a na zuby - kousátka u nás nejedou, gel by snědl asi celý na posezení nebo ho baví cucat moje prsty. :-D

    OdpovědětVymazat
  7. No rikam si co ti na to rict. Ja davala Kikine jenom ten gel, ale dostat ji to do pusy bylo peklo uprimne receno. Kdyby prisla socialka, tak by mi ji za tyrani hned vzali. Vazne zlo... Ale hele stolicky byly nejhorsi vcetne teploty. Takze Nurofen a ten gel. Ale bud v klidu, ja u stolicek vstavala 7krat za noc a to uz jsem si myslela ze skokem z okna vse vyresim nejlip. Ted spi asi mesic skoro celou noc v kuse a stejne vsechny zuby jeste nema... Rada je asi prezit no

    OdpovědětVymazat

×